Rețele de socializare

Moldova

Un copil de 7 ani din Sîngerei se zbate între viață și moarte după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Ce spun medicii despre starea micuțului

Un copil de numai 7 ani din raionul Sîngerei se zbate între viață și moarte după ce o partă de fotbal a căzut peste el. Tragedia s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, iar micuțul a fost internat de urgență la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Publicat

Despre acest caz a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, pe o rețea de socializare. Potrivit ei, copilul a fost transportat de urgență în capitală. Medicii în grijă căruia se află în prezent copilul califică starea lui ca fiind gravă.

MAXIM CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI: „Pe parcursul zilei de sâmbătă la Institutul Mamei și Copilului a fost transportat un copil de 7 ani, în urma unui incident legat de căderea unei porți peste el. La internare starea lui se califică ca gravă, acesta având mai multe leziuni în zona cervicală. Se va examina posibilitatea efectuării unei intervenții chirurgicale, dar până la moment ele nu au fost făcute”. 

La moment, copilul se află în secția de reanimare chirurgicală. Acesta a suferit mai multe leziuni în regiunea cervicală, dar este conștient.


Reamintim că în luna ianuarie 2023 un adolescent de 16 ani din Orhei a murit, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. O altă tragedie s-a produs la sfârșitul lunii mai, în același an pe un stadion din Chișinău. De această dată, un minor de 15 ani a murit, după ce o moartă metalică de pe un teren de fotbal din sectorul Ciocana a căzut peste el. Băiatul s-ar fi apucat cu mâinile de bara porții, iar aceasta a cedat.

În context, ministrul Sănătății a venit cu un apel către toate autoritățile publice locale, școli și alte instituții în a căror administrare se află terenurile sportive, să verifice siguranța instalării porților de fotbal, pentru a preveni accidentele grave, în special cu implicarea copiilor.


Moldova

Un bărbat de 52 de ani, condamnat la detenție pe viață: Și-ar fi violat două fiice vitrege

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață că și-ar fi abuzat sexual timp de câteva luni fiicele vitrege în vârstă de 8 și 10 ani.

Publicat

Mai mult, pe lângă aceasta individul ar fi obligat minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat în perioada lunilor aprilie 2022-februarie 2023, în timp bărbatul se afla acasă la concubina sa. Astfel, inculpatul și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 10 ani. Tot el, într-una din zile ar fi ademenit minora în pădure, unde ar fi comis din nou acțiuni cu caracter sexual în privința fetei. În aceeași perioadă, bărbatul ar fi abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de 8 ani.

Bărbatul a fost recunoscut în instanța de judecată vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol comise în privința minorelor.


Pe lângă faptul că a fost condamnat la detenție pe viață, bărbatul va fi obligat să achite un prejudiciu moral în sumă de un milion de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Rezultatele operațiunii „Motociclistul” la Orhei: Opt bărbați au fost documentați, jumătate fiind băuți la ghidon

Operațiunea „Motociclistul” dă primele roade. În primele cinci zile de când polițiștii sunt cu ochii pe motocicliști, doar în raionul Orhei, documentați au fost opt bărbați, majoritatea pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Publicat

Printre ei se numără și doi bărbați de 25 și, respectiv 69 de ani, care conduceau motocultoare în satul Susleni. Aceștia aveau concentrații de alcool în de 0,66 și, respectiv, 1,46 mg/l de alcool în aerul expirat.

Alți cinci motocicliști au fost prinși tot pe teritoriul raionul Orhei ghidând vehiculele deși nu dețineau permise de conducere. Mai mult, unul dintre ei era și băut, având o concentrație de alcool de 0.76 mg/l de alcool în aerul expirat.

În aceeași perioadă a fost identificat și un bărbat de 39 de ani care conducea un ATV fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat. Toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar bărbații riscă dosare penale.


Menționăm că operațiunea „Motociclistul” a început pe 8 aprilie și va dura până pe 31 octombrie, având drept scop îmbunătățirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat vegetației uscate

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat gunoiului menajer și vegetației uscate.

Publicat

Potrivit informațiilor, în total, inspectorii de mediu și polițiștii au aplicat amenzi pentru 42 de persoane, fiind vorba de suma totală de peste 230.000 de lei, iar alte 16 persoane s-au ales muncă neremunerată în folosul comunității. În total au fost împărțite 640 de ore.

Ghinioniștii care au fost prinși dând foc vegetației sunt din municipiul Bălți și din raioanele Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia. Potrivit IGSU, de la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate peste 1000 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de aproape 2.300 de hectare de teren.

În context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să evite focul deschis în zonele uscate, să nu dea foc vegetației sau gunoiului menajer, și să nu lase copiii să se joace cu focul deschis. Prevenirea incendiilor este responsabilitatea fiecăruia pentru siguranța locuințelor și a mediului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii