Rețele de socializare

Moldova

Contrabandă cu țigări și traversări ilegale ale frontierei. Patru moldoveni au fost reținuți

Poliția de Frontieră informează noi detalii într-un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-române, în care persoanele reținute sunt implicate în contrabandă cu țigări. Ba mai mult un bănuit în cauza penală a încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Publicat

În urma acțiunilor întreprinse, a fost fixat în data de 18 martie 2024 un caz de trecere frauduloasă din Republica Moldova în România, peste Prut, a trei persoane – cetățeni moldoveni. Tinerii cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani au fost surprinși cu ajutorul unei dronei. Aceștia au fost observați în timp ce treceau râul Prut din Republica Moldova spre România.

Ulterior, în data de 20 martie 2024, ca urmare a valorificării schimbului de date și informații, autoritățile române au descoperit într-o zonă împădurită, patru colete voluminoase, ce conțineau țigarete de contrabandă. În context, organul de anchetă a stabilit că scopul celor trei persoane, de fapt este trecerea ilegală a produselor de tutungerie pe teritoriul Uniunii Europene. În total, în acele cutii erau 120.000 de pachete cu țigări, cu timbrul de acciz al R. Moldova, care, potrivit estimărilor preliminare, ar valora în jur de 60.000 de roni, adică peste 230.000 de lei moldovenești.

În continuarea investigațiilor, la data de 21 martie 2024, au avut loc percheziții la domiciliile celor trei persoane. Ca rezultat, au fost ridicate mai multe obiecte utilizate în infracțiunea comisă, precum o barcă gonflabilă, un autoturism și mijloace tehnice de comunicare la distanță.


De asemenea, în data de 22 martie 2024, al patrulea suspect, care a fost observat prin intermediul tehnicii speciale de supraveghere, dar reușise să se eschiveze, a fost identificat și reținut. Acesta nu ar fi la prima abatere de la lege, având antecedente penale.

Totodată, în urma măsurilor de investigații speciale, a fost constatată implicarea încă a unui figurant pe cazul dat care avea rolul de organizator. Acționându-se prompt, în punctul de trecere a frontierei Aeroportul International Chișinău, persoana a fost reținută chiar în momentul tentativei de părăsire a Republicii Moldova.

Sub conducerea Procuraturii Hîncești, investigațiile pe cazul dat continuă în vederea stabilirii persoanelor implicate, inclusiv toate circumstanțele producerii evenimentului.


 


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii