Rețele de socializare

Moldova

Caz șocant: O femeie și fiica ei de șapte ani, stropite cu acid de soț. Detalii de la poliție

O femeie și fiica sa în vârstă de doar șapte ani au nevoie de ajutor, după ce au fost stropite de soțul acesteia cu accid. Acestea au ajuns la spital cu arsuri deosebit de grave, au avut câteva intervenții și urmează și altele.

Publicat

„Mămica și fetița cu arsuri deosebit de grave, stropite cu acid. Eu pur și simplu nu pot să îmi imaginez măcar prin ce coșmar trec aceste suflete.Dragi prieteni, am primit apel de a ajuta un caz de o durere deosebită – o tânără mămică și fetița ei de doar șapte ani au fost stropite cu acid de soțul femeii”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook, transmite Știri.md.

Potrivit sursei, mama este de o lună internată în spital, fiind în stare critică. Aceasta a fost indusă în comă. Medicii susțin că e o minune că femeia a rămas în viață, având astfel de arsuri grave.

„Arsuri până la os. Deja a suferit câteva intervenții. Urmează altele… Mama ne imploră să le fim alături. Nu are pe nimeni care le pot ajuta”, susține sursa.


Contactată de Știri.md, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco, a confirmat faptul că, la data de 28 februarie curent, polițiștii au fost alertați că pe o stradă din sectorul Botanica o femeie solicită ajutor.

„Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că în urma unui conflict în familie, femeia de 37 de ani a fost stropită de către soțul acesteia cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri. De asemenea, cu arsuri s-a ales și fiica minoră a acestora, cu vârsta de șapte ani, care se afla lângă mamă în acel moment.

Ambele au fost preluate de ambulanță. Pe caz a fost pornit un proces penal pentru tentativă de omor.


Suspectul de 56 de ani a fost reținut. Ținând cont de faptul că acesta are stabilită o diagnoză, acum se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale. Potrivit legislației în vigoare, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani”, a declarat Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție.

Așadar, pentru început femeia și fiica sa au nevoie nevoie de:

– O canapea care se desface. Patul pe care dormeau e ars de acid total. Inclusiv cearșafurile, pernele, plapuma. Spațiul tare mic;


– Creme/comprese de silicon/spume pentru cicatrici gen contractubex, cicatrix, biotidermal;

– Scutece pentru maturi M, pelinci de unica folosință:


– Suplimente de proteine și vitamine. Mămica e foarte slăbită.

„Vă las în privat și telefonul mămicăi, pentru cei care vor să o contacteze personal, cu toate că e tare slăbită și vă rog să fiți foarte discreți dacă o sunați”.

Cei care doresc să ajute mama și fiica puteți aplica online aici sau paypal: cristina.mastac@yahoo.com (cu mențiunea „pentru Nicoleta”)

De asemenea:

Pe card MAIB: 5397 0200 6255 9149

La numărul de telefon Vb: 4779 1800 0552 9905

MICB: 5188 9403 0106 6155 (pe numele Cristina Comerzan)

Revolut: +40 (721) 782 230 https://revolut.me/ion5lyyo

 

Moldova

Un bărbat de 52 de ani, condamnat la detenție pe viață: Și-ar fi violat două fiice vitrege

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață că și-ar fi abuzat sexual timp de câteva luni fiicele vitrege în vârstă de 8 și 10 ani.

Publicat

Mai mult, pe lângă aceasta individul ar fi obligat minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat în perioada lunilor aprilie 2022-februarie 2023, în timp bărbatul se afla acasă la concubina sa. Astfel, inculpatul și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 10 ani. Tot el, într-una din zile ar fi ademenit minora în pădure, unde ar fi comis din nou acțiuni cu caracter sexual în privința fetei. În aceeași perioadă, bărbatul ar fi abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de 8 ani.

Bărbatul a fost recunoscut în instanța de judecată vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol comise în privința minorelor.


Pe lângă faptul că a fost condamnat la detenție pe viață, bărbatul va fi obligat să achite un prejudiciu moral în sumă de un milion de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Rezultatele operațiunii „Motociclistul” la Orhei: Opt bărbați au fost documentați, jumătate fiind băuți la ghidon

Operațiunea „Motociclistul” dă primele roade. În primele cinci zile de când polițiștii sunt cu ochii pe motocicliști, doar în raionul Orhei, documentați au fost opt bărbați, majoritatea pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Publicat

Printre ei se numără și doi bărbați de 25 și, respectiv 69 de ani, care conduceau motocultoare în satul Susleni. Aceștia aveau concentrații de alcool în de 0,66 și, respectiv, 1,46 mg/l de alcool în aerul expirat.

Alți cinci motocicliști au fost prinși tot pe teritoriul raionul Orhei ghidând vehiculele deși nu dețineau permise de conducere. Mai mult, unul dintre ei era și băut, având o concentrație de alcool de 0.76 mg/l de alcool în aerul expirat.

În aceeași perioadă a fost identificat și un bărbat de 39 de ani care conducea un ATV fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat. Toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar bărbații riscă dosare penale.


Menționăm că operațiunea „Motociclistul” a început pe 8 aprilie și va dura până pe 31 octombrie, având drept scop îmbunătățirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat vegetației uscate

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat gunoiului menajer și vegetației uscate.

Publicat

Potrivit informațiilor, în total, inspectorii de mediu și polițiștii au aplicat amenzi pentru 42 de persoane, fiind vorba de suma totală de peste 230.000 de lei, iar alte 16 persoane s-au ales muncă neremunerată în folosul comunității. În total au fost împărțite 640 de ore.

Ghinioniștii care au fost prinși dând foc vegetației sunt din municipiul Bălți și din raioanele Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia. Potrivit IGSU, de la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate peste 1000 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de aproape 2.300 de hectare de teren.

În context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să evite focul deschis în zonele uscate, să nu dea foc vegetației sau gunoiului menajer, și să nu lase copiii să se joace cu focul deschis. Prevenirea incendiilor este responsabilitatea fiecăruia pentru siguranța locuințelor și a mediului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii