Rețele de socializare

Moldova

Aduceau prin contrabandă hașiș, Ecstasy, MDMA și LSD. Doi concubini din Chișinău – reținuți

Ofițerii Direcției investigații criminalitate transfrontalieră a Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță reținerea a doi concubini din Chișinău pentru complicitate la introducerea în Moldova a drogurilor din UE, estimate pe piața neagră la circa 600.000 lei.

Publicat

Aceștia au vârsta de 22 de ani și sunt Chișinău, iar anterior au fost judecați pentru furt, însă fără executare reală a pedepsei. Acum, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar femeia – în arest la domiciliu, pentru același termen.

Rolul celor doi în schema infracțională ține de vânzarea drogurilor, introduse prin contrabandă în Moldova din Uniunea Europeană. Probele privind învinuirea acestora au fost consolidate ulterior percheziționării domiciliului lor, de unde a fost ridicată marijuana de calitate superioară de 30 mii lei, cântare, cartele bancare de pe care au fost efectuate tranzacții în interesul grupului criminal organizat mijloace bănești și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunii.

Dosarul este o continuare a reținerii anunțate în ianuarie 2024 a unui tânăr de 19 ani, care continuă să fie investigat în stare de arest preventiv. Drogurile de tip hașiș, ecstasy, MDMA și LSD au fost introduse-în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, în interiorul unui colet neînsoțit. Potrivit declarațiilor, drogurilor urmau să fie puse în vânzare pe piața online din Moldova.


Investigațiile continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

echipa.md


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii