Rețele de socializare

Moldova

Doi minori, care l-au ucis cu o deosebită cruzime pe un consătean apoi au dat foc casei, și-au primit sentințele

Procuratura raionului Hâncești informează despre condamnarea a doi minori din raionul Hâncești pentru comiterea infracțiunii de omor intenționat, comis cu deosebită cruzime.

Publicat

Reieșind din actul de învinuire înaintat de către acuzatorii de stat, în noaptea lui 05 decembrie 2023, minorii, aflându-se la domiciliul victimei, care s-a dovedit a fi un consătean al acestora în vârstă de 64 de ani, în urma unui conflict spontan apărut pe fonul consumului de alcool, i-au aplicat acestuia multiple lovituri cu un cuțit de bucătărie în regiunea spatelui, cutiei toracice și gâtului, în rezultatul cărora i-au cauzat, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, vătămare corporală gravă periculoasă pentru viață, decesul victimei survenind în urma hemoragiei externe şi interne, ca rezultat al multiplelor plăgi înţepat-tăiate oarbe ale toracelui, penetrante în cavităţile pleurale, cu lezarea tegumentelor, ţesuturilor moi, pleurilor, a plămânilor și pericardului.

În continuare, acționând în scopul tăinuirii urmelor infracțiunii, făptașii au incendiat casa victimei.

De menționat că, pe parcursul urmăririi penale, inculpații s-au aflat în stare de arest preventiv, iar la 05 martie 2024, de către Judecătoria Hîncești, sediul Central, aceștia au fost recunoscuți culpabili de comiterea infracțiunii incriminate și condamnați, la 8 și, respectiv, 10 ani de închisoare, cu executare în Centrul de detenție pentru minori și tineri de tip închis.


La fel, instanța de judecată a admis integral și acţiunea civilă înaintată de partea civilă, dispunând încasarea în mod solidar de la inculpați a prejudiciului moral în mărime de 100 000 lei.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în modul și termenul prevăzute de lege.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii