Rețele de socializare

Moldova

Detalii șocante în cazul minorei violate de propriul tată, la Hîncești: Mama fetei a știut despre abuzurile soțului

Au fost publicate detalii șocante din sentința pronunțată de magistrații Judecătoriei Hîncești în privința unui bărbat de 41 de ani, condamnat la 20 de ani de închisoare, care timp de trei ani își viola fiica minoră. Potrivit materialelor dosarului, deși mama fetei a știut despre faptul că fata este agresată sexual, aceasta a refuzat să o ajute.

Publicat

Fiind audiată, fata a declarat că prima dată a fost violată de tatăl său în decembrie 2021, când avea doar 13 ani. În acea zi, inculpatul s-a certat cu soția care a plecat de acasă. Astfel, acesta și-a luat fiica și a dus-o în dormitor, unde a obligat-o să întrețină un raport sexual, scrie Deschide.MD.

„El m-a dezbrăcat, m-a pus pe spate, m-a dezbrăca de pantaloni şi de lenjeria intimă, eu îi ziceam să mă lase în pace, el nu a renunţat şi m-a dezbrăcat”, a declarat fata.

Peste câteva zile, situația s-a repetat. Fata l-a amenințat că îi va povesti totul mamei sale, însă ultimul nu a reacționat. Astfel, minora a mers la mama sa după ajutor.


„Când i-am zis mamei despre asta, ea a spus să facem ce vrem”, a adăugat fata.

Potrivit minorei, în toți cei circa trei ani, ea era agresată sexual până la 3 ori pe săptămână.

Și asistentul social, care a avut grijă de minora după ce cazul a ieșit la iveală, a declarat în instanță că în urma discuțiilor cu mama fetei, aceasta i-a confirmat că a cunoscut despre abuzurile soțului, însă a refuzat să-și ajute fiica.


La fel, mătușa fetei, în familia căreia aceasta a fost inițial plasată, s-a dezis de nepoată, motivându-și decizia prin faptul că aceasta „a făcut familia de rușine”. Astfel, fata a fost plasată într-un centru maternal.

Amintim că zilele trecute Procuratura Generală a anunțat despre condamnarea la 20 de ani de închisoare a unui bărbat, care în perioada anilor 2021-2023 își viola fiica minoră. Fiind audiat, acesta nu și-a recunoscut vina.


Advertisement

Moldova

Un bărbat de 52 de ani, condamnat la detenție pe viață: Și-ar fi violat două fiice vitrege

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață că și-ar fi abuzat sexual timp de câteva luni fiicele vitrege în vârstă de 8 și 10 ani.

Publicat

Mai mult, pe lângă aceasta individul ar fi obligat minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat în perioada lunilor aprilie 2022-februarie 2023, în timp bărbatul se afla acasă la concubina sa. Astfel, inculpatul și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 10 ani. Tot el, într-una din zile ar fi ademenit minora în pădure, unde ar fi comis din nou acțiuni cu caracter sexual în privința fetei. În aceeași perioadă, bărbatul ar fi abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de 8 ani.

Bărbatul a fost recunoscut în instanța de judecată vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol comise în privința minorelor.


Pe lângă faptul că a fost condamnat la detenție pe viață, bărbatul va fi obligat să achite un prejudiciu moral în sumă de un milion de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Rezultatele operațiunii „Motociclistul” la Orhei: Opt bărbați au fost documentați, jumătate fiind băuți la ghidon

Operațiunea „Motociclistul” dă primele roade. În primele cinci zile de când polițiștii sunt cu ochii pe motocicliști, doar în raionul Orhei, documentați au fost opt bărbați, majoritatea pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Publicat

Printre ei se numără și doi bărbați de 25 și, respectiv 69 de ani, care conduceau motocultoare în satul Susleni. Aceștia aveau concentrații de alcool în de 0,66 și, respectiv, 1,46 mg/l de alcool în aerul expirat.

Alți cinci motocicliști au fost prinși tot pe teritoriul raionul Orhei ghidând vehiculele deși nu dețineau permise de conducere. Mai mult, unul dintre ei era și băut, având o concentrație de alcool de 0.76 mg/l de alcool în aerul expirat.

În aceeași perioadă a fost identificat și un bărbat de 39 de ani care conducea un ATV fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat. Toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar bărbații riscă dosare penale.


Menționăm că operațiunea „Motociclistul” a început pe 8 aprilie și va dura până pe 31 octombrie, având drept scop îmbunătățirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat vegetației uscate

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat gunoiului menajer și vegetației uscate.

Publicat

Potrivit informațiilor, în total, inspectorii de mediu și polițiștii au aplicat amenzi pentru 42 de persoane, fiind vorba de suma totală de peste 230.000 de lei, iar alte 16 persoane s-au ales muncă neremunerată în folosul comunității. În total au fost împărțite 640 de ore.

Ghinioniștii care au fost prinși dând foc vegetației sunt din municipiul Bălți și din raioanele Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia. Potrivit IGSU, de la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate peste 1000 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de aproape 2.300 de hectare de teren.

În context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să evite focul deschis în zonele uscate, să nu dea foc vegetației sau gunoiului menajer, și să nu lase copiii să se joace cu focul deschis. Prevenirea incendiilor este responsabilitatea fiecăruia pentru siguranța locuințelor și a mediului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii