Rețele de socializare

Moldova

ULTIMA ORĂ! primarul de Boldurești, acuzat că ar fi tamponat mortal un copil de 14 ani, plasat în arest preventiv

Primarul de Boldurești, care ar fi accidentat mortal un copil de 14 ani, în localitatea pe care o guvernează, și a fugit de la fața locului, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Publicat

Decizia au luat-o magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana, la cererea procurorilor PCCOCS. Ședința a fost una de tip închis, iar suspectul nu a fost prezent în sala de judecată, fiind reprezentat de avocatul său.

Amintim că în data de 21 ianuarie, la două zile după cumplitul accident în care a decedat băiatul de 14 ani, poliția a anunțat despre reținerea primarului satului, el fiind principalul suspect în acest caz. Oamenii legii au menționat că înainte de a fi reținut, suspectul a avut mai multe tentative de a ascunde urmele crimei. Fiind ajutat de un medic stomatolog din Nisporeni, care la fel a fost reținut, împreună ar fi găsit o mașină identică celei cu care a fost lovit copilul, și au montat pe numărul de înmatriculare al vehiculului primăriei. Iar în seara de 20 decembrie, edilul, a încercat să însceneze producerea unui alt accident rutier, pentru a ascunde urmele rămase pe automobilul de serviciu după tamponarea băiatului.

Totodată, presa între timp mai scrie că și un factor de decizie din cadrul Procuraturii raionale Nisporeni, rudă apropiată cu suspectul, ar fi participat la ascunderea urmelor crimei. CSP a reacționat la aceste zvonuri și a scris într-un comunicat că a inițiat o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele.


Amintim că băiatul de 14 ani a fost tamponat în seara de 19 februarie, aproape de ora 21.00, în timp ce se plimba cu încă un prieten de-al său. Șoferul a părăsit imediat locul impactului, iar minorul a decedat până la venirea ambulanței.

De menționat că edilul, care este și fost șef al IP Nisporeni, a câștigat alegerile locale la această funcție cu circa 75% din voturile alegătorilor, el fiind candidat independent.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii