Rețele de socializare

Moldova

Detalii șocante de la accidentul din Boldurești: Primarul ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror. Ce spune CSP

Primarul de Boldurești, care ar fi lovit mortal cu mașina un băiat de 14 ani ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror.

Publicat

Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) susține că s-a autosesizat și subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, transmite Unimedia.INFO

Consiliul Superior al Procurorilor consideră necesar de a se expune pe marginea informației apărute în spațiul public referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce denigrează statutul procurorului.

La data de 19.02.2024 s-a produs un incident tragic, în rezultatul căruia, spre regret, a avut de suferit un minor (soldat cu decesul acestuia).


Conform datelor apărute în spațiul public, se atrage atenția societății la faptul că un procuror, fiind în relații de rudenie cu făptuitorul, ,,ar fi fost implicat în ducerea în eroare a organelor de anchetă”.

Diverse surse operează cu informații care fac referință la implicarea ulterioară incidentului a procurorului, ceea ce afectează grav reputația acestuia, precum și imaginea instituției Procuraturii în ansamblu.

În acest context, Consiliul Superior al Procurorilor:


• atrage atenția asupra imperativului respectării mersului urmăririi penale;

• asigură persoanele interesate că sunt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.

Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, de aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, până la pronunțarea unei decizii pe acest caz.


Totodată, Consiliul Superior al Procurorilor s-a autosesizat și asigură opinia publică că acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova și în interesul cetățenilor.

CSP transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate”, menționează CSP într-un comunicat de presă.


Mihai, băiatul de 14 ani ucis de mașina primarului de Boldurești va fi petrecut mâine pe ultimul drum.

Procuratura Generală (PG) a venit cu o actualizare pe cazul de la Boldurești și anunță că a fost reținut complicele care l-ar fi ajutat pe primarul localității să ascundă urmele accidentului tragic.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că „examinează necesitatea aplicării arestului” în privința primarului, care pe 19 februarie a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani în Boldurești și a fugit de la fața locului.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că oamenii legii au identificat un suspect pe cazul tragic de la Boldurești, complice al șoferului care a provocat accidentul. Acesta l-ar fi ajutat pe edil să ascundă urmele crimei și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Mama băiatului de 14 ani lovit mortal la Nisporeni a scris un mesaj, după ce a fost reținut primarul localității Boldurești.

Bărbatul care a lovit mortal un băiat de 14 ani a fost reținut. Este vorba despre primarul localității Boldurești. Potrivit poliției, mașina implicată în accident era de serviciu.

Un băiat de 14 ani a fost lovit mortal la Nisporeni. Șoferul a fugit de la locul accidentului.

Mama băiatului lovit mortal la Nisporeni a publicat un mesaj plin de durere pe rețelele de socializare. Aceasta roagă oamenii să o ajute să găsească șoferul vinovat de tragedie: „Vă rog, dacă cineva a văzut ceva sau știe ceva spune-ți, să răspundă pentru ce a făcut. Băiețelul nu mi-l va aduce înapoi, dar vreau ca cel vinovat să răspundă pentru fapta lui”.

 

Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii