Rețele de socializare

Moldova

Un fost profesor de brutărie, condamnat la 17 ani de pușcărie: Ar fi violat doi băieți minori

Un fost profesor de brutărie în vârstă de 65 de ani a fost condamnat la 17 ani de închisoare după ce ar fi abuzat sexual doi elevi minori.

Publicat

Potrivit Procuraturii Generale, în acest dosar era cercetat încă un inculpat, însă procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul acestuia în anul 2018.
Totul s-ar fi întâmplat în anul 2009. Bărbatul de 65 de ani activa în calitate de profesor de brutărie la o școală auxiliară. Acesta l-ar fi convins pe un elev de 17 ani să se rețină după lecție pentru a mai lua niște notițe.

Ulterior, profesorul ar fi încuiat ușa clasei, l-ar fi imobilizat pe băiat într-un colț și l-ar fi violat.

Trei zile mai târziu, individul l-ar fi chemat la el acasă pe același elev pentru a-i oferi ore suplimentare. Acolo, profesorul iarăși l-ar fi imobilizat și amenințat cu răfuiala fizică, dar și cu faptul că nu va absolvi școala, l-ar fi violat din nou.


Același profesor, împreună cu vecinul său de apartament, ar mai fi abuzat sexual un alt elev de 15 ani.

Peste un an de la cele întâmplate, victima a aflat că a fost infectată cu HIV și cu o altă boală venerică gravă. Băiatul și-a dat seama cine l-a îmbolnăvit după ce s-a întâlnit cu fostul abuzator câțiva ani mai târziu, în cadrul unui grup de suport pentru persoanele bolnave de SIDA.

Violatorul a fost anunțat în căutare, acesta eschivându-se de la judecarea cauzei.


Advertisement

Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii