Rețele de socializare

Moldova

Un adevărat arsenal de arme și muniții, ridicat de la 4 braconieri din centrul țării: Suspecții ar fi agresat anterior inspectorii de mediu

Un grup de braconieri periculoși a ajuns pe mâna oamenilor legii. Aceștia sunt bănuiți că ar fi participat și la conflictul din septembrie 2022, când au fost agresați mai mulți Inspectori de mediu.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, cei patru, cu vârstele cuprinse între 30 și 46 de ani sunt bănuiți de păstrarea ilegale a armelor și munițiilor, dar și de organizarea frecventă a unor partide nocturne de vânătoare neautorizată.

Acasă la bănuiți, în raioanele Hîncești și Strășeni, au depistat un pistol și șase arme de vânătoare, unele din ele deținute ilegal și toate păstrate în condiții periculoase. De asemenea, au fost găsite și aproape 900 de cartușe de diferit calibru, patru termovizoare, dar și trei amortizoare de sunet, toate deținute în lipsa actelor permisive. Dar nici asta nu e tot – au fost depistate și 30 de kg de carne, presupusă a fi de căprioară.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au constatat că cei patru suspecți ar fi implicați și în conflictul din noaptea de 8 septembrie 2022, de la marginea satului Ghidighici. Atunci, bănuiții fusese prinși la vânătoare ilegală de o echipă a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, aflați în misiune de serviciu. Suspecții i-ar fi agresat pe oamenii legii, le-au smuls body-camerele de pe uniform, iar în rezultat unul dintre angajați a fost internat în spital cu diverse leziuni.


Investigațiile pe acest caz continuă, iar dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 7 ani privare de libertate, dar și amenzi de câte 42.500 de lei.

echipa.md


Moldova

Mama copilului tamponat la Nisporeni, mesaj sfâșietor către șoferul care a fugit: Dacă ai inimă, du-te și te predă!

Mama minorului de 14 ani, tamponat mortal seara trecută în satul Boldurești, raionul Nisporeni, vrea ca șoferul care i-a luat viața băiatului ei să fie pedepsit.

Publicat

Realitatea.MD a depistat mesajul femeii îndurerate, pe care l-a bărbatului care nici măcar nu s-a oprit să vadă în ce stare se află copilul, după ce l-a tamponat.

„Nu știu cine ești, însă niciun animal nu ar face ce ai făcut, cum ai putut să-mi ucizi copilul, nu ai inimă sau nu ești părinte? Viața copilului meu depindea de tine dacă te opreai și îi acordai un ajutor poate îl salvai. L-ai lăsat în balta de sânge și ai plecat. Dacă ești om și ai inimă, du-te și te pradă. Dumnezeu e mare și dacă băiețelul meu nu te-a văzut, te-a văzut Dumnezeu. Să nu mai ai liniște în această lume cum nici eu nu voi mai avea. Vă rog dacă cineva a văzut ceva sau știe ceva, spuneți-i să răspundă pentru ce a făcut băiețelului. Nu mi-l va aduce înapoi, însă să răspundă pentru fapta lui”, a scris mama băiatului.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliței (IGP) a declarat că încă nu a fost găsit șoferul care a provocat accidentul. Oamenii legii întreprind toate acțiunile pentru a-l identifica în cel mai scurt timp.


Citește mai departe

Moldova

Felicia Guțu, ex-angajata INSP care a lovit mortal o femeie la Sîngera, și-a aflat sentința

Ex-angajata INSP, care la sfârșitul lunii august a anului trecut fiind în stare de ebrietate a intrat pe trotuar și a accidentat trei persoane, una dintre care a murit, a fost condamnată la pușcărie. Decizia a fost luată astăzi de către magistrați.

Publicat

Astfel, în baza decizie, fosta angajată a INSP, a fost condamnată la 4 ani de pușcărie, scrie Pulsmedia.MD.

Amintim că tragedia a avut loc pe 29 august 2023, în comuna Sîngera din Chișinău. Acesta ar fi fost în stare de ebrietate la volan, ar fi adormit și ar fi pierdut controlul mașinii, iar aceasta a intrat pe trotuar, unde a lovit trei persoane. În urma impactului, o femeie de 31 de ani a decedat pe loc, iar fiicele ei – două minore de 6 și 17 ani au fost transportate la spital.

Dosarul penal a fost pus pe masa judecătorilor la începutul lunii ianuarie. Potrivit Procuraturii Generale, învinuita și-a recunoscut vina și risca o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.


Citește mai departe

Moldova

Ultimul pahar a fost în plus? Un șofer de microbuz a fost înlăturat de la volan pentru că era băut

Beat și iresponsabil în trafic. Un bărbat de 59 de ani a fost prins de un echipaj de carabinieri în timp ce se deplasa haotic pe o stradă din capitală.

Publicat

S-a întâmplat la în noaptea de 20 februarie, în sectorul Centru.

Carabinierii implicați în menținerea ordinii publice au observat microbuzul care se deplasa haotic și au decis să stopeze șoferul. În timpul discuțiilor, carabinierii au simțit un miros puternic de alcool, așa că au solicitat la fața locului un echipaj de patrulare.

Șoferul a fost testat alcoolscopic cu aparatul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de 0,18 miligrame per litru de alcool în aerul expirat, asta în condițiile în care norma maximă admisă de lege este de 0.15 mg/l.


Bărbatul a fost înlăturat de la volan, iar investigațiile pe caz continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii