Rețele de socializare

Moldova

O chișinăuiancă a trimis zeci de mii de euro unui „american” cu care „s-a iubit” trei luni pe Facebook. Banii ar fi ajuns în Turcia

O femeie din Chișinău s-a plâns la poliție, după ce ar fi fost orbită de sentimente și a căzut în plasa escrocilor. Aceasta ar fi transmis zeci de mii de euro unui pretins cetățean al SUA, după ce a comunicat cu acesta timp de trei luni pe rețelele de socializare.

Publicat

Plângerea femeiei a parvenit ieri, 8 februarie, la Inspectoratul de Poliție Ciocana, din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău, susțin sursele PulsMedia.MD.

Femeia s-a plâns polițiștilor că ar fi făcut cunoștință cu un bărbat pe Facebook, care s-ar fi prezentat un cetățean american cu numele „James Williams”. Aceasta ar fi comunicat cu pretinsul american din luna decembrie a anului trecut, până luna aceasta, când acesta a dispărut fără urmă.

Individul i-ar fi scris cât de tare îi place de ea și că și-ar dori să vină în R.Moldova, doar că ar avea probleme financiare și a început să ceară bani de la ea.


Aceasta, la rândul ei, fiind orbită de sentimente, ar fi fost de acord să-i trimită bani „americanului” că acesta să-și ia bilet în R.Moldova. Femeia le-ar fi declarat polițiștilor că i-ar fi transferat individului, prin serviciul de transfer „Swift”, în mai multe tranșe o sumă de bani de aproximativ 50 000 de euro.

Sursele noastre apropiate anchetei menționează că, în conformitate cu „ordinul de plată” al băncii, beneficiarul celor 50 000 de euro nu ar fi americanul „James Williams”, ci Nagehan Melikoglu, un cetățean turc domiciliat în orașul Istanbul, Turcia.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru PulsMedia.MD că există înregistrat așa caz.


Victima s-a dovedit a fi o femeie de 67 de ani, iar în prezent oamenii legii întreprind toate măsurile de rigoare pentru a stabili identitatea și locul aflării făptașului.

Moldova

Mama copilului tamponat la Nisporeni, mesaj sfâșietor către șoferul care a fugit: Dacă ai inimă, du-te și te predă!

Mama minorului de 14 ani, tamponat mortal seara trecută în satul Boldurești, raionul Nisporeni, vrea ca șoferul care i-a luat viața băiatului ei să fie pedepsit.

Publicat

Realitatea.MD a depistat mesajul femeii îndurerate, pe care l-a bărbatului care nici măcar nu s-a oprit să vadă în ce stare se află copilul, după ce l-a tamponat.

„Nu știu cine ești, însă niciun animal nu ar face ce ai făcut, cum ai putut să-mi ucizi copilul, nu ai inimă sau nu ești părinte? Viața copilului meu depindea de tine dacă te opreai și îi acordai un ajutor poate îl salvai. L-ai lăsat în balta de sânge și ai plecat. Dacă ești om și ai inimă, du-te și te pradă. Dumnezeu e mare și dacă băiețelul meu nu te-a văzut, te-a văzut Dumnezeu. Să nu mai ai liniște în această lume cum nici eu nu voi mai avea. Vă rog dacă cineva a văzut ceva sau știe ceva, spuneți-i să răspundă pentru ce a făcut băiețelului. Nu mi-l va aduce înapoi, însă să răspundă pentru fapta lui”, a scris mama băiatului.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliței (IGP) a declarat că încă nu a fost găsit șoferul care a provocat accidentul. Oamenii legii întreprind toate acțiunile pentru a-l identifica în cel mai scurt timp.


Citește mai departe

Moldova

Felicia Guțu, ex-angajata INSP care a lovit mortal o femeie la Sîngera, și-a aflat sentința

Ex-angajata INSP, care la sfârșitul lunii august a anului trecut fiind în stare de ebrietate a intrat pe trotuar și a accidentat trei persoane, una dintre care a murit, a fost condamnată la pușcărie. Decizia a fost luată astăzi de către magistrați.

Publicat

Astfel, în baza decizie, fosta angajată a INSP, a fost condamnată la 4 ani de pușcărie, scrie Pulsmedia.MD.

Amintim că tragedia a avut loc pe 29 august 2023, în comuna Sîngera din Chișinău. Acesta ar fi fost în stare de ebrietate la volan, ar fi adormit și ar fi pierdut controlul mașinii, iar aceasta a intrat pe trotuar, unde a lovit trei persoane. În urma impactului, o femeie de 31 de ani a decedat pe loc, iar fiicele ei – două minore de 6 și 17 ani au fost transportate la spital.

Dosarul penal a fost pus pe masa judecătorilor la începutul lunii ianuarie. Potrivit Procuraturii Generale, învinuita și-a recunoscut vina și risca o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.


Citește mai departe

Moldova

Ultimul pahar a fost în plus? Un șofer de microbuz a fost înlăturat de la volan pentru că era băut

Beat și iresponsabil în trafic. Un bărbat de 59 de ani a fost prins de un echipaj de carabinieri în timp ce se deplasa haotic pe o stradă din capitală.

Publicat

S-a întâmplat la în noaptea de 20 februarie, în sectorul Centru.

Carabinierii implicați în menținerea ordinii publice au observat microbuzul care se deplasa haotic și au decis să stopeze șoferul. În timpul discuțiilor, carabinierii au simțit un miros puternic de alcool, așa că au solicitat la fața locului un echipaj de patrulare.

Șoferul a fost testat alcoolscopic cu aparatul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de 0,18 miligrame per litru de alcool în aerul expirat, asta în condițiile în care norma maximă admisă de lege este de 0.15 mg/l.


Bărbatul a fost înlăturat de la volan, iar investigațiile pe caz continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii