Rețele de socializare

Moldova

Copil de 6 ani, grav accidentat de un tractor, la Șoldănești. A fost adus de urgență la un spital din Chișinău

Un copil a fost transportat la un spital din capitală, după ce a fost accidentat de un tractor.

Publicat

Accidentul a avut loc în această după-amiază pe o stradă din localitatea Olișcani, din raionul Șoldănești, susțin sursele PulsMedia.MD

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un copil de 6 ani care se deplasa pe acostament, când într-o curbă a fost accidentat cu remorca unui tractor.

Tractoristul a plecat de la fața locului, iar copilul a fost găsit pe stradă plângând de către un alt copil, care și-a sesizat rudele, iar aceștia au anunțat poliția și au solicitat intervenția unui ehipaj medical.


Ulterior la fața locului a revenit și tractoristul, după ce a aflat de la oamenii din localitatea despre incident, dar declară că nu l-ar fi observat. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că bărbatul de 63 de ani nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

În urma accidentului, copilul s-a ales cu mai multe trauamtisme, printre care o fractură deschisă a gambei drepte. Băiatul a fost preluat de un echipaj medical și a fost transportat de urgență la Centrul Mamei și Copilului din capitală.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.


Amintim că ieri un alt copil, o fetiță de 12 ani, a ajuns la spital, după ce a fost accidentată de un automobil în localitatea Cazaclia, din raionul Ceadîr-Lunga. Pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate șase accidente, care s-au soldat cu nouă persoane rănite.

Copilă de 12 ani, spulberată de un automobil, la Ceadîr-Lunga

Totodată, este de menționat că IGP a anunțat astăzi că în perioada 12 – 24 februarie, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități, care au scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.


Atenție, șoferi! INSP anunță lansarea operațiunii „Pietonul”

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Poliția Națională, pe parcursul lunii ianuarie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor. În consecință 11 persoane au decedat, iar altele 42 au fost traumatizate.


Moldova

Mama copilului tamponat la Nisporeni, mesaj sfâșietor către șoferul care a fugit: Dacă ai inimă, du-te și te predă!

Mama minorului de 14 ani, tamponat mortal seara trecută în satul Boldurești, raionul Nisporeni, vrea ca șoferul care i-a luat viața băiatului ei să fie pedepsit.

Publicat

Realitatea.MD a depistat mesajul femeii îndurerate, pe care l-a bărbatului care nici măcar nu s-a oprit să vadă în ce stare se află copilul, după ce l-a tamponat.

„Nu știu cine ești, însă niciun animal nu ar face ce ai făcut, cum ai putut să-mi ucizi copilul, nu ai inimă sau nu ești părinte? Viața copilului meu depindea de tine dacă te opreai și îi acordai un ajutor poate îl salvai. L-ai lăsat în balta de sânge și ai plecat. Dacă ești om și ai inimă, du-te și te pradă. Dumnezeu e mare și dacă băiețelul meu nu te-a văzut, te-a văzut Dumnezeu. Să nu mai ai liniște în această lume cum nici eu nu voi mai avea. Vă rog dacă cineva a văzut ceva sau știe ceva, spuneți-i să răspundă pentru ce a făcut băiețelului. Nu mi-l va aduce înapoi, însă să răspundă pentru fapta lui”, a scris mama băiatului.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliței (IGP) a declarat că încă nu a fost găsit șoferul care a provocat accidentul. Oamenii legii întreprind toate acțiunile pentru a-l identifica în cel mai scurt timp.


Citește mai departe

Moldova

Felicia Guțu, ex-angajata INSP care a lovit mortal o femeie la Sîngera, și-a aflat sentința

Ex-angajata INSP, care la sfârșitul lunii august a anului trecut fiind în stare de ebrietate a intrat pe trotuar și a accidentat trei persoane, una dintre care a murit, a fost condamnată la pușcărie. Decizia a fost luată astăzi de către magistrați.

Publicat

Astfel, în baza decizie, fosta angajată a INSP, a fost condamnată la 4 ani de pușcărie, scrie Pulsmedia.MD.

Amintim că tragedia a avut loc pe 29 august 2023, în comuna Sîngera din Chișinău. Acesta ar fi fost în stare de ebrietate la volan, ar fi adormit și ar fi pierdut controlul mașinii, iar aceasta a intrat pe trotuar, unde a lovit trei persoane. În urma impactului, o femeie de 31 de ani a decedat pe loc, iar fiicele ei – două minore de 6 și 17 ani au fost transportate la spital.

Dosarul penal a fost pus pe masa judecătorilor la începutul lunii ianuarie. Potrivit Procuraturii Generale, învinuita și-a recunoscut vina și risca o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.


Citește mai departe

Moldova

Ultimul pahar a fost în plus? Un șofer de microbuz a fost înlăturat de la volan pentru că era băut

Beat și iresponsabil în trafic. Un bărbat de 59 de ani a fost prins de un echipaj de carabinieri în timp ce se deplasa haotic pe o stradă din capitală.

Publicat

S-a întâmplat la în noaptea de 20 februarie, în sectorul Centru.

Carabinierii implicați în menținerea ordinii publice au observat microbuzul care se deplasa haotic și au decis să stopeze șoferul. În timpul discuțiilor, carabinierii au simțit un miros puternic de alcool, așa că au solicitat la fața locului un echipaj de patrulare.

Șoferul a fost testat alcoolscopic cu aparatul Drager, iar rezultatul a arătat o concentrație de 0,18 miligrame per litru de alcool în aerul expirat, asta în condițiile în care norma maximă admisă de lege este de 0.15 mg/l.


Bărbatul a fost înlăturat de la volan, iar investigațiile pe caz continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii