Rețele de socializare

Moldova

O femeie și-a lovit iubitul în cap cu toporul de șase ori, la Edineț: Bărbatul ar fi refuzat să aprindă focul

O femeie a ajuns la poliție, după ce fiind în stare de ebrietate și-a atacat concubinul cu un topor.

Publicat

Incidentul a avut loc ieri-seara, 7 februarie, în jurul orei 21:30, într-o locuință de pe strada Octavian Cerempei, din municipiul Edineț, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor apropiate anchetei, este vorba despre o femeie în vârstă de 56 de ani care a consumat alcool împreună cu concubinul său, un bărbat în vârstă de 44 de ani.

.Fiind în stare de ebrietate, cei doi concubini s-ar fi luat la ceartă din cauza că bărbatul nu dorea să-și perfecteze buletinul de identitate.


Ulterior, femeia i-ar fi zis concubinului său să se ducă să taie lemne și să aprindă focul în sobă, însă acesta i-ar fi răspuns că va face asta mai târziu, după care s-ar fi ridicat de la masă și s-ar fi dus în dormitor să se culce.

Femeia văzând că solicitarea sa a fost ignorată de către concubin, a luat un topor cu care i-a aplicat bărbatului în cap aproximativ șase lovituri, după care a solicitat intervenția unei ambulanțe.

Bărbatul a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital, unde a fost internat fiind diagnosticat cu traumă cranio-cerebrală, exoriație în regiunea frontală și 6 plăgi de diferite dimensiuni în regiunea occipitală. La moment sănătatea acestuia fiind în afara oricărui pericol.


Oamenii legii l-au îndreptat la examinare la medicului-legist, pentru constatarea gravității leziunilor corporale, dar acesta s-ar fi refuzat. Totodată, bărbatul a refuzat evaluarea şi consilierea psihologică.

Ambii concubini au fost testați cu aparatele Drager, iar rezultatele au arătat că femeia avea o concetrație de 0,95 mg/l de alcool în aerul expirat, iar concubinul ei – 1,51 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Sursele noastre mai menționează că cei doi locuiesc în concubinaj de aproximativ 12 ani, iar după incidentul de ieri-seara s-a întocmit un chestionar de evaluare a riscului și s-a stabilit că femeia prezintă un risc ridicat pentru victimă, respectiv pe numele ei a fost eliberat un ordin de restricție pe un termen de 10 zile.


Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circusmtanțele.

Advertisement

Ediție TV

Graba și neatenția i-a bătut la buzunar: Circa 1100 de pietoni și 1000 de șoferi, amendați în cadrul operațiunii „PIETONUL”

Pietonii sunt implicați, aproape zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică de vină se fac deopotrivă atât cei care traversează neregulamentar strada, cât și șoferii grăbiți, care nu acordă prioritate legală pietonilor.

Publicat

Cu scopul de a-i disciplina pe cei care încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare au desfășurat timp de două săptămâni operațiunea „Pietonul”, perioadă în care au fost amendați sute de pietoni și șoferi nedisciplinați.

Dacă în unele zile, atenția polițiștilor s-a îndreptat asupra pietonilor care traversau strada neregulamentar în plin trafic, de această dată inspectorii au luat „la puricat” șoferii neatenți. Primul a fost oprit conducătorul unui troleibuz de pe ruta numărul 2, care nu a cedat trecerea pietonilor la zebră.

Deși susține că nu a observat oamenii care traversau strada, șoferul de rută nu a dorit să discute cu echipa noastră de filmare.


Un alt șofer grăbit a fost amendat cu 1500 de lei și cinci puncte de penalizare pentru că a trecut prin fața câtorva pietoni, care traversau în acel moment strada pe trecerea pietonală.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 12-25 februarie, cât s-a desfășurat operațiunea „Pietonul” 1070 de șoferi au fost amendați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Cu amenzi s-au ales și 1153 de pietoni care au traversat neregulamentar strada.


Menționăm că șoferii care nu acordă prioritate pietonilor riscă să fie sancționați cu până la 1800 de lei și cinci puncte de penalizare, iar pietonii care traversează strada neregulamentar riscă să fie amendați cu până la 450 de lei.

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Au furat telefoane de aproape 100.000 de lei. Doi băieți și o fată, toți minori, reținuți de poliție

Doi adolescenți de 16 și 17 ani și o tânără de 17 ani sunt cercetați penal fiind suspectați de comiterea a cel puțin două furturi de telefoane mobile în valoare de peste 99 de mii de lei, din magazine specializate.

Publicat

Cazurile ar fi fost comise pe teritoriul orașelor Nisporeni și Călărași, de unde minorii ar fi sustras 16 telefoane mobile. Suma prejudiciului cauzat a fost estimată la 99 543 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate de ofițerii Direcției investigații criminale și cei ai Direcției investigații analitice a INI, în comun cu polițiștii din Nisporeni și Călărași, sub conducerea Procuraturii Nisporeni, au fost acumulate probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea furturilor.

Aceștia au acționat pe parcursul lunii curente, iar în magazine intrau pe timp de noapte, prin deteriorarea ușii sau a geamurilor.


Bănuiții sunt originari din Strășeni, Rezina și Cahul.

În cadrul percheziției corporale, de la minori a fost ridicat un rucsac în care se afla un ciocan, mănuși și haine folosite la comiterea infracțiunii.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 12 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

„Omul-pachet, în acțiune”. Un tânăr a spart un local din Chișinău, iar ca să nu fie recunoscut a îmbrăcat sacoșe negre

Ingeniozitate fără limite. Un tânăr a dat spargerea într-un local din capitală, iar ca să nu fie recunoscut, a îmbrăcat, inclusiv pe cap, mai multe sacoșe de culoare neagră.

Publicat

Suspectul a fost reținut de poliție pentru furt în proporţii deosebit de mari.

La 27 februarie, polițiștii au fost sesizați precum că o persoană necunoscută, prin deteriorarea lacătului, ar fi pătruns într-un local din sectorul Rîșcani al capitalei, de unde a sustras 81 000 de lei.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii sectorului Rîșcani, suspectul a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 27 de ani, originar din raionul Șoldănești, anterior judecat pentru infracţiuni similare.Citește mai departe

topul săptămânii