Rețele de socializare

Moldova

Copilă de 5 ani, violată de către propriul bunel, la Hîncești. Individul dat pe mâna poliției, la insistența medicilor

Un bărbat a fost reținut de oamenii legii, după ce și-ar fi violat nepoata minoră.

Publicat

Cazul a avut loc la data de 31 ianuarie curent, într-o localitatea din raionul Hîncești, iar pe mâna poliției individul a fost dat de către nora sa peste două zile și la insistența medicilor, după ce micuța a fost preluată de o ambulanță, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor apropiate anchetei, este vorba despre un individ în vârstă de 65 de ani pe care nora sa l-a lăsat să aibă grijă de fiica ei de 5 ani cât ea a plecat la magazin.

Când femeia s-a întors acasă, l-ar fi prins pe individ în bucătărie în timp ce își închidea fermuarul la pantaloni, iar pe fiica sa de 5 anișori goală.


Femeia de 28 de ani nu a sesizat imediat organele de drept, ci a telefonat rudele bărbatului și le-a comunicat despre cele întâmplate, iar acestea la rândul lor ar fi insistat ca să nu anunțe poliția despre caz pentru a nu strica imaginea familiei, dar și pentru faptul că individul este în vârstă și ar exista riscul să-și pună capăt zilelor.

Două zile mai târziu, la data de 2 februarie curent, micuța a început a acuza dureri în zona intimă, iar mama sa a fost impusă de circumstanțe să solicite intervenția unui echipaj medical.

Copila a fost preluată de o ambulanță și a fost transportată la Spitalul raional Hîncești pentru a-i fi acordat ajutor medical necesar, iar la insistența medicilor, femeia ar fi sesizat și poliția despre faptul că socrul său i-a violat fiica de 5 anișori.


Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornită o cauză penală

Potrivit reprezentanților administrației, familia face parte din categoria social-vulnerabilă, locuiau în aceeași casă cu individul reținut, dar și mai au la întreținere un copil de 3 ani.


Ediție TV

Graba și neatenția i-a bătut la buzunar: Circa 1100 de pietoni și 1000 de șoferi, amendați în cadrul operațiunii „PIETONUL”

Pietonii sunt implicați, aproape zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică de vină se fac deopotrivă atât cei care traversează neregulamentar strada, cât și șoferii grăbiți, care nu acordă prioritate legală pietonilor.

Publicat

Cu scopul de a-i disciplina pe cei care încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare au desfășurat timp de două săptămâni operațiunea „Pietonul”, perioadă în care au fost amendați sute de pietoni și șoferi nedisciplinați.

Dacă în unele zile, atenția polițiștilor s-a îndreptat asupra pietonilor care traversau strada neregulamentar în plin trafic, de această dată inspectorii au luat „la puricat” șoferii neatenți. Primul a fost oprit conducătorul unui troleibuz de pe ruta numărul 2, care nu a cedat trecerea pietonilor la zebră.

Deși susține că nu a observat oamenii care traversau strada, șoferul de rută nu a dorit să discute cu echipa noastră de filmare.


Un alt șofer grăbit a fost amendat cu 1500 de lei și cinci puncte de penalizare pentru că a trecut prin fața câtorva pietoni, care traversau în acel moment strada pe trecerea pietonală.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 12-25 februarie, cât s-a desfășurat operațiunea „Pietonul” 1070 de șoferi au fost amendați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Cu amenzi s-au ales și 1153 de pietoni care au traversat neregulamentar strada.


Menționăm că șoferii care nu acordă prioritate pietonilor riscă să fie sancționați cu până la 1800 de lei și cinci puncte de penalizare, iar pietonii care traversează strada neregulamentar riscă să fie amendați cu până la 450 de lei.

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Au furat telefoane de aproape 100.000 de lei. Doi băieți și o fată, toți minori, reținuți de poliție

Doi adolescenți de 16 și 17 ani și o tânără de 17 ani sunt cercetați penal fiind suspectați de comiterea a cel puțin două furturi de telefoane mobile în valoare de peste 99 de mii de lei, din magazine specializate.

Publicat

Cazurile ar fi fost comise pe teritoriul orașelor Nisporeni și Călărași, de unde minorii ar fi sustras 16 telefoane mobile. Suma prejudiciului cauzat a fost estimată la 99 543 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate de ofițerii Direcției investigații criminale și cei ai Direcției investigații analitice a INI, în comun cu polițiștii din Nisporeni și Călărași, sub conducerea Procuraturii Nisporeni, au fost acumulate probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea furturilor.

Aceștia au acționat pe parcursul lunii curente, iar în magazine intrau pe timp de noapte, prin deteriorarea ușii sau a geamurilor.


Bănuiții sunt originari din Strășeni, Rezina și Cahul.

În cadrul percheziției corporale, de la minori a fost ridicat un rucsac în care se afla un ciocan, mănuși și haine folosite la comiterea infracțiunii.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 12 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

„Omul-pachet, în acțiune”. Un tânăr a spart un local din Chișinău, iar ca să nu fie recunoscut a îmbrăcat sacoșe negre

Ingeniozitate fără limite. Un tânăr a dat spargerea într-un local din capitală, iar ca să nu fie recunoscut, a îmbrăcat, inclusiv pe cap, mai multe sacoșe de culoare neagră.

Publicat

Suspectul a fost reținut de poliție pentru furt în proporţii deosebit de mari.

La 27 februarie, polițiștii au fost sesizați precum că o persoană necunoscută, prin deteriorarea lacătului, ar fi pătruns într-un local din sectorul Rîșcani al capitalei, de unde a sustras 81 000 de lei.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii sectorului Rîșcani, suspectul a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 27 de ani, originar din raionul Șoldănești, anterior judecat pentru infracţiuni similare.Citește mai departe

topul săptămânii