Rețele de socializare

Moldova

Noi detalii în cazul tânărului adus cu SMURD-ul la Chișinău, după un accident: Era pasager într-o mașină condusă de un șofer băut

Noi detalii în cazul tânărului de 22 de ani, adus cu SMURD-ul la Chișinău, după un accident rutier în nordul țării. Potrivit poliției, el era pasager într-o mașină condusă de un șofer băut.

Publicat

Intervenția a fost efectuată de un echipaj SMURD Iași, în dimineața zilei de 31 ianuarie. Tânărul a fost grav rănit în urma unui accident rutier produs în dimineața zilei de 29 ianuarie în apropiere de satul Soloneț, raionul Soroca.

Potrivit datelor oferite de Ina Banari, ofițer de presă de la IP Soroca, victima era pasager într-o mașină condusă de un tânăr de 21 de ani. Șoferul se afla în stare de ebrietate și la un moment dat a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe carosabil, s-a izbit de șanțul de scurgere, după care s-a inversat de mai multe ori.

Șoferul, care avea o concentrație de 0,90 mg/l  de alcool în aerul expirat, a scăpat nevătămat, iar tânărul de 22 de ani a fost transportat de urgență la spital.


Ulterior, acesta a fost preluat din raionul Drochia și adus cu elicopterul la Chișinău.

Pacientul se află în stare critică, dar stabilă și nu a suferit complicații în timpul zborului. Acesta a fost monitorizat constant de medicii și paramedicii SMURD.

În capitală, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde tânărul a fost preluat de medicii de la Serviciul Republican AVIASAN și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru îngrijiri medicale specializate.


De la începutul anului 2024 aceasta este prima intervenție aero-medicală SMURD pe teritoriul țării.


echipa.md

Ediție TV

Graba și neatenția i-a bătut la buzunar: Circa 1100 de pietoni și 1000 de șoferi, amendați în cadrul operațiunii „PIETONUL”

Pietonii sunt implicați, aproape zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică de vină se fac deopotrivă atât cei care traversează neregulamentar strada, cât și șoferii grăbiți, care nu acordă prioritate legală pietonilor.

Publicat

Cu scopul de a-i disciplina pe cei care încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare au desfășurat timp de două săptămâni operațiunea „Pietonul”, perioadă în care au fost amendați sute de pietoni și șoferi nedisciplinați.

Dacă în unele zile, atenția polițiștilor s-a îndreptat asupra pietonilor care traversau strada neregulamentar în plin trafic, de această dată inspectorii au luat „la puricat” șoferii neatenți. Primul a fost oprit conducătorul unui troleibuz de pe ruta numărul 2, care nu a cedat trecerea pietonilor la zebră.

Deși susține că nu a observat oamenii care traversau strada, șoferul de rută nu a dorit să discute cu echipa noastră de filmare.


Un alt șofer grăbit a fost amendat cu 1500 de lei și cinci puncte de penalizare pentru că a trecut prin fața câtorva pietoni, care traversau în acel moment strada pe trecerea pietonală.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 12-25 februarie, cât s-a desfășurat operațiunea „Pietonul” 1070 de șoferi au fost amendați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Cu amenzi s-au ales și 1153 de pietoni care au traversat neregulamentar strada.


Menționăm că șoferii care nu acordă prioritate pietonilor riscă să fie sancționați cu până la 1800 de lei și cinci puncte de penalizare, iar pietonii care traversează strada neregulamentar riscă să fie amendați cu până la 450 de lei.

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Au furat telefoane de aproape 100.000 de lei. Doi băieți și o fată, toți minori, reținuți de poliție

Doi adolescenți de 16 și 17 ani și o tânără de 17 ani sunt cercetați penal fiind suspectați de comiterea a cel puțin două furturi de telefoane mobile în valoare de peste 99 de mii de lei, din magazine specializate.

Publicat

Cazurile ar fi fost comise pe teritoriul orașelor Nisporeni și Călărași, de unde minorii ar fi sustras 16 telefoane mobile. Suma prejudiciului cauzat a fost estimată la 99 543 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate de ofițerii Direcției investigații criminale și cei ai Direcției investigații analitice a INI, în comun cu polițiștii din Nisporeni și Călărași, sub conducerea Procuraturii Nisporeni, au fost acumulate probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea furturilor.

Aceștia au acționat pe parcursul lunii curente, iar în magazine intrau pe timp de noapte, prin deteriorarea ușii sau a geamurilor.


Bănuiții sunt originari din Strășeni, Rezina și Cahul.

În cadrul percheziției corporale, de la minori a fost ridicat un rucsac în care se afla un ciocan, mănuși și haine folosite la comiterea infracțiunii.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 12 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

„Omul-pachet, în acțiune”. Un tânăr a spart un local din Chișinău, iar ca să nu fie recunoscut a îmbrăcat sacoșe negre

Ingeniozitate fără limite. Un tânăr a dat spargerea într-un local din capitală, iar ca să nu fie recunoscut, a îmbrăcat, inclusiv pe cap, mai multe sacoșe de culoare neagră.

Publicat

Suspectul a fost reținut de poliție pentru furt în proporţii deosebit de mari.

La 27 februarie, polițiștii au fost sesizați precum că o persoană necunoscută, prin deteriorarea lacătului, ar fi pătruns într-un local din sectorul Rîșcani al capitalei, de unde a sustras 81 000 de lei.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii sectorului Rîșcani, suspectul a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 27 de ani, originar din raionul Șoldănești, anterior judecat pentru infracţiuni similare.Citește mai departe

topul săptămânii