Rețele de socializare

Moldova

Incendiu într-o locuință din nordul țării: Proprietarul a ajuns la spital cu arsuri

O persoană a primit arsuri în urma unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit din satul Țaul, raionul Dondușeni.

Publicat

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 18 noiembrie la ora 08:58 minute. La fața locului pentru stingerea arderii au intervenit pompierii din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Dondușeni. Ajunși, salvatorii au stabilit că focul a afectat o cameră cu suprafață de 12.5 m2 a unei case de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 09:46, iar flăcările au distrus lenjeria de pe vatră și lambriul de pe pod din camera. Totodată, proprietarul locuinței un bărbat în vârstă de 76 de ani, a primit arsuri de gradul III pe circa 9% a feței, fiind evacuat din locuința de vecini, înainte intervenției pompierilor IGSU.

Acesta a fost preluat de medici și transportat la spitalul raional pentru îngrijiri necesare.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, angajații IGSU au stabilit că incendiul a fost provocat de supra-încălzirea sobei.


În acest context, cu scopul prevenirii incendiilor și intoxicațiilor, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile anti-incendiare în perioada rece a anului în timpul utilizării sobelor și a altora instalații de încălzit.

Înainte de utilizare, oamenii trebuie să verifice starea sobelor, cazanelor și altor surse de încălzit, iar în cazul în care sunt depistate careva fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor pentru a le înlătura.

Mai mult, salvatorii solicită ca cetățenii să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, să nu le suprasolicite.


Cu scopul prevenirii riscului de intoxicație, încăperile, unde are loc arderea, trebuie să fie aerisite, iar canalele de ventilare, nu trebuie să fie obturate. Pe timp de noapte focul din sobă trebuie să fie stins neapărat.

Conform datelor IGSU, pe parcursul zilelor de weekend, salvatorii și pompierii au intervenit în 61 situații de risc.


Moldova

Noi detalii în cazul omorului tinerei gravide de 19 ani. Expertiza a demonstrat că principalul suspect ar fi abuzat sexual victima

Noi detalii în cazul tinerei de 19 ani, gravidă în luna a șasea, omorâtă cu sânge rece după ce a urcat într-o mașină de ocazie.

Publicat

Expertiza efectuată de medicii legiști ar confirma că suspectul ar fi  întreținut cu ea relații sexuale, în noaptea când ar fi fost răpită de acesta, apoi ucisă. Despre asta anunță postul TVR Moldova care citează surse confidențiale, apropiate anchetei.

Prin urmare, conform acestor surse, expertiza a demonstrat că învinuitul ar fi întreținut relații sexuale în mod pervers.

Amintim că victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în şase luni, a urcat în data de 12 aprilie într-o mașină de ocazie la o stație de așteptare a transportului public din orașul Orhei, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa suspectului din satul Chiţanii Vechi, raionul Teleneşti. Principalul suspect în acest caz este un fost poliţist şi angajat al unui penitenicar din ţară, în vârstă de 45 de ani.


Acesta se află în arest preventiv, iar în cadrul ședinței de judecată unde i-a fost prelungit arestul, avocatul acestuia a declarat că suspectul pledează nevinovat. Acesta este pus sub învinuire în trei capete de acuzare: răpire, viol şi omor intenţionat al unei femei însărcinate.

Potrivit Codului Penal, pedeapsa maximă pentru asemenea crimă este detenţia pe viaţă.


Citește mai departe

Moldova

Un angajat al Spitalului raional Leova, bănuit că lua remunerări sistematice de la pacienți. Au fost ridicate 6.500 de euro și 27.000 de lei

Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției.

Publicat

Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes material, ar fi perceput în mod sistematic de la pacienții diferite sume de bani pentru serviciile sale, fără a le înregistra în casieria instituției. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului IMSP Spitalul raional Leova. De menționat că au fost fixate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor bănești.

În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliul și biroul bănuitului, au fost ridicate circa 6500 de euro și 27 000 de lei, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și registre și purtători de informații. Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.Citește mai departe

Moldova

O femeie de 56 de ani a decedat într-un groaznic accident, la Băcioi. Un bărbat a ajuns la spital

Accident rutier dramatic în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. O femeie de 54 de ani a murit, iar un bărbat de 60 de ani se află în stare critică la spital, după ce mașina în care se aflau a fost tamponată în plin de un microbuz.

Publicat

Tragedia s-a produs în dimineața zilei de 12 iulie, pe traseul ce leagă localitatea de capitală. Potrivit poliției, bărbatul rănit se afla la volanului unei mașini și ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere de pe acostament.

În acel moment însă, un microbuz condus de un bărbat de 43 de ani, a tamponat mașina violent. Preliminar a fost stabilit faptul că, șoferul microbuzului se deplasa regulamentar.

În urma impactului extrem de puternic automobilul a fost transformat într-un morman de fiare, iar șoferul și pasagera sa au suferit multiple traumatisme. Cei doi au fost transportați de urgență la spital, însă femeia a decedat la scurt timp.


Bărbatul se află în continuare sub supravegherea medicilor.

Oamenii legii au deschis un proces penal pe marginea acestui caz și desfășoară investigații amănunțite pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii