Rețele de socializare

Moldova

Doi polițiști de Frontieră, beți, au dat buzna într-o casă la Ungheni și i-au bătut pe soți: Reacția IGPF

Doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniformă de serviciu, ar fi dat buzna într-un apartament de la Ungheni și i-au bătut pe cei doi soți.

Publicat

Proprietara a fost preluată de ambulanță, cu urechea plină de sânge, iar unul dintre polițiști, care ar fi fost beat – de către colegii săi de la Inspectorat. Al doilea angajat de la Frontieră ar fi fugit.

Martori ai altercației au trimis imagini la adresa redacției UNIMEDIA.

UNIMEDIA discutat cu fiica celor doi soți, luați la pumni de polițiștii de Frontieră. Potrivit Alexandrei S., tatăl său finisa reparația în camera de baie și tăia teracotă. La un moment dat, doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniforme de serviciu, unul dintre ei evident beat, au dat buzna în casa lor.


„I-au zis lui tata de ce face gălăgie. Tatăl meu le-a spus că e ora 12:00, va lucra până la 14:00, apoi va face liniște. Unul dintre ei a început să strige cu cuvinte necenzurate și a sărit cu pumnii. mama a încercat să-i calmeze, ei au lovit-o și pe mama. E cu urechea plină de sânge, a preluat-o ambulanța. Tata – cu gura toată în sânge”, povestește Alexandra în panică.

„Cei doi polițiști închiriază apartament aici, la etajul 3. Erau beți că nici nu puteau vorbi normal. Cel reținut de poliție avea mâna toată în sânge, dar spunea la poliție că nu a făcut nimic. Eu l-am întrebat – de ce mâna e plină de sânge dacă nu i-ai lovit? El zice că era nervos și a dat în perete cu pumnul. Ne temem că se va mușamaliza totul” a declarat pentru UNIMEDIA unul dintre vecini, Sergiu, martor al incidentului.

Ulterior, Poliția de Frontieră a confirmat faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în bătaia din orașul Ungheni. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu.


„Poliția de Frontieră confirmă faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în conflictul din orașul Ungheni. Ambii angajați se aflau în afara orelor de serviciu. Cazul este documentat de către Inspectoratul de Poliție Ungheni. Despre incident, Direcția regională Vest a informat Procuratura raionului Ungheni, precum și conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu”, a comunicat pentru UNIMEDIA purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Moldova

Alcool contrafăcut de peste 1.000.000 de lei, depistat în nordul țării. Doi moldoveni – reținuți

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord au reținut în flagrant doi conaționali, suspectați de implicare în operațiuni ilegale cu alcool. Activitatea frauduloasă a acestora, cât și a altor complici, a fost documentată pe parcursul a patru luni.

Publicat

În rezultatul cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni moldoveni, cu vârste de 33 și 22 de ani, prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, au inițiat o activitate de transportare, păstrare, comercializare, depozitare și scoaterea de pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor supuse accizelor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. Fiecare persoană își avea rolul bine determinat în comiterea infracțiunii.

În data de 30 noiembrie 2023, în urma măsurilor speciale de investigații, în flagrant au fost reținuți tinerii moldoveni, care dintr-un camion cu semiremorcă, având loc special amenajat, tăinuit, depozitau substanță lichidă cu miros specific de alcool, în vase cu volumul de 200 litri fiecare. Circa 5 tone de alcool au fost depistate. Preliminar, valoarea mărfii este estimată la aproximativ 1000000 lei.

Pe cazul dat, sub conducerea Procuraturii raionului Ocnița, a fost pornită cauza penală. Cercetările continuă.


Citește mai departe

Moldova

Bălți: Două persoane au fost salvate de pompierii IGSU din incendiu

Două persoane au fost salvate de pompierii IGSU din incendiu, care s-a produs în seara zilei de 30 noiembrie într-o casă de locuit în municipiul Bălți.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:15. Potrivit informațiilor înregistrate, o casă o fost cuprinsă de foc. Pentru stingerea incendiului au fost îndreptate 5 echipe de salvatori. Ajunși, pompierii au stabilit, că flăcările au afectat tavanul locuinței și o cameră.

În timpul intervenției, angajații IGSU au reușit evacuarea din încăperea afectată a două persoane, o femeie în vârstă de 37 și un bărbat de 48 de ani. Aceștia au primit intoxicație cu monoxid de carbon, emanat în timpul arderii, fiind preluați de medici la spitalul municipal pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Pompierii au reușit localizarea arderii la ora 20:31 și lichidarea incendiului la ora 21:06. Potrivit IGSU, focul a distrus circa 90% din tavanul unei camere, precum și parțial bunurile materiale din locuință. Сauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.


Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2023 salvatorii și pompierii au salvat din incendii 210 persoane.


Citește mai departe

Moldova

La 16 ani, curier de droguri: Carabinierii au reținut un adolescent cu 7 „doze” în buzunar

La 16 ani, curier de substanțe narcotice. Un minor a fost reținut de carabinieri pe una din străzile capitalei.

Publicat

Oamenii legii spun că comportamentul suspect l-a dat de gol. În miezul zilei de 29 noiembrie, în timp ce echipajul de carabinieri executa serviciul de menținere a ordinii publice pe sectorul Rîșcani, au observat băiatul ce și-ar fi schimbat brusc direcția de mers.

Carabinierii l-au ajuns din urmă, iar în timpul verificărilor au aflat că acesta are vârsta de 16 ani. În cadrul discuțiilor, adolescentul a recunoscut că deține asupra sa 7 pachețele cu substanțe interzise.

Pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor, la fața locului a fost solicitată Grupa Operativă a IP Rîșcani, iar drept urmare, substanțele au fost ridicate și transmise spre expertiză.


Alte circumstanțe urmează a fi stabilite.


Citește mai departe

topul săptămânii