Rețele de socializare

Moldova

Doi polițiști de Frontieră, beți, au dat buzna într-o casă la Ungheni și i-au bătut pe soți: Reacția IGPF

Doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniformă de serviciu, ar fi dat buzna într-un apartament de la Ungheni și i-au bătut pe cei doi soți.

Publicat

Proprietara a fost preluată de ambulanță, cu urechea plină de sânge, iar unul dintre polițiști, care ar fi fost beat – de către colegii săi de la Inspectorat. Al doilea angajat de la Frontieră ar fi fugit.

Martori ai altercației au trimis imagini la adresa redacției UNIMEDIA.

UNIMEDIA discutat cu fiica celor doi soți, luați la pumni de polițiștii de Frontieră. Potrivit Alexandrei S., tatăl său finisa reparația în camera de baie și tăia teracotă. La un moment dat, doi polițiști de Frontieră, îmbrăcați în uniforme de serviciu, unul dintre ei evident beat, au dat buzna în casa lor.


„I-au zis lui tata de ce face gălăgie. Tatăl meu le-a spus că e ora 12:00, va lucra până la 14:00, apoi va face liniște. Unul dintre ei a început să strige cu cuvinte necenzurate și a sărit cu pumnii. mama a încercat să-i calmeze, ei au lovit-o și pe mama. E cu urechea plină de sânge, a preluat-o ambulanța. Tata – cu gura toată în sânge”, povestește Alexandra în panică.

„Cei doi polițiști închiriază apartament aici, la etajul 3. Erau beți că nici nu puteau vorbi normal. Cel reținut de poliție avea mâna toată în sânge, dar spunea la poliție că nu a făcut nimic. Eu l-am întrebat – de ce mâna e plină de sânge dacă nu i-ai lovit? El zice că era nervos și a dat în perete cu pumnul. Ne temem că se va mușamaliza totul” a declarat pentru UNIMEDIA unul dintre vecini, Sergiu, martor al incidentului.

Ulterior, Poliția de Frontieră a confirmat faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în bătaia din orașul Ungheni. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu.


„Poliția de Frontieră confirmă faptul că doi angajați ai instituției au fost implicați în conflictul din orașul Ungheni. Ambii angajați se aflau în afara orelor de serviciu. Cazul este documentat de către Inspectoratul de Poliție Ungheni. Despre incident, Direcția regională Vest a informat Procuratura raionului Ungheni, precum și conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Pe caz a fost inițiată o anchetă de serviciu”, a comunicat pentru UNIMEDIA purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Ediție TV

Graba și neatenția i-a bătut la buzunar: Circa 1100 de pietoni și 1000 de șoferi, amendați în cadrul operațiunii „PIETONUL”

Pietonii sunt implicați, aproape zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică de vină se fac deopotrivă atât cei care traversează neregulamentar strada, cât și șoferii grăbiți, care nu acordă prioritate legală pietonilor.

Publicat

Cu scopul de a-i disciplina pe cei care încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare au desfășurat timp de două săptămâni operațiunea „Pietonul”, perioadă în care au fost amendați sute de pietoni și șoferi nedisciplinați.

Dacă în unele zile, atenția polițiștilor s-a îndreptat asupra pietonilor care traversau strada neregulamentar în plin trafic, de această dată inspectorii au luat „la puricat” șoferii neatenți. Primul a fost oprit conducătorul unui troleibuz de pe ruta numărul 2, care nu a cedat trecerea pietonilor la zebră.

Deși susține că nu a observat oamenii care traversau strada, șoferul de rută nu a dorit să discute cu echipa noastră de filmare.


Un alt șofer grăbit a fost amendat cu 1500 de lei și cinci puncte de penalizare pentru că a trecut prin fața câtorva pietoni, care traversau în acel moment strada pe trecerea pietonală.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 12-25 februarie, cât s-a desfășurat operațiunea „Pietonul” 1070 de șoferi au fost amendați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Cu amenzi s-au ales și 1153 de pietoni care au traversat neregulamentar strada.


Menționăm că șoferii care nu acordă prioritate pietonilor riscă să fie sancționați cu până la 1800 de lei și cinci puncte de penalizare, iar pietonii care traversează strada neregulamentar riscă să fie amendați cu până la 450 de lei.

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Au furat telefoane de aproape 100.000 de lei. Doi băieți și o fată, toți minori, reținuți de poliție

Doi adolescenți de 16 și 17 ani și o tânără de 17 ani sunt cercetați penal fiind suspectați de comiterea a cel puțin două furturi de telefoane mobile în valoare de peste 99 de mii de lei, din magazine specializate.

Publicat

Cazurile ar fi fost comise pe teritoriul orașelor Nisporeni și Călărași, de unde minorii ar fi sustras 16 telefoane mobile. Suma prejudiciului cauzat a fost estimată la 99 543 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate de ofițerii Direcției investigații criminale și cei ai Direcției investigații analitice a INI, în comun cu polițiștii din Nisporeni și Călărași, sub conducerea Procuraturii Nisporeni, au fost acumulate probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea furturilor.

Aceștia au acționat pe parcursul lunii curente, iar în magazine intrau pe timp de noapte, prin deteriorarea ușii sau a geamurilor.


Bănuiții sunt originari din Strășeni, Rezina și Cahul.

În cadrul percheziției corporale, de la minori a fost ridicat un rucsac în care se afla un ciocan, mănuși și haine folosite la comiterea infracțiunii.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 12 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

„Omul-pachet, în acțiune”. Un tânăr a spart un local din Chișinău, iar ca să nu fie recunoscut a îmbrăcat sacoșe negre

Ingeniozitate fără limite. Un tânăr a dat spargerea într-un local din capitală, iar ca să nu fie recunoscut, a îmbrăcat, inclusiv pe cap, mai multe sacoșe de culoare neagră.

Publicat

Suspectul a fost reținut de poliție pentru furt în proporţii deosebit de mari.

La 27 februarie, polițiștii au fost sesizați precum că o persoană necunoscută, prin deteriorarea lacătului, ar fi pătruns într-un local din sectorul Rîșcani al capitalei, de unde a sustras 81 000 de lei.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii sectorului Rîșcani, suspectul a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 27 de ani, originar din raionul Șoldănești, anterior judecat pentru infracţiuni similare.Citește mai departe

topul săptămânii