Rețele de socializare

Moldova

Caz revoltător într-un troleibuz din Capitală: Un copil de 10 ani ar fi fost agresat de taxatoare, fiindcă nu știa limba rusă

Un copil de 10 ani ar fi fost agresat de o taxatoare, după ce aceasta i-ar fi adresat o întrebare în limba rusă și băiatul nu i-a putut răspunde, fiindcă nu cunoștea limba. Despre aceasta a relatat mama copilului, pe rețelele de socializare.

Publicat

Reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău au menționat, pentru TV8, că s-au autosesizat pe caz.

Incidentul s-a produs pe 13 iunie, în jurul orei 18:34, pe ruta nr.4, la intersecția străzilor Independenței și Hristo Botev. Mama băiatului a povestit, într-o postare pe Facebook, că taxatoarea în cauză s-ar fi adresat copilului în limba rusă, la care acesta a răspuns că nu înțelege limba respectivă. Fără nicio explicație, taxatoarea l-ar fi apucat de tricou și de mână și l-ar fi forțat să iasă din vehicul.

„Doamna taxatoare, dacă o pot numi așa, pentru că nu merită, s-a adresat în limba rusă, el s-a blocat și i-a răspuns că nu cunoaște rusa și fără altă explicație, copilul meu de 10 ani a fost agresat. Taxatoarea l-a apucat de tricou și mână și l-a forțat să iasă afară. Plângând, pe alocuri speriat și nervos, și-a sunat bunicii, după care m-au sunat și pe mine”, a relatat mama copilului.


Potrivit acesteia, copilul era pregătit să achite tariful călătoriei, dar a fost confuz de faptul că i s-a vorbit într-o limbă pe care nu o cunoștea.

„Sincer sunt șocată de cruzime, sălbăticie, cum și-a putut permite să aplice forța asupra unui copil. Plus cine îl cunoaște pe Sebastian, știu că e un copil liniștit, nu își permite să răspundă înapoi. El nu și-a dat seama că îi cere bani pentru călătorie, avea bani la el și era gata să achite, dar s-a blocat când a fost întrebat într-o altă limbă”, a spus femeia.

În urma incidentului, părintele copilului a depus o plângere la adresa Regiei Transport Electric Chișinău, sperând că acest caz va atrage atenția autorităților și va determina o schimbare în abordarea personalului de pe mijloacele de transport în comun.


„E inadmisibil astfel de comportament, nu locuim în junglă, există reguli, valori și rațiune. Se poate întâmpla orice să uiți banii, să pierzi, chiar numai există simțul umanității? Trebuie de aplicat forța fizică și m-ai ales asupra unui copil? Bine că atunci când le întorci biletele nu te forțează să ieși, că le corupi”, s-a revoltat mama.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Felicia Rusu, a declarat că RTEC s-a autosesizat și urmează să se întreprindă toate măsurile necesare.

Anterior, pe 24 iulie, o pasageră a fost agresată de o taxatoare, nemulțumită că femeia, însoțită de un copil de 3 ani și altul de 7 luni în cărucior, au urcat cu greu în transportul public. Pentru că nimeni nu era în preajmă, femeia spune că a cerut ajutorul taxatoarei la urcatul căruciorului, însă femeia ar fi ignorat-o. În urma acestui incident, atât șoferul, cât și taxatoarea au fost concediați.


Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

Moldova

Accident violent, în raionul Căușeni: Șoferul unei mașini a ajuns la spital după ce a fost lovit de semănătoarea unui tractor

Accident violent, în raionul Căușeni. Un tânăr de 22 de ani a ajuns la spital, după ce vehiculul pe care-l conducea a fost lovit de un tractor.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 07 mai, în jurul orei 21.00,  în apropierea satului Taraclia. Potrivit oamenilor legii, totul s-ar fi întâmplat după ce un șofer de 62 de ani ce conducea un tractor cu semănătoare ar fi accidentat lateral un autoturism condus de un tânăr de 22 ani, ce se deplasa din sensul opus.

În urma impactului, mașina tânărului a derapat de pe traseu, ajungând într-un șanț, iar șoferul s-a ales cu mai multe traumatisme. El a fost dus la spital pentru ulterioare îngrijiri medicale. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că niciunul dintre ei nu consumase alcool.  Cazul este înregistrat și documentat de către polițiști.


Citește mai departe

topul săptămânii