Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Operațiunea Nopțile Albe în raionul Sîngerei: Unii șoferi s-au luat la harță cu polițiștii și au agresat jurnaliștii

Sute de șoferi au fost trași pe dreapta în acest weekend, în cadrul operațiunii Nopțile Albe, desfășurată de poliția de patrulare.

Publicat

Acțiunile au avut scopul de a preveni accidentele rutiere și a depista conducătorii în stare de ebrietate. În nordul țării unii participanți la trafic s-au arătat nemulțumiți de activitatea poliției, transmite TV Nord. 

„Noi nu am încălcat deloc, noi deloc nu am încălcat, o să aveți mari probleme eu vă spun. Nu mă filma, nu mă filmați te rog, du-te într-o parte cu filmarea ta.”

Această femeie s-a luat la harță cu oamenii legii pentru că ar fi oprit-o fără motiv pe fiica ei care potrivit ei conducea regulamentar. Pasagera a agresat și echipa noastră de filmare.


„Am fost aici la vilă, dumnealui ne-a luat actele că am încălcat, nu am încălcat nimic, nimic nu am încălcat, copii sunt veniți în ospeție, nu aveau scăunel. Noi suntem de aici de aproape, am fost la vilă cu copiii, încetișor nu am încălcat nimic, pentru ce faceți voi asta.”

În urma operațiunii desfășurate pe teritoriul raionului Sîngerei câțiva zeci de șoferi s-au ales cu amenzi din cauza nerespectării prevederilor regulamentului circulației rutiere.

„Vă rog permisul înmânați, certificatul de înmatriculare a mijlocului de transport și raportul reviziei tehnice vă rog. Este totul ok, încălcări nu aveți, pe viitor sper să admiteți viteza normală și să nu depășiți, să nu faceți careva abateri de la circulație, vă urez o seară frumoasă și drum bun.”


Totuși cei mai mulți șoferi salută aceste acțiuni și spun că prin astfel de filtre, numărul accidentelor rutiere va scădea.

„Sunt foarte multe în ultima perioadă și cred că este mai bine așa, sunt foarte mulți și drogați, și cu alcool și cu toate.”

„Credeți că astfel de acțiuni vor diminua numărul accidentelor? Eu cred că da, cu siguranță, dar cum am zis un pic cam exagerat, nici la vamă nu stai așa control.”


Potrivit poliție astfel de filtre sunt necesare pentru documentarea șoferilor nedisciplinați și prevenirea accidentelor rutiere.

STANISLAV CIOCAN, Șef serviciul patrulare Sîngerei, Fălești, Glodeni, INSP: „Pe parcursul primului trimestru al anului 2023, pe teritoriul raionului Sîngerei au fost comise 26 de accidente rutiere în rezultatul cărora 4 persoane au decedat și 32 de persoane au fost traumatizate. Cauza principală a comiterea accidentelor rutiere au fost excesul de viteză, starea de ebrietate și regulile de manevrare. Astăzi de către angajații direcției de patrulare nord, pe teritoriul raionului Sângerei, pe traseul R-6, se desfășoară un filtru în vederea depistării și documentării persoanelor care conduc unitățile de transport în stare de ebrietate și depistările persoanelor care se eschivează de la plata amenzilor care sunt fixate de pe camerele de monitorizare.”


Operațiunea Nopțile Albe care s-a desfășurat pe mai multe trasee din țară și s-a încheiat cu peste 400 de amenzi.

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii