Rețele de socializare

Moldova

„Noi ți l-am scos din Prut, caută mașină și du-l la morgă”: O familie de la Edineț, lăsată în drum de polițiști cu cadavrul copilului. Ce explicație au oamenii legii

Publicat

Caz cutremurător la Edineț. Părinții unui băiat de 15 ani, înecat în Prut, au fost lăsați de polițiști să transporte cadavrul copilului la morgă, desinestătător. „Noi ți l-am scos, caută mașină și du-l la morgă”, au spus oamenii legii mamei și tatălui minorului, după cum povestește o rudă a familiei, care a transmis un mesaj la adresa redacției UNIMEDIA. „E strigător la cer acest caz, cu atitudinea domnilor polițiști, care au lăsat-o pe mama copilului să-l ducă în brațe pe copilul ei, împreună cu tatăl acestuia, care nu dispun de transport personal”, a scris ruda. Solicitați pentru detalii, oamenii legii au oferit o explicație privind această situație.

Contactați de UNIMEDIA, oamenii legii au menționat că, „automobilul de serviciu al Poliției, aflat la locul faptei, nu dispunea de capacitatea și condițiile necesare de transportare a cadavrului la instituția medico-legală, pentru a evita provocarea unor leziuni, echimoze, loviri sau traume, în timpul transportării cadavrului, fapt care ar putea duce la o constatare eronată a cauzei decesului”.

Totodată, ruda familiei îndurerate, a povestit cum s-a întâmplat tragedia. „Copilul a plecat la pescuit, în noaptea de 24 spre 25 iunie, cu un prieten, tatăl și bunicul amicului. Au instalat un cort și au dormit pe mal. Dimineața, bunelul și tatăl prietenului băiatului s-au îndepărtat de la mal pentru a pescui, iar copii au sărit în apă, cu o pernă de scăldat pe care o avea nepoțelul meu în mână, după spusele tatălui amicului. Când s-a atins de apă, el a scăpat perna din mână și s-a scufundat, iar înapoi nu a mai ieșit. Ei au chemat ambulanța și poliția, care au venit pe 25 iunie în jurul orei 10:30, dar băiatul nu a fost găsit.


A doua zi, pe 26 iunie, corpul neînsuflețit al copilului a fost scos din Prut. Mama și tatăl minorului erau la fața locului, însoțiți de un vecin. Ulterior, polițiști i-au spus părinților să încarce cadavrul copilului și să-l ducă la morgă, desinestătător”, se arată în mesajul rudei familiei.

 


 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„După aceasta, mama, împreună cu tatăl copilului, l-au urcat în mașina vecinului și l-au dus, în timp ce polițiștii stăteau alături și se uitau cum o mamă își încarcă corpul neînsuflețit al copilului. Vreau să știe o țară întreagă cum este tratată o mamă cu o durere de nedescris de polițiștii din Moldova, chiar este strigător la cer”, a mai declarat pentru UNIMEDIA, ruda părinților băiatului înecat.

Potrivit poliției, minorul de 15 ani, din Onești, raionul Edineț, s-a înecat duminică, 25 iunie, în râul Prut din localitatea Cuconeștii-Vechi, în timp ce era la pescuit. Polițiștii ajunși la fața locului, preliminar au stabilit că, băiatul se afla la pescuit cu prietenul său, tatăl și ruda amicului. Ulterior, băieții, ambii de 15 ani, au intrat în apă pentru a se scălda, însă unul dintre minori nu a mai revenit la mal. Corpul neînsufleţit al băiatului a fost găsit a doua zi, 26 iunie. Actualmente, pe caz sunt întreprinse toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

„În scopul evitării unor circumstanțe ce ar împiedica examinarea corectă, polițiștii din Edineț au apelat reprezentanții APL pentru a solicita acordarea ajutorului necesar familiei victimei și identificarea unui vehicul corespunzător gratuit în scopul transportării corpului neînsuflețit la instituția medicală.

Totodată, polițiștii au explicat părinților victimei, necesitatea solicitării ajutorului legal de la APL care acționează în susținerea familiilor din teritoriul primăriei în cazuri neordinare și excepționale”, a declarat ofițera de presă a IP Edineț, Svetlana Talpă.

„Polițiștii din Edineț au intervenit prompt la documentarea cazului de înec, inclusiv acordând suportul necesar tatălui copilului pentru a extrage corpul neînsuflețit din râu. Ulterior, conform procedurii, corpul neînsuflețit al minorului a fost îndreptat la examinare medico-legală”, a mai spus Svetlana Talpă.

Advertisement

Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii