Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Detalii despre femeia ucisă în bătaie de propriul fiu, la Fălești. Tânărul și-a ucis mama cu o zi înainte să plece în vacanță

Locuitorii orașului Fălești au rămas îngroziți după ce au aflat de isprava unui tânăr de 34 de ani care și-a ucis cu cruzime propria mamă. Vecinii spun că nu-și pot reveni din starea de șoc de când au aflat despre crimă și presupun că băutura l-ar fi împins pe bărbat la acest pas.

Publicat

Femeia a fost bătută de fiul ei chiar în propria casă. După incident aceasta a chemat un taxi și s-a dus la sora sa în satul Călinești, din raionul Fălești. Deoarece se simțea rău sora sa a chemat ambulanța. Medicii de la urgență au preluat femeia, pe drum spre spital, însă, acesta a decedat. Sora victimei a refuzat să vorbească cu presa despre cele întâmplate, scrie TVN.MD. 

„Am vorbit de ajuns și la poliție și peste tot, nu mai am ce spune. La poliție am vorbit, am vorbit la toți.”


Femeia era de o cumsecădenie rară și mai bine de 20 de activa la o biserică din oraș.

„Ce pot să spun despre ea, săptămâna trecută am văzut-o mișcându-se pe stradă cu niște capre, ce mai are ea pe acolo, uite chiar mă emoționez. Nu cunosc pe nimeni din familia lor, ceea ce ne cunoaștem așa ca vecini, bună ziua, la revedere, știu că umbla la biserică.”

„Uneori venea cu fiul, uneori singură, fiul rar când venea, puțin discutam, ea cumpăra pâine. Era normală, liniștită, nu pot nimic să spun.”


Acest bărbat spune că fiul femeie consum alcool și era deseori agresiv cu oamenii din jur. Iar ieri pe la masă el a fost la biserica unde activa mama sa și a făcut scandal, după ce a stricat geamurile de la trapeza bisericii s-a făcut nevăzut.

„A venit era amețit, a cerut 5-10 lei să se ducă să bea, așa a fost, i-am zis să se ducă și să-și caute de treabă, el mi-a tras un pumn, mă doare și acum. Înainte de asta a fost aici și a stricat geamul, eu cu tanti Raia, Dumnezeu să o ierte, am venit aici și am făcut curat. El s-a dus acasă, mama lui, tanti Raia, Dumnezeu să o ierte tot a plecat acasă. Azi dimineața Constantin mi-a zis că Raia a murit, ea avea 60 și ceva de ani.”

Potrivit parohului bisericii femeia urma să plece astăzi într-o vacanță în Egipt, împreună cu fiul care a snopit-o în bătaie.


PETRU CARPINEANU, Parohul Bisericii din Fălești: „A fost starostele bisericii, adică eu sunt foarte mulțumi, în jur la 20 de ani a lucrat, foarte bine, foarte frumos, femeie cu credință mare, cu dragoste mare față de biserică. Trebuia să plece azi în Egipt, să se odihnească oleacă cu băiatul acesta.”

Medicii de la urgență nu au oferit detalii despre circumstanțele în care a decedat femeia.


„Numai la serviciul de presă. – Dar măcar să ne spuneți în ce stare a venit doamna? Numai la serviciul de presă, toate informațiile. Doamna în ambulanță am înțeles că a decedat, în drum spre Fălești? Nu comentez.”

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar fiul victimei a fost reținut pentru 72 de ore.

Advertisement

Moldova

Noi detalii în cazul omorului tinerei gravide de 19 ani. Expertiza a demonstrat că principalul suspect ar fi abuzat sexual victima

Noi detalii în cazul tinerei de 19 ani, gravidă în luna a șasea, omorâtă cu sânge rece după ce a urcat într-o mașină de ocazie.

Publicat

Expertiza efectuată de medicii legiști ar confirma că suspectul ar fi  întreținut cu ea relații sexuale, în noaptea când ar fi fost răpită de acesta, apoi ucisă. Despre asta anunță postul TVR Moldova care citează surse confidențiale, apropiate anchetei.

Prin urmare, conform acestor surse, expertiza a demonstrat că învinuitul ar fi întreținut relații sexuale în mod pervers.

Amintim că victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în şase luni, a urcat în data de 12 aprilie într-o mașină de ocazie la o stație de așteptare a transportului public din orașul Orhei, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa suspectului din satul Chiţanii Vechi, raionul Teleneşti. Principalul suspect în acest caz este un fost poliţist şi angajat al unui penitenicar din ţară, în vârstă de 45 de ani.


Acesta se află în arest preventiv, iar în cadrul ședinței de judecată unde i-a fost prelungit arestul, avocatul acestuia a declarat că suspectul pledează nevinovat. Acesta este pus sub învinuire în trei capete de acuzare: răpire, viol şi omor intenţionat al unei femei însărcinate.

Potrivit Codului Penal, pedeapsa maximă pentru asemenea crimă este detenţia pe viaţă.


Citește mai departe

Moldova

Un angajat al Spitalului raional Leova, bănuit că lua remunerări sistematice de la pacienți. Au fost ridicate 6.500 de euro și 27.000 de lei

Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției.

Publicat

Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes material, ar fi perceput în mod sistematic de la pacienții diferite sume de bani pentru serviciile sale, fără a le înregistra în casieria instituției. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului IMSP Spitalul raional Leova. De menționat că au fost fixate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor bănești.

În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliul și biroul bănuitului, au fost ridicate circa 6500 de euro și 27 000 de lei, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și registre și purtători de informații. Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.Citește mai departe

Moldova

O femeie de 56 de ani a decedat într-un groaznic accident, la Băcioi. Un bărbat a ajuns la spital

Accident rutier dramatic în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. O femeie de 54 de ani a murit, iar un bărbat de 60 de ani se află în stare critică la spital, după ce mașina în care se aflau a fost tamponată în plin de un microbuz.

Publicat

Tragedia s-a produs în dimineața zilei de 12 iulie, pe traseul ce leagă localitatea de capitală. Potrivit poliției, bărbatul rănit se afla la volanului unei mașini și ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere de pe acostament.

În acel moment însă, un microbuz condus de un bărbat de 43 de ani, a tamponat mașina violent. Preliminar a fost stabilit faptul că, șoferul microbuzului se deplasa regulamentar.

În urma impactului extrem de puternic automobilul a fost transformat într-un morman de fiare, iar șoferul și pasagera sa au suferit multiple traumatisme. Cei doi au fost transportați de urgență la spital, însă femeia a decedat la scurt timp.


Bărbatul se află în continuare sub supravegherea medicilor.

Oamenii legii au deschis un proces penal pe marginea acestui caz și desfășoară investigații amănunțite pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii