Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Detalii despre femeia ucisă în bătaie de propriul fiu, la Fălești. Tânărul și-a ucis mama cu o zi înainte să plece în vacanță

Locuitorii orașului Fălești au rămas îngroziți după ce au aflat de isprava unui tânăr de 34 de ani care și-a ucis cu cruzime propria mamă. Vecinii spun că nu-și pot reveni din starea de șoc de când au aflat despre crimă și presupun că băutura l-ar fi împins pe bărbat la acest pas.

Publicat

Femeia a fost bătută de fiul ei chiar în propria casă. După incident aceasta a chemat un taxi și s-a dus la sora sa în satul Călinești, din raionul Fălești. Deoarece se simțea rău sora sa a chemat ambulanța. Medicii de la urgență au preluat femeia, pe drum spre spital, însă, acesta a decedat. Sora victimei a refuzat să vorbească cu presa despre cele întâmplate, scrie TVN.MD. 

„Am vorbit de ajuns și la poliție și peste tot, nu mai am ce spune. La poliție am vorbit, am vorbit la toți.”


Femeia era de o cumsecădenie rară și mai bine de 20 de activa la o biserică din oraș.

„Ce pot să spun despre ea, săptămâna trecută am văzut-o mișcându-se pe stradă cu niște capre, ce mai are ea pe acolo, uite chiar mă emoționez. Nu cunosc pe nimeni din familia lor, ceea ce ne cunoaștem așa ca vecini, bună ziua, la revedere, știu că umbla la biserică.”

„Uneori venea cu fiul, uneori singură, fiul rar când venea, puțin discutam, ea cumpăra pâine. Era normală, liniștită, nu pot nimic să spun.”


Acest bărbat spune că fiul femeie consum alcool și era deseori agresiv cu oamenii din jur. Iar ieri pe la masă el a fost la biserica unde activa mama sa și a făcut scandal, după ce a stricat geamurile de la trapeza bisericii s-a făcut nevăzut.

„A venit era amețit, a cerut 5-10 lei să se ducă să bea, așa a fost, i-am zis să se ducă și să-și caute de treabă, el mi-a tras un pumn, mă doare și acum. Înainte de asta a fost aici și a stricat geamul, eu cu tanti Raia, Dumnezeu să o ierte, am venit aici și am făcut curat. El s-a dus acasă, mama lui, tanti Raia, Dumnezeu să o ierte tot a plecat acasă. Azi dimineața Constantin mi-a zis că Raia a murit, ea avea 60 și ceva de ani.”

Potrivit parohului bisericii femeia urma să plece astăzi într-o vacanță în Egipt, împreună cu fiul care a snopit-o în bătaie.


PETRU CARPINEANU, Parohul Bisericii din Fălești: „A fost starostele bisericii, adică eu sunt foarte mulțumi, în jur la 20 de ani a lucrat, foarte bine, foarte frumos, femeie cu credință mare, cu dragoste mare față de biserică. Trebuia să plece azi în Egipt, să se odihnească oleacă cu băiatul acesta.”

Medicii de la urgență nu au oferit detalii despre circumstanțele în care a decedat femeia.


„Numai la serviciul de presă. – Dar măcar să ne spuneți în ce stare a venit doamna? Numai la serviciul de presă, toate informațiile. Doamna în ambulanță am înțeles că a decedat, în drum spre Fălești? Nu comentez.”

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar fiul victimei a fost reținut pentru 72 de ore.

Advertisement

Moldova

Căutările au luat sfârșit: Două minore dispărute anterior de acasă au fost găsite de oamenii legii

Două minore, una de 14 și alta în vârstă de 15 ani, dispărute anterior de acasă au fost găsite de oamenii legii și reîntoarse în familie.

Publicat

În primul caz, este vorba despre o fată de 14 ani, care locuiește împreună cu familia sa în satul Oxentea din raionul Dubăsari. Copila plecase de acasă pe 2 septembrie, iar din acea zi nimeni nu mai știa unde să o caute. Pe 26 septembrie, la mai bine de 3 săptămâni de la dispariție, copila a fost depistată pe teritoriul raionului Orhei.

O altă minoră, în vârstă de 15 ani, originară din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, a fugit de acasă încă în data de 18 august, iar în tot acest timp, părinții nu știau unde se afla copila lor.

Din fericire, recent, fata a fost găsită în localitatea Băcioi din Municipiul Chișinău. Din fericire, ambele copile erau în afara oricărui pericol și niciuna dintre ele nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Polițiștii urmează să stabilească ce le-ar fi făcut pe fete să fugă de acasă, acțiuni la care, de altfel, ar fi recurs și anterior.Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Dosarul narcoticelor de 2,5 milioane de lei: Poliția a reținut încă 4 suspecți și a ridicat droguri de încă un milion

Alți patru indivizi, complicii tânărului de 29 de ani reținut recent pentru trafic de droguri în Chișinău, au ajuns pe mâna oamenilor legii. Potrivit datelor cunoscute la moment, fiecare avea rolul său în schema infracțională.

Publicat

Astfel, în urma mai multor investigații, a fost reținut un taximetrist din Chișinău, în vârstă de 33 de ani, care, la comanda unei persoane din regiunea transnistreană a transportat spre capitală o cantitate de 1200 de grame de amfetamină.

Valoarea drogurilor depistate este estimată pe piața neagră la aproximativ 1 000 000 de lei. De asemenea, în cadrul aceleiași anchete a fost reținut și un cetățean al Uzbekistanului de 31 de ani, cu rol de curier.

Acesta distribuia narcoticele în ascunzișuri. Iar pe 25 septembrie, a fost posibilă reținerea organizatorilor schemei infracționale, un bărbat de 31 de ani din regiunea transnistreană, împreună cu un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani. Ambii suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi cercetați penal pentru activitate legată de circulația ilegală a drogurilor.


În rezultatul perchezițiilor în automobilul cu care aceștia se deplasau au fost ridicate trei telefoane mobile și 7.500 de euro, obținuți din activitatea infracțională. Amintim că acum câteva zile a fost reținut și un chișinăuian de 29 de ani fiind suspectat de comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației „Telegram”.

Acesta avea acasă aproximativ un kilogram de „Mefedron”, 955 de grame de MDMA, aproape 200 de grame de amfetamină, marijuana, 229 de pastile „Superman” și 60 de grame de pastile cu efect psihotrop, în valoare totală de peste 2,5 milioane de lei.

Conform legii, circulația ilegală a drogurilor se pedepsește cu până la 15 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Luau până la 1.000 de euro pentru un permis de conducere. Doi administratori ai unei școli auto din Cimișlia, reținuți

Alte percheziții în dosarul schemei de corupție la eliberarea permiselor de conducere la Hîncești.

Publicat

Doi administratori ai școlii auto din Cimișlia sunt bănuiți de colectare a banilor de la absolvenții instituției care urmau a fi examinați la Hîncești, pentru a-i ajuta să obțină carnete de șofer. Potrivit ofițerilor anticorupție, cei doi convingeau elevii școlii auto că ar putea să convingă examinatorii Secției Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto de la Hîncești să-i favorizeze la probele teoretică și practică a examenului auto.

Pentru „ajutorul” acordat, suspecții pretindeau între 350 și 1.000 de euro. În dimineața de 26 septembrie forțele de ordine au percheziționat sediul școlii auto, domiciliile și în automobilele bănuiților, de unde au ridicat sume de bani în euro și dolari, dar și înscrisuri de ciornă. Unul dintre administratori a fost reținut pentru 72 de ore – celălalt este cercetat în stare de libertate.

Amintim că pe 19 septembrie ofițerii CNA au reținut un angajat al Agenției Servicii Publice Hîncești, și doi intermediari, bănuiți că au pus în aplicare un sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere. Cercetările pe caz continuă.Citește mai departe

topul săptămânii