Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Accident de coșmar, la Ștefan Vodă. Un băiat de 14 ani a decedat la spital după ce s-a izbit cu bicicleta într-un tractor

Accident de coșmar în satul Volontiri din raionul Ștefan Vodă. Un băiat de numai 14 ani a decedat la spital după ce s-a izbit cu bicicleta într-un tractor.

Publicat

Totul a avut loc pe 1 iunie, în jurul orei 13.00, iar despre cele întâmplate ne-a relatat la adresa redacției noastre un urmăritor, care ne-a solicitat să-i protejăm anonimatul.

Potrivit sursei, copilul s-a tamponat într-un tractor cu cisternă, care tracta circa 9 tone de apă. Băiatul ar fi ajuns între tractor și remorcă, iar șoferul ar fi mers peste el cu una din roți.

Sub protecția anonimatului, sursa ne-a mai spus că martorii au chemat ambulanța, iar unii oameni strigau la copil să se ridice de jos, că nu a pățit nimic grav.


Aceeași sursă ne-a mai spus că băiatul a fost dus la spital și internat într-o secție simplă, fără măcar să-i fie făcute investigații medicale. Ulterior, copilul s-ar fi simțit și mai râu, el a fost transferat în reanimare, pentru a fi pregătit de o operație. Copilul ar fi decedat după ce i s-ar fi administrat anestezia.

Ultimele cuvinte pe care i le-ar fi spus mamei sale au fost că „totul va fi bine”, a menționat sursa anonimă.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Ștefan Vodă, Mariana Didenco, a confirmat producerea unui astfel de accident și ne-a declarat că la volanul tractorului se afla un bărbat de 44 de ani.


„La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un biciclist de 14 ani ieșind de pe un drum secundar, s-a tamponat în roata lateral spate a unui tractor condus de un bărbat de 44 ani.
Șoferul fiind testat cu aparatul Drager, s-a constatat rezultat negativ la prezența alcoolului în aerul expirat”, a declarat Didenco.

Minorul a fost transportat la spitalul raional Ștefan Vodă, iar urmare a traumatismelor primite, a decedat în instituția medicală.

Am încercat să aflăm mai multe informații de la medicii spitalului raional, însă nu ne-a răspuns nimeni la numerele de telefoane indicate pe site-ul instituției medicale.


echipa.md

 


Moldova

Căutările au luat sfârșit: Două minore dispărute anterior de acasă au fost găsite de oamenii legii

Două minore, una de 14 și alta în vârstă de 15 ani, dispărute anterior de acasă au fost găsite de oamenii legii și reîntoarse în familie.

Publicat

În primul caz, este vorba despre o fată de 14 ani, care locuiește împreună cu familia sa în satul Oxentea din raionul Dubăsari. Copila plecase de acasă pe 2 septembrie, iar din acea zi nimeni nu mai știa unde să o caute. Pe 26 septembrie, la mai bine de 3 săptămâni de la dispariție, copila a fost depistată pe teritoriul raionului Orhei.

O altă minoră, în vârstă de 15 ani, originară din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, a fugit de acasă încă în data de 18 august, iar în tot acest timp, părinții nu știau unde se afla copila lor.

Din fericire, recent, fata a fost găsită în localitatea Băcioi din Municipiul Chișinău. Din fericire, ambele copile erau în afara oricărui pericol și niciuna dintre ele nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Polițiștii urmează să stabilească ce le-ar fi făcut pe fete să fugă de acasă, acțiuni la care, de altfel, ar fi recurs și anterior.Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Dosarul narcoticelor de 2,5 milioane de lei: Poliția a reținut încă 4 suspecți și a ridicat droguri de încă un milion

Alți patru indivizi, complicii tânărului de 29 de ani reținut recent pentru trafic de droguri în Chișinău, au ajuns pe mâna oamenilor legii. Potrivit datelor cunoscute la moment, fiecare avea rolul său în schema infracțională.

Publicat

Astfel, în urma mai multor investigații, a fost reținut un taximetrist din Chișinău, în vârstă de 33 de ani, care, la comanda unei persoane din regiunea transnistreană a transportat spre capitală o cantitate de 1200 de grame de amfetamină.

Valoarea drogurilor depistate este estimată pe piața neagră la aproximativ 1 000 000 de lei. De asemenea, în cadrul aceleiași anchete a fost reținut și un cetățean al Uzbekistanului de 31 de ani, cu rol de curier.

Acesta distribuia narcoticele în ascunzișuri. Iar pe 25 septembrie, a fost posibilă reținerea organizatorilor schemei infracționale, un bărbat de 31 de ani din regiunea transnistreană, împreună cu un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani. Ambii suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi cercetați penal pentru activitate legată de circulația ilegală a drogurilor.


În rezultatul perchezițiilor în automobilul cu care aceștia se deplasau au fost ridicate trei telefoane mobile și 7.500 de euro, obținuți din activitatea infracțională. Amintim că acum câteva zile a fost reținut și un chișinăuian de 29 de ani fiind suspectat de comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației „Telegram”.

Acesta avea acasă aproximativ un kilogram de „Mefedron”, 955 de grame de MDMA, aproape 200 de grame de amfetamină, marijuana, 229 de pastile „Superman” și 60 de grame de pastile cu efect psihotrop, în valoare totală de peste 2,5 milioane de lei.

Conform legii, circulația ilegală a drogurilor se pedepsește cu până la 15 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Luau până la 1.000 de euro pentru un permis de conducere. Doi administratori ai unei școli auto din Cimișlia, reținuți

Alte percheziții în dosarul schemei de corupție la eliberarea permiselor de conducere la Hîncești.

Publicat

Doi administratori ai școlii auto din Cimișlia sunt bănuiți de colectare a banilor de la absolvenții instituției care urmau a fi examinați la Hîncești, pentru a-i ajuta să obțină carnete de șofer. Potrivit ofițerilor anticorupție, cei doi convingeau elevii școlii auto că ar putea să convingă examinatorii Secției Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto de la Hîncești să-i favorizeze la probele teoretică și practică a examenului auto.

Pentru „ajutorul” acordat, suspecții pretindeau între 350 și 1.000 de euro. În dimineața de 26 septembrie forțele de ordine au percheziționat sediul școlii auto, domiciliile și în automobilele bănuiților, de unde au ridicat sume de bani în euro și dolari, dar și înscrisuri de ciornă. Unul dintre administratori a fost reținut pentru 72 de ore – celălalt este cercetat în stare de libertate.

Amintim că pe 19 septembrie ofițerii CNA au reținut un angajat al Agenției Servicii Publice Hîncești, și doi intermediari, bănuiți că au pus în aplicare un sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere. Cercetările pe caz continuă.Citește mai departe

topul săptămânii