Rețele de socializare

Moldova

O femeie cu un copil în brațe, dată la pământ de troleibuz. Reacția Regiei Transport Electric Chișinău

O femeie cu un copil în brațe a fost pusă la pământ de troleibuzul nr. 22, la Grădina Botanic. Dezvăluirea a fost făcută pe rețelele de socializare miercuri, de jurnalista Victoria Zaharia. 

Publicat

Într-o postare pe pagina sa de Facebook aceasta a scris că „femeia cobora din troleibuzul care circulă pe ruta 22 la stația terminus de la Grădina botanică, cu copilul de trei ani în brațe, iar conductorul nu s-a asigurat că aceasta este deja jos, a închis ușile, prinzând rucsacul ei, și a pornit. Moment în care mama a căzut jos. Norocul ei a fost un alt pasager care a văzut și a strigat la conducător să oprească. Era aproximativ ora 10:30.

Nici șoferul, nici taxatoarea nu au coborât să vadă ce s-a întâmplat. Pur și simplu și-au continuat drumul. Cât de neom să fii?
Femeia în stare de șoc nu a reținut numărul de înmatriculare. Mai târziu când și-a revenit a sunat la Regia transport electric să depună o plângere, iar cei de acolo i-au spus că vor reveni peste 10 zile”.
Contactat pentru o reacție, Felicia Rusu, purtătorul de cuvânt al RTEC, a declarat că instituția s-a autosesizat în baza acestui caz și urmează să fie întreprinse măsurile necesare cu conducătorul de troleibuz.
Amintim că pe 24 martie, o minoră de 12 ani a fost lovită de un alt troleibuz, de pe ruta numărul 13, în timp ce traversa strada regulamentar pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Copila a decedat la fața locului.
Șoferița de troleibuz, care avea o experiență de numai o săptămână a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.
Totodată, RTEC, a pornit o anchetă internă, opt angajați ai instituției fiind suspendați din funcție.

echipa.md


Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii