Rețele de socializare

Moldova

A încercat să aplaneze conflictul dintre mama sa și tatăl vitreg… cu un topor. Victima a decedat la spital

Un bărbat din Florești a fost condamnat la 9 ani de închisoare, după ce și-a bătut tatăl vitreg, care a decedat peste două săptămâni la spital. Sentința a fost pronunțată pe 22 martie, de magistrații Judecătoriei Soroca. Totul s-a întâmplat după o ceartă apărută între mama sa și victimă, pe care inculpatul a încercat să o aplaneze.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în noaptea spre 5 februarie, când bărbatul, împreună cu mama sa și tatăl vitreg, acasă, stăteau la masă și consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, între femeie și victimă s-a iscat o ceartă. Inculpatul a intervenit pentru a calma spiritele, însă tatăl vitreg al acestuia a început să-l înjure. În cadrul conflictului, inculpatul a luat un topor și a lovit victima în regiunea capului, scrie Deschide.md.

Ca urmare, tânărul a încercat să-i acorde primul ajutor medical tatăului său vitreg și a apelat la Serviciul 112. La fața locului a intervenit un echipaj al ambulanței care a preluat bărbatul și l-a transportat la spital. Peste două săptămâni, ca urmare a traumelor primite, bărbatul a decedat.

Fiind audiat, tânărul și-a recunoscut integral vina.


În cadrul ședinței de judecată, procurorul a pledat pentru numirea pedepsei sub forma de închisoare pe un termen de 9 ani ani, cu încasarea cheltuielilor de judecată.

 


Advertisement

Moldova

Distracție la limită: Un adolescent a fost salvat de la înec în parcul Valea Trandafirilor din Chișinău

Distracție la limită. Un adolescent de 17 ani a fost la un pas a se îneca în unul din lacurile din parcul Valea Trandafirilor din Chișinău. Cazul cu final fericit a avut loc pe 26 mai, în jurul orei 15:45.

Publicat

Tânărul se afla în compania unor prieteni și toți se odihneau pe plajă, când la un moment dat, victima împreună cu un amic ar fi decis să meargă la scăldat și au intrat în apa lacului.

În scurt timp, salvamarii au observat că unul dintre minori a început să se înece, neputând să iasă din apa de unul singur. Angajații stației de salvare au intervenit imediat și au scos băiatul la mal.

Salvamarii i-au acordat tânărului, primul ajutor calificat la fața locului, fără necesitatea internării în spital.


În context, IGSU, îndeamnă oamenii să se scalde doar în locuri dotate cu stații de salvare. Intrarea în apă în perioada vremii cu temperaturi ridicate prezintă pericol pentru viață. Un adevărat risc în perioada caldă îl reprezintă șocul termic, care apare atunci, când intrăm în apa rece, după o expunere prelungită la soare.

De asemenea, se interzice strict scăldatul după consumul băuturilor alcoolice.

Totodată, minorii trebuie să fie monitorizați permanent de către adulți.


Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, 51 de persoane au fost salvate de la înec, iar 13 și-au pierdut viața în apele bazinelor acvatice.

echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Foc, fum și panică în localitatea Speia din raionul Anenii Noi: Un fost disco-bar a fost mistuit de flăcări uriașe

Foc, fum și panică în localitatea Speia din raionul Anenii Noi. Localnicii au trăit un adevărat șoc după ce clădirea unui fost disco-bar a fost cuprins de flăcări.

Publicat

Totul a avut loc în prima parte a zilei de 26 mai, pompierii fiind alertați puțin după ora 11.00. La fața locului au fost direcționate 5 echipaje de salvatori și pompieri, care, ajunși la fața locului au constatat că focul a cuprins mai multe bunuri materiale, dar și acoperișul unui fost disco – bar cu suprafața totală de 1200 de metri pătrați.

De circa două ore au avut nevoie pompierii ca să reușească să lichideze complet incendiul.  În timpul intervenției, aceștia au evacuat din interiorul clădirii o butelie de tip propan-butan, evitând astfel, producerea unei eventuale explozii.

Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, totuși focul a distrus circa jumătate din acoperișul clădirii, dar și mai multe bunuri materiale din interior, pe o suprafață de peste 450 de metri pătrați.


Deocamdată, pompierii nu oferă detalii privind cauzele care au dus la izbucnirea flăcărilor. Toate circumstanțele vor fi stabilite în cadrul unei anchete.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 86 situații  de risc.


Citește mai departe

Moldova

Un obstetrician-ginecolog de la Institutul Mamei și Copilului a fost condamnat pentru malpraxis

Un obstetrician-ginecolog de la Institutul Mamei și copilului a fost condamnat la 2 ani de detenție, fiind recunoscut vinovat de malpraxis.

Publicat

Executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe 3 ani. Totodată, femeia a fost privată de dreptul de a munci în domeniul medical pe un termen de 3 ani.

Pedeapsa a fost emisă de magistrații judecătoriei Buiucani, după ce procurorii au reușit să demonstreze că în data de 3 iunie 2019, doctorița, ar fi examinat doar superficial o viitoare mămică, care era deja în travaliu.

Aceasta nu și-a dat seama de complicațiile parvenite în timpul nașterii, care prevedeau operație cezariană.


În loc de intervenția chirurgicală, obstetricianul a decis finalizarea nașterii prin extracție pneumatică, care a generat nașterea copilului în stare de asfixie severă cu afectarea gravă a creierului, hemoragie intraventriculară cerebrală și alte complicații ce au afectat grav starea nou-născutului.

Pe toată durata examinării judecătorești, doctorița a pledat nevinovată. În prezent, ea are interdicția de a părăsi țara până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.


Citește mai departe

topul săptămânii