Rețele de socializare

Moldova

O tânără de 18 ani, care-și recunoaște vinovăția pentru exploatarea sexuală a trei adolescente, condamnată la pedeapsa cu închisoarea

Urmare a unui dosar trimis în judecată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), o tânără a fost condamnată pentru exploatarea sexuală a trei adolescente, în 2022.

Publicat

Complicitatea tinerei se adaugă faptelor incriminate altor cinci învinuiți, trimiși pe banca acuzaților în februarie 2023. Adolescentele exploatate provin din familii cu situație financiară precară sau din familii cu părinți separați, iar unele din ele au intrat în contact cu învinuiții și din necesitatea cazării. Acestea prestau servicii sexuale pentru 3-4 clienți per persoană, iar în schimb să li se promiteau 50% din taxa clienților, din care urma să fie achitată chiria apartamentului, hrana, produsele cosmetice și de igienă, șoferului de taxi și pazei asigurate. Cu toate acestea, în final, adolescentele nu au fost remunerate.

Potrivit dosarului investigat de ofițerii CCTP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, învinuita avea vârsta de 18 ani în debutul perioadei în care a comis faptele pentru care este pe banca acuzaților, în 2022. Aceasta a fost crescută într-un centru de plasament, fără ca ulterior să aibă un loc de muncă legal. Rolul învinuitei în comiterea infracțiunii a ținut de recrutarea a trei adolescente care au prestat servicii sexuale. Mai exact, una din acestea a contactat-o pentru ca să-i ofere refugiu, așa cum se certase cu prietena la care locuia, după ce anterior a locuit o perioadă cu mama, tatăl vitreg, fratele și bunicul, înainte ca să revină dintr-un centru de plasament. Sosită la prietena inculpată, învinuiții i-au comunicat adolescentei taxa pentru cazare în apartamentul în care aceștia i-au propus să presteze serviciile sexuale – activitate pe care a întreprins-o, în contextul în care era în stare disperată.

Cu alte două adolescente, tânăra vizată în sentința de condamnare a comunicat la solicitarea altor doi învinuiți. În cel de-al doilea caz, o altă învinuită a intrat în contact cu victima pe o rețea de socializare, așa cum aceasta era în căutarea unui serviciu. Sosită la Chișinău, victima a aflat despre tipul de servicii prestate de la tânăra condamnată. În cel de-al treilea caz, un alt învinuit a contactat online o victimă liceană din capitală, căreia condamnata i-a comunicat tipul și amănuntele „ofertei de muncă.”


A urmat reținerea primilor cinci învinuiți, iar după trimiterea acelui dosar în judecată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), s-a desfășurat investigarea și trimiterea pe banca acuzaților a tinerei condamnate acum, la cinci ani închisoare, după ce și-a recunoscut vinovăția și, deci, a beneficiat de reducerea pedepsei. În ceea ce le privește pe adolescentele exploatate sexual, acestea au beneficiat de consiliere psihologică și juridică, iar unele din acestea au revenit la studii.

echipa.md


Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

topul săptămânii