Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un bărbat, grav rănit la concertul „Bi-2” de la Arena Chișinău, după ce o dronă cu o cameră de filmat l-a lovit în față

O nouă manifestație, un nou incident la Arena Chișinău. Un bărbat a fost rănit, după ce o dronă i-a căzut peste față, în timpul concertului unei trupe de rock rusești. Incidentul s-a petrecut pe 10 martie.

Publicat

O dronă în care era montată o camera de filmat a căzut peste fața unui bărbat de 50 de ani, provocându-I răni și hemoragie. Vă atenționăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Persoanele care au observat incidentul au cerut artiștilor ruși să oprească concertul, însă se pare că solistul nu a înțeles ce s-a întâmplat.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt de la Institutul de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a declarat că după consultații și investigații, pacientul a plecat ambulator sub supravegherea medicului de familie.


Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP, a precizat că a fost inițiat un dosar penal, pentru provocarea leziunilor corporale, dar se așteaptă expertiza medicilor. Ulterior, dosarul va fi expediat la Procuratură.

Amintim că, în ajun de Crăciun pe stil nou, a fost deschisă Arena Chișinău. Edificiul a fost inaugurat cu un concert istoric al trupei „Okean Elzy”. Înainte de concert, un bărbat de 39 de ani a căzut de la înălțimea de 2,5 metri după ce balustrade de care se rezema a cedat.

Bărbatul fusese internat cu afecțiuni la coloana vertebrală, iar șansele sale de a mai merge sunt rezervate, spun medicii.


O versiune preliminară de la care s-a produs incidentul ar fi fost o defecțiune în timpul sudării acelei balustrade.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Șoferița care a fost la un pas să lovească o mamă și ai săi doi copii a fost identificată de poliție

Poliția s-a autosesizat, după ce în presă au apărut imagini cu o femeie și doi copii, ce au fost la un pas de a fi spulberați pe o trecere de pietoni, din capitală.

Publicat

Oamenii legii au anunțat că a fost identificată șoferița care nu a acordat prioritate pietonilor. Aceasta a fost sancționată conform legislației. Momentul a fost surprins de o cameră de bord.

Din imaginile video postate pe internet, se vede cum femeia, însoțită de cei doi minori traversează strada, iar un șofer a mers chiar în fața celor trei, fără a se opri.

Pentru neacordarea priorității în trafic pietonilor, legislația prevede o amendă de 18 la 30 de unități convenționale și aplicarea a patru puncte de penalizare.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat și-a ucis cu sânge rece prietenul de pahar, un bărbat de 36 de ani

Un bărbat de 36 de ani din Chișinău a fost plasat în arest pentru 30 de zile fiind suspectat de comiterea unui omor.

Publicat

Bănuitul ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, un bărbat de 36 de ani, într-un apartament din sectorul Botanica, iar la un moment dat între ei s-ar fi iscat un conflict care s-a soldat cu deces.

Suspectul i-ar fi aplicat victimei mai multe lovituri cu un obiect ascuțit pe suprafața corpului și a plecat într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, bărbatul a fost identificat. Acesta este cercetat penal pentru omor, infracțiune care, conform legislației, se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detențiune pe viață.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Traficanți de droguri. Șapte membri, inclusiv un minor ucrainean, pe banca acuzaților

Polițiștii și procurori au destructurat o rețea de comercializare de droguri, estimate pe piața neagră la circa 700.000 lei. Cei șapte membri ai rețelei de traficanți de droguri au fost reținuți în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri. Printre cei implicați este și un minor ucrainean, care avea rol de curier.

Publicat

Mai exact, oamenii legii au ridicat de la grupul infracțional care activa din 2022 circa 1,5 kg de marijuana și PVP. Cei șapte membri ai rețelei de traficanți de droguri au fost reținuți, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, pentru preluarea lor de către clienții care le comandaseră pe internet, în magazinul virtual al acestora. Printre cei reținuți se regăsește o femeie și un minor ucrainean cercetat acum în libertate, cu rol de curier al partidelor de droguri din Ucraina.

În privința acestuia a fost aplicată interdicția de părăsire a localității. Membrii grupului au vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS în privința a șase din ei a fost aplicat arestul pentru 30 de zile.

Pentru acumularea probelor concludente, învinuiții au fost monitorizați timp de două luni, care au relevat inclusiv faptul că aceștia purtau arme pneumatice, în scopul opunerii rezistenței față de oamenii legii. Urmărirea penală continuă, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii