Rețele de socializare

Moldova

Crima de la Hiliuți: Un ucigaș ar putea scăpa de pedeapsă, spun rudele decedaților

Unul dintre cei cinci tineri care au fost condamnați pentru omorul lui Ivan Achimov și Anatol Movilă ar putea scăpa basma curată. Chiar dacă prima instanță l-a declarat vinovat pentru crima săvârșită în toamna anului 2021, la Hiliuți, avocații acestuia au cerut efectuarea repetată a expertizei psihico-legale, motivând că este bolnav din copilărie.

Publicat

Sursa: TVN

Rudele victimelor se tem că cel care a curmat două vieți ar putea ieși la libertate, informează tvn.md.

NADEJDA FORTUNA, prieten de familie: „El a dobândit reexaminarea a mituit sau încearcă să mituiască judecătorii, expertiza independentă pentru ca să dovedească că la momentul omorului era inadecvat psihic. El a fost condamnat pentru 25 de ani, noi am vrut să fie pe viață. Noi ne stăruim să facem tot ce e posibil pentru ca el să nu fie eliberat, să nu fie trimis la spitalul psihiatric.”

„Ei cu atâta cruzime i-au omorât și după asta să-l declari bolnav psihic este o aberație. Totul este achitat, nu știu alt fel cum se numește asta. Nu am cuvinte. Acești oameni nu au loc nici în libertate, nici în spitalul de psihiatrie sau unde ei încearcă să-l bage. În orice caz, va ajunge el la spitalul psihiatric, cât timp va sta el acolo? Un an? După asta va ieși la libertate?”


„Nici nu știu cum să spun, a fost strașnic. Eu credeam că o să-i țină într-un subsol vreo câteva zile, după care le vor da drumul. Eu așa credeam, pentru că toți vorbeau că i-au omorât, că au dispărut. Mă gândeam că o să-i țină și o să le dea drumul. Dar peste câteva ore când au găsit cadavrele, pentru mine a fost un șoc foarte mare. El mai are un omor până la asta, mai este un omor din câte eu știu, dar aici încă două și așa să iasă basma curată, nu trebuie să fie așa.”

Dosarul dublului omor se află la examinare în ordinea de apel la Curtea de Apel Bălți. Potrivit avocatului părții vătămate, ucigașii au primit o pedeapsă prea blândă. Doi dintre ei au fost condamnați la 6 ani și opt luni, altul la opt ani, unul la 22 de ani și cel din urmă la 25 de ani. Expertiza psihiatrică a tuturor inculpaților efectuată la faza de urmărire penală a arătat că toți conștientizau și își dirijau acțiunile lor, adică erau responsabili de tot ce făceau.


IANA LICHII, avocat: „Motivând că inculpatul este un copil bolnav din copilărie, fiind încadrat în gradul doi de dizabilitate. Faptul dat se regăsește și în expertiza pe care o avem la dosar și indiferent de diagnoza ultimului, acesta a fost recunoscut responsabil. Succesorii părților vătămate vor fi nevoiți să se adreseze cu o plângere la Procuratura Anticorupție Chișinău pentru a fi monitorizat cazul dat.”

Amintim că la începutul lunii noiembrie 2021, doi tineri au fost găsiți fără suflare într-o fâșie forestieră din satul Hiliuți, raionul Fălești. Potrivit oamenilor legii cei doi au fost bătuți cu o rangă de metal în cap până când au murit. Motivul crimei a fost 3 mii de euro câștigați de victime, după ce au trișat la o partidă de cărți.


Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii