Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Mărturia exclusivă făcută de mama Mădălinei Cojocari, înainte de arest. Detalii despre ziua în care fetiţa a dispărut în SUA

Pentru prima oară, mătuşa Mădălinei, fetiţa dispărută în Statele Unite, a acceptat să vorbească despre cazul care a pus America pe jar. Femeia spune că mama copilei ar fi căutat-o singură timp de trei săptămâni şi că nu a anunţat poliţia de frica soţului ei.

Publicat

Mama i-ar fi spus că tatăl vitreg i-ar fi făcut rău. Între timp, agenţii FBI au împânzit autostrăzile cu panouri cu chipul fetei de 11 ani şi susţin că au urmărit sute de indicii şi au verificat 250 de case din uşă în uşă, scrie Antena3.RO.

Sora Dianei Cojocari, mama Mădălinei, a şi fost cea care a convins-o să reclame dispariţia fetiţei la Poliţie. Într-un interviu acordat în exclusivitate colegi noastre, Carmina Pricopie, mătuşa Mădălinei a relatat în detaliu ce i-a povestit sora sa despre ziua dispariției.


„- Când aţi vorbit ultima dată cu sora dumneavoastră?

Cu o zi înainte să fie închisă. Orientativ, nu ştiu, 13, 14.

– Decembrie?


Da. Decembrie. Atunci i-a spus că Mădălina e dispărută de trei săptămâni”.

Diana era singură în casa din Cornelius, Carolina de Nord. Îi vorbea cu teamă surorii spunându-i că cineva, poate chiar soţul, îi ascultă telefonul chiar în acel moment.

„- Ce v-a spus despre fetiţă?


Mi-a spus că nu-i fata şi că îi pare foarte rău de cele întâmplate şi dorinţa ei cea mare: să revină fata ei şi să o vadă şi nu ştiu. Să fie totul bine.

– V-a spus cumva ce presupune ea că s-ar fi întâmplat cu fetiţa?


– Presupune că el, dar cu mare frică îmi spunea toate momentele astea, cu o frică faţă de el, nu ştiu. Şi probabil, din înţelesele mele, când ea spunea despre el, foarte tare se temea de ceea ce spune. Practic nu voia să-l învinuiască pe el cumva. Iată aşa înţeleg eu.

– Plângea la telefon?

– Da. Plângea! Plângea şi era supărată de cum s-a putut întâmpla una ca asta. Ea parcă nici nu realiza. Nu ştiu. Era foarte supărată şi. mai vorbeam un pic, iar plângea. Mai vorbeam un pic, iar plângea”.

Diana Cojocari i-a relatat însă surorii sale din Republica Moldova câteva detalii stranii. Că, în ziua de 23 noiembrie, ziua pe care Diana a indicat-o la Poliţie ca fiind data dispariţiei, s-a trezit ca după o anestezie generală.

Ea mi-a spus că s-a trezit dimineaţă cu o stare de vomă, de greaţă, de ameţeli, de dureri foarte mari de cap, şi primul lucru pe care l-a făcut, a mers în camera fetei, să vadă unde-i fata şi dacă ea se simte bine. Adică, dacă nu-i e rău la fel ca şi ei. Şi când a mers în cameră, a văzut că acolo nu-i nimeni. N-a vrut să spună Poliţiei.

Cu siguranţă că are temeri, are frici faţă de el. Nu ştiu, dar o frică atât de mare să ai, încât să nu zici nimic, că nu-i copilul. Nu pot să-mi dau seama. Eu ca mamă fiind, e foarte greu să-mi imaginez asta.

Dar, atunci când ai o frică şi o spaimă atât de mare, eu cred că are loc a fi şi aceasta. Mai ales cunoscând-o pe ea. Fiind sora mea, normal că ştiu ce prezintă.

– Îmi spuneaţi mai devreme că nu a dat-o dispărută la Poliţie imediat, dar că a căutat-o ea.

– A căutat-o ea, non-stop, practic zi şi noapte, cum a putut, nu ştiu, de una singură. Ea avea toată nădejdea şi şansele să o găsească ea, prin cartiere, prin toată zona unde ei locuiesc. Vă daţi seama! Ca o mamă. Mai ales că-i unica fiică a ei”.

Sora Dianei a fost cea care a convins-o să reclame la Poliţie dispariţia fetiţei.

– Când aţi vorbit cu ea, atunci pe 13, 14 decembrie, spuneaţi că plângea foarte tare şi că se temea foarte tare de el. V-a zis ceva anume despre soţul ei?

– Nu prea ne-a zis. Simţeam frica în sufletul ei, în cuvintele ei. Ea tot timpul spunea ceva şi pe urmă spunea: Dar, nu vreau să-l învinuiesc pe el! Nu vreau să… Nu ştiu. Adică ea, cumva, aşa spunea, se exprima într-un mod cumva, că ea, ca mamă, ar fi fost vinovată. Că ea. Cum a putut ea să permită să se întâmple astfel de situaţie. Iată aşa! Mai mult se mustra ea pe ea.

– Dumneavoastră ce i-aţi spus? I-aţi spus să meargă la Poliţie?

– Sigur că i-am spus. I-am spus, zic: “Diana! Dacă e vorba de copilul tău, nu poţi să stai tu să o cauţi, că America e mare! Acţionează! Du-te! Fă ceva! Şi ea imediat a plecat la şcoală, aşa am înţeles. A anunţat la şcoală despre dispariţia fetei. Şi, apoi, ea împreună cu şcoala au mers la Poliţie. Asta-i varianta corectă. Chiar dacă cineva scrie că şcoala a anunţat fără ca Diana să spună, nu-i adevărat. Deci Diana a mers la şcoală”.

Diana Cojocari i-a mai povestit şi că se simţea urmărită. Îi era teamă de soţul ei, americanul în vârstă de 60 de ani, depsre care credea că-i interceptează telefonul şi device-urile din casă.

„Ea credea tot timpul că cineva o urmăreşte. Asta tot ea îmi spunea despre asta. – Pe parcursul a doi ani ea aşa s-a exprimat că este urmărită de cineva, fie când petrece fata la şcoală, fie când pleacă la cumpărături”.

Pe 17 decembrie Diana Cojocari şi tatăl vitreg al Mădălinei au fost arestaţi pentru că nu au raportat dispariţia. Cazul a intrat şi în atenţia FBI, iar până acum anchetatorii au declarat public că au investigat 250 de piste şi au bătut la 245 de uşi în cautare de martori. S-a fixat şi o cauţiune pentru eliberarea celor doi sub supravghere electronică: 100 de mii de dolari pentru tatăl vitreg şi 250 de mii de dolari pentru Diana Cojocari.

“Alţii mai scriau, că am mai citit şi pe net-ul asta, că e violentă, alcoolică, narcotică, nu ştiu mai ce. Categoric nu! Ea vine dintr-o familie normală de intelectuali: tăticul e profesor şi mămica, contabilă. Toată viaţa lor au lucrat. Adică, noi nu venim de undeva, de la…”, a spus sora Dianei.

Niciun indiciu, nicio pistă, nimic nu a condus la găsirea Mădălinei Cojocari. Mătuşa sa spune, sub protecţia anonimatului, din Republica Moldova, că singura vină a Dianei e că nu s-a dus mai repede la Poliţie.

“Ea e o persoană foarte credulă, liniştită, deşteaptă, cumpătată. Eu rele nu pot să spun despre dânsa nimic. Şi toată lumea care zice că ar fi bolnavă psihologic, că şi-ar fi omorât copilul, eu subscriu cu mâna mea o sută de procente: EXCLUS! Categoric exclus! Deci nu şi iar nu!”, a mărturisit mătușa Mădălinei despre sora ei.

Diaspora

Un moldovean a fost reținut în Italia după ce a încercat să jefuiască un tren marfar. Ar fi sărit cu cuțitul la un carabinier

Un moldovean de 38 de ani a fost reținut de carabinieri în Italia, după ce împreună cu un complice ar fi atacat și încercat să jefuiască un tren marfar.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în localitatea Villadossola, din nordul peninsulei.

Potrivit presei italiene, trenul a plecat în seara de 18 martie de la depoul din Novara și se îndrepta spre Fribourg. Însă la scurt timp personalul feroviar ar fi observat că niște străini ar fi urcat la bord. Astfel, aceștia au alertat imediat autoritățile. Trenul marfar a fost oprit la Villadossola, unde carabinierii deja îi așteptau pe infractori. În timp ce forțele de ordine s-au apropiat de tren, unul dintre indivizi a luat-o la fugă și a reușit să sară gardul de protecție. Cel de-al doilea făptaș, care s-a dovedit a fi un moldovean stabilit în Torino, a fost mai puțin norocos și a fost reținut de carabinieri.

În timpul reținerii, bărbatul ar fi scos un cuțit și ar fi încercat să atace pe unul dintre carabinieri. Pe numele individului a fost pornit un dosar penal pentru atac asupra unui funcționar public și tentativă de jaf.



Citește mai departe

Diaspora

Moldovean reținut în Rusia: A reușit să fure 450 de mii de dolari și 30 de mii de euro din sucursala unei bănci, în Sankt-Petersburg

Ar fi furat sute de mii de dolari și euro din sucursala unei bănci. Un cetățean al Republicii Moldova este cercetat penal în Sankt-Petersburg, Rusia.

Publicat

Potrivit poliției locale, acesta ar fi reușit de mai multe ori să pătrundă în zona cu casete de siguranță, iar cu ajutorul tehnologiilor moderne reușea să le deschidă și să fure tot ce găsea. În total, au fost furate 450 de mii de dolari americani și 30 de mii de euro.

Suspectul, care este cetățean al R. Moldova a fost prins pe aeroportul din Soci, când încerca să părăsească Federația Rusă. Banii și bijuteriile au fost găsite de către agenți într-un apartament închiriat în Lyubertsy. În cadrul audierilor, moldoveanul a declarat că furturile au fost comise la comandă, clienții fiind cunoscuți de-ai săi. Anume ei i-ar fi furnizat toate informațiile necesare pentru a pătrunde în depozit și a deschide celulele.

Toți banii depistați în apartament au fost confiscat, la fel ca și zecile de bijuterii din aur depistate acolo, a căror proveniență este urmează a fi stabilită. Moldoveanul se află în prezent în arest, iar cercetările pe caz continuă pentru a identifica și complicii bănuitului.


Presa rusă scrie că moldoveanul este căsătorit, iar în Chișinău îl așteaptă un copil și soția însărcinată.


Citește mai departe

Diaspora

Un șofer din R. Moldova, împușcat în Italia de un coleg invidios: „A primit cel mai nou camion, iar eu îl conduc pe cel mai vechi”

Un caz șocant a avut loc vineri după-amiază, 15 martie, la Brivio, în provincia Lecco (Lombardia) din Italia, când un șofer de camion de circa 60 de ani din Calabria și-a împușcat un coleg de muncă din invidie.

Publicat

Victima, un bărbat moldovean de aceeași vârstă, a fost rănit la umăr, informează La Repubblica, citat de Deschide.MD.

Conform declarațiilor făcute autorităților, atacatorul a fost mânat de invidie, deoarece colegul său moldovean, care era ultimul sosit în companie, a primit un camion mai nou și mai frumos, în timp ce el era nevoit să conducă un vehicul mai vechi și într-o condiție mai proastă.

„Este nou-venit și i-au repartizat camionul cel mai nou și mai frumos, în timp ce eu îl conduc pe cel mai vechi”, a mărturisit atacatorul în fața autorităților.


Șoferul italian și-a împușcat colegul la sfârșitul orelor de lucru, în parcarea companiei de transporturi.

După ce a fost rănit, moldoveanul a reușit să se deplaseze la spitalul din Lecco. Acolo, medicii au constatat că glonțul trecuse prin umărul său, ratând la limită artera subclaviculară, o zonă extrem de sensibilă.

După incident, agresorul a încercat inițial să minimizeze gravitatea actului său, susținând că intenția sa a fost doar cea de a-și speria colegul, și a dezvăluit că s-a debarasat de arma folosită, demontând-o și aruncând piesele în locuri diferite. Cu toate acestea, ulterior a recunoscut motivul real al atacului său.


Victima a depus plângere la autorități, care au reușit să-l localizeze pe atacator și să-l pună sub acuzare, deși acesta a rămas în libertate în așteptarea investigațiilor suplimentare pentru a determina dacă există și alte motive sau dispute anterioare care au contribuit la acest act violent.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a asigura o înțelegere completă a circumstanțelor și pentru a determina măsurile legale adecvate în acest caz.


 

Citește mai departe

topul săptămânii