Rețele de socializare

Moldova

O moldoveancă, răpusă de cancer în Franța: Familia cere ajutor pentru repatriere

O moldoveancă ce locuia în Franța mai bine de opt ani a fost răspusă de cancer. Familia este distrusă de durere, iar costurile pentru repatriere sunt enorme.

Publicat

Rudele au făcut un apel public pentru a colecta suma necesară pentru repatriere, pentru ca femeia să fie înmormântată acasă, transmite Știri.md.

În acest sens, pe platforma MCharity a fost lansată o colectare de fonduri.

„Ana Guțu locuia în Franța împreună cu familia de peste 8 ani. Acum 2 ani a primit crunta veste că suferă de cancer. Tratamentele din păcate nu au făcut-o să câștige lupta și în ajunul Crăciunului, Ana a plecat într-o lume mai bună și fără durere.


Doi copii au rămas fără dragostea mamei, un soț își deplânge pierderea…

Din păcate, familia trebuie să achite bani enormi pentru repatriere, bani pe care la moment sunt indispensabili. Familia ne cere ajutorul… e ultimul lucru care îl putem face pentru a susține o familie îndurerată. Zbor lin spre îngeri, Ana…”, se arată în mesajul MCharity.

– MCharity


https://www.mcharity.org/donate/zbor-lin-spre-ingeri,-ana

– Expediați un SMS cu conținutul 114 la 9005 ( abonații Unite ) pentru a dona: 45 lei

– Sună la numărul (0)900 09005 pentru apel voce din rețelele fixe, mobile Moldtelecom pentru a dona: 45 lei


– Paypal

office@mcharity.org – notați pentru repatrierea Anei


– Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru repatrierea Anei

– Bancare

MDL

Beneficiar: Fundația MCharity

Swift: AGRNMD2X

IBAN: MD22AG000000022514454458

DESTINAȚIA PLAȚII: pentru repatrierea Anei

USD

Beneficiar: Fundația MCharity

Swift: AGRNMD2X

IBAN: MD54AG000000022514454464

DESTINAȚIA PLAȚII: pentru repatrierea Anei

EUR

Beneficiar: Fundația MCharity

Swift: AGRNMD2X

IBAN: MD81AG000000022514454463

DESTINAȚIA PLAȚII: pentru repatrierea Anei


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ A dat dovadă de curaj și responsabilitate. Eleva care a reușit să se ferească din calea unui șofer grăbit, la Orhei, premiată de poliție

Pietonul responsabil din video este Vitalia, o elevă din clasa 5-a din cadrul Liceului Teoretic “Alecu Russo” din raionul Orhei.

Publicat

Astăzi, Vitaliei i-a fost înmânată diploma pentru curaj și responsabilitate de către colegul nostru Alexandru care, la 31 ianuarie, deplasându-se cu automobilul de serviciu a oprit la o trecere de pietoni pentru a ceda trecerea fetiței, însă după staționare mașina de serviciu a fost tamponată din spate de un alt automobil, care a fost la un pas de a accidenta copilul.

Amintim că totul a avut loc în data de 31 ianuarie, în orașul Orhei. O mașină a poliției a oprit pentru a ceda trecerea unui copil, însă a fost accidentată din spate.


În imaginile video surprinse de camerele de supraveghere poate fi observat momentul impactului, dar și cum, în încercarea de a pleca cât mai repede de la fața locului, șoferul este la un pas de a accidenta fetița care traversa regulamentar strada.

Totuși, șoferul a accelerat părăsind locul accidentului rutier, deplasându-se într-o direcție necunoscută. După un șir de căutări, forțele de ordine au depistate automobilul abandonat în extravilanul municipiului Orhei.

 


Iar mai apoi și șoferul a fost identificat. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, originar din Orhei.

Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Practicau braconajul pe teritoriul țării. Mai multe arme și sute de muniții ridicate de la 14 bărbați

Astăzi, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS și cu suportul mascaților de la BPDS ”Fulger”, au efectuat 14 percheziții în mun. Chișinău și raioanele Ialoveni, Căușeni, Florești, Cimișlia, Criuleni, Sîngerei și orașele Strășeni, Leova, Ștefan Vodă.

Publicat

Perchezițiile s-au desfășurat la 14 persoane cu vârste cuprinse între 32 și 61 de ani, suspectate că ar deține arme, termovizoare, precum și alte obiecte, folosite la acțiuni de braconaj pe teritoriul țării.

În urma acțiunilor întreprinse au fost depistate și ridicate patru arme dintre care una cu țeavă lisă, două termovizoare de model ”Fortuna 6 L” și ”Pulsar”, un pistol cu glonț, unul de model TT, două lunete, sute de cartușe cu diferit calibru deținute ilegal, etc.

Munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte (braconaj).


Bunurile au fost ridicate, iar polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.

Conform legislației în vigoare suspecții riscă închisoare de la 2 la 7 ani.


Citește mai departe

Moldova

O fetiță de trei ani s-a rătăcit pe o stradă din Chișinău. A fost salvată de carabinieri

O fetiță de doar trei ani, rămasă fără supraveghere, s-a pierdut în centrul capitalei. Trecătorii au fost cei care i-au alertat pe carabinieri.

Publicat

Reacționând imediat, aceștia au găsit-o pe copilă, întrebând-o unde se află părinții și dacă are nevoie de ajutor.

În urma discuției și conform datelor oferite de către copilă, carabinierii au identificat și stabilit locul aflării mamei. La scurt timp, minora a fost transmisă mamei sale și împreună au mers acasă.

Inspectoratul General de Carabinieri recomandă ca, în cazul în care observați copii fără supraveghere sau persoane aflate în dificultate, pentru prevenirea unei tragedii, adresați-vă la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelați numărul 112.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii