Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Nenorocire pe capul unei familii din Ialoveni: În prag de iarnă, casa le-a fost distrusă de un incendiu

Nenorocire pe capul unei familii din orașul Ialoveni. În prag de iarnă, un bărbat de 50 de ani și mama lui de circa 80 de ani au rămas fără acoperiș deasupra capiului, după ce un incendiu le-a devastat locuința.

Publicat

Flăcările au izbucnit în seara de 06 decembrie, în jurul orei 19.00 într-o gospodărie de pe strada Boris Glavan. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. Potrivit sursei, în acea locuință trăiau o bătrână și fiul ei, care acum au rămas pe drumuri.

Autorul filmulețului a mers a doua zi la fața locului și a constatat că pe locul casei au rămas doar niște ruine.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat că la fața locului s-au deplasat 4 echipaje de pompieri, care ore la rând au luptat cu flăcările. În urma incendiului, acoperișul casei a ars în totalitate, iar locuința a fost distrusă în proporție de 60 la sută.


În timpul lichidării incendiului, salvatorii au evacuat o butelie cu gaz din locuință, prevenind astfel o explozie. Cauza și circumstanțele producerii incendiului devastator urmează a fi stabilite.


echipa.md


Moldova

Un student „ingenios” a făcut peste două milioane de lei din vânzarea de droguri

Organizatorul unui grup criminal specializat în vânzarea marijuanei a fost condamnat la șase ani închisoare.

Publicat

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pedeapsa vizează și activitatea acestuia de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri, în perioada 2020-2021. Mai exact, acesta a transferat banii din vânzarea drogurilor pe 26 cartele bancare înregistrate pe numele altor persoane, dar folosite de el, în sumă de peste 2.000.000 lei. La solicitarea procurorului PCCOCS, acești bani au fost confiscați în folosul statului.

Oamenii legii l-au identificat pe inculpat ulterior trimiterii în judecată a unui alt membru al grupului, care avea rol de curier. Astfel, aceștia primeau pe internet comenzile pentru livrarea drogurilor achitate grupului anterior prin terminale publice de plată sau prin alimentarea cartelelor bancare, apoi le plasau în ascunzișuri, după care clienții primeau imaginea cu locația de la care-și puteau prelua comanda.

Inculpatul are vârsta de 20 de ani și este originar din Taraclia, iar în perioada infracțională își făcea studiile de profil real la o universitate din Chișinău. Acesta își recunoaște vinovăția, iar potrivit legii a beneficiat de reducerea pedepsei și, deci, își va ispăși pedeapsa în închisoare pentru un termen de șase ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ I-a atacat, lovit și jefuit în plină stradă. Un tânăr de 22 de ani a ajuns pe mâinile poliției

Un tânăr de 22 de ani din Florești a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi jefuit două persoane în sectorul Botanica din capitală.

Publicat

Primul caz a avut loc pe strada Independenței, unde un bărbat a fost lovit cu pumnul în regiunea feței, ulterior – deposedat de geantă, telefon și bani.

La scurt timp, pe strada Burebista, învinuitul ar fi jefuit o femeie, pe care a atacat-o și deposedat-o de geantă.

Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la 4.700 de lei.


Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42.500 la 67.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un adolescent de 17 ani, acuzat de viol, furt și trecerea frontierei ilegal, reținut de polițiști

Un tânăr de 17 ani, condamnat  la un an și două luni de pușcărie, a fost prins de polițiști. Adolescentul este locuitor al satului Cimișeni, raionul Criuleni, și fusese condamnat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Publicat

Mai mult decât atât, minorul a fost condamnat anterior și pentru comiterea unei tentative de viol și a unui furt, executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pe un termen de probă.

În momentul de față, polițiștii depun eforturi în vederea punerii în executare a sentinței de judecată și escortarea minorului la Instituția penitenciară.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii