Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Prins cu tractorul încărcat cu crengi: Bărbat din Glodeni, amendat pentru că transporta lemne fără acte de proveniență

Prins transportând lemne fără acte de proveniență. Un bărbat s-a ales cu o amendă usturătoare și a rămas și fără masa lemnoasă pe care o transporta ilegal cu un tractor.

Publicat

Ilegalitatea a fost consemnată în urma unor verificări organizate de inspectorii de mediu, privind modul de folosire a fondului de exploatare, de recoltare și transportare a lemnului din fondul forestier al Ocolului Silvic Glodeni.

Prin urmare, bărbatul care transporta masa lemnoasă fără a deține actele necesare, s-a ales cu o amendă în mărime de 2.500 de lei, iar lemnele au fost ridicate.

Inspectoratul de protecție a mediului anunță că astfel de verificări vor avea loc sistematic pentru a preveni și a combate ilegalitățile în mediul forestier.


echipa.md

 Moldova

Doi cetățeni ai Iranului, documentați repetat pentru folosirea actelor falsificate

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost prevenite două tentative de trecere a frontierei cu acte falsificate. Sunt documentați doi cetățeni ai Iranului, care au încercat pentru a doua oară să folosească acte falsificate.

Publicat

Ieri, 27 noiembrie 2022, ora 12:35, la cabina de control pe sensul de ieșire din Republică Moldova s-au apropiat doi pasageri de la cursa „Chișinău – Londra”, ambii au prezentat pașapoarte emise de către autoritățile din Confederația Elvețiană cu semne vizibile de falsificare. La verificarea minuțioasă a pașapoartelor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt aplicate și ștampile de intrare/ ieşire ale Republicii Georgia şi Azerbaidjan – falsificate.

Totodată, în cadrul controlului de nivelul II asupra persoanelor au fost depistate și cărți de identitate, care ar fi emise de autoritățile elvețiene, de asemenea cu semne vizibile de falsificare.

Ca urmare a schimbului de informații cu Biroul de Migrație și Azil privind identitatea persoanelor menționate, a fost stabilit faptul că aceștia sunt cetățeni ai Iranului și au solicitat azil pe teritoriului Republicii Moldova în data de 16 noiembrie curent. Atunci, la intrarea în țară au fost depistați la ghișeul de tranzit cu acte falsificate, având itinerarul “Istanbul-Chișinău-Londra”. În primul caz, bărbatul prezentase un pașaport italian falsificat cu date turcești neveridice, iar la nivelul doi de control a fost ridicată și o carte de identitate italiană falsă. Cea de-a doua persoană a prezentat un pașaport emis de autoritățile din Peru autentic, însă titulara căruia era o altă persoană, la fel actul conținea date turcești falsificate.


În fapt, actele falsificare au fost ridicate și expediate pentru efectuarea raportului de constatare științifică, iar persoanelor le-a fost refuzată ieșirea din Republica Moldova. Cercetările pe caz continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Ar fi atacat două persoane în stradă și le-a lăsat fără genți. Suspectul – reținut

Un bărbat de 37 ani a fost reținut de polițiștii capitalei fiind bănuit în comitere de furt și jaf.

Publicat

Oamenii legii au stabilit că suspectul a sustras gențile victimelor, două  persoane de 37 și 56 ani, în care aveau bani, acte și telefoane mobile. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 20.000 de lei.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost identificat și condus la inspectorat. În cadrul audierilor acesta și-a recunoscut vina.

Anterior, bărbatul a fost judecat pentru furt, jaf și șantaj.


În privința acestuia a fost eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Conform legislației în vigoare pentru faptele comise el riscă închisoare pe un termen de la 4 la 7 ani.


 

Citește mai departe

Moldova

Fost adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor – pe banca acuzaților. A „uitat” să declare bunuri de peste 1.000.000 lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a unui fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru falsuri în declarația de avere în care nu a indicat peste 1.000.000 lei, în raport cu realitatea constatată de oamenii legii.

Publicat

Astfel, potrivit datelor primite de procurorii PCCOCS de la inspectorii de integritate, învinuitul și-a declarat fals cifra veniturilor și proprietăților pe parcursul a cinci ani, începând din 2017. Mai exact, învinuitul nu a indicat în declarația de avere faptul că familia acestuia deține un teren și o casă de vacanță în apropierea Chișinăului (evaluată cadastral la peste 400.000 lei) și două automobile, peste 600.000 lei obținuți din vânzarea altor trei automobile, bani deținuți în valută străină ca pretinsă donație, precum și a indicat un preț redus la cumpărarea unui alt automobil al familiei sale.

Potrivit Codului penal, includerea intenționată a unor date incomplete sau false, neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere şi interese personale se pedepsește cu amendă care variază între 200.000-300.000 lei sau cu închisoare de până la 1 an, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, fostul demnitar se prevalează de prezumția nevinovăției, ca drept procedural garantat acestuia.


 


Citește mai departe

topul săptămânii