Rețele de socializare

Moldova

Alți doi aliați ai grupării „Borman”, cercetați într-un dosar de trafic de droguri din Spania, de peste 4.000.000 lei, trimiși în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaților alți doi complici într-un dosar de trafic de droguri aduse din Spania, în valoare de peste 4.000.000 lei.

Publicat

Cei doi fac parte din grupul infracțional condus de un alt învinuit trimis pe banca acuzaților de PCCOCS, în februarie 2022, alias „Lică” care se subordona organizației criminale denumite „Borman,” al cărui dosar este și el la faza de examinare judecătorească. Dosarul trimis acum în judecată vizează episodul ulterior livrării drogurilor din Spania în Moldova de către alți doi membri ai grupului, care au fost condamnați ambii la 9 ani și 10 luni închisoare, prin decizia Curții Supreme de Justiție din 11 februarie 2020.

Odată livrate în Moldova, drogurile erau pregătite pentru transportare spre Rusia de către unul din cei doi învinuiți trimiși acum pe banca acuzaților, iar al doilea avea rolul de șofer. Ambii sunt din Căușeni și au vârste de 30 și, respectiv, 43 ani. Potrivit legii, traficul de droguri în cadrul unui grup infracțional se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În ceea ce privește destinatarii drogurilor din Rusia, în august 2020 au fost condamnați doi cetățeni ruși și unul ucrainean – membri ai organizației criminale „Borman” – la pedepse de 12, 16 și 17 ani. Acum, odată cu trimiterea în judecată a acestor doi complici de către PCCOCS, rețeaua de traficanți de droguri este în fază pre-finală de destructurare, așa cum ultimii membri ai grupului infracțional sunt anunțați în căutare internațională.Moldova

/FOTO/ Accident la Hâncești. Două autocisterne și un BMW, implicate

Astăzi, la amiază, angajații IGSU din orașul Hâncești au intervenit în urma unui accident rutier.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:11. Potrivit datelor înregistrate, accidentul de trafic s-a produs între un autoturism de model BMW și două autocisterne la ieșire spre raionul Cimișlia.

În urma impactului, o autocisternă care transporta benzină a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. Scurgerea combustibilului nu s-a produs. La fața locului a ajuns o echipă de pompieri, care a decuplat bornele și a efectuat lucrările de răcire cu spumogen a autocisternei răsturnate, pentru prevenirea unui incendiu.

De asemenea, pompierii au efectuat spălarea traseului în urma impactului, asigurând paza antiincendiară. Potrivit IGSU, în urma accidentului nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauza urmează a fi stabilite de organele de drept.


Sursa Foto: IGSU al MAI

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

O nouă alertă falsă cu bombă: Un bărbat a anunțat că Judecătoria Buiucani este minată

O nouă alertă falsă cu bombă. Poliția a fost sesizată astăzi, prin intermediul serviciului unic 112, precum că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este minată. 

Publicat

Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 13:45, de către un bărbat.

În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă. Obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului apelului.


Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

VIDEO/ A pățit-o. A vrut să se dea tare, dar și-a bușit mașina într-un stâlp. Ce spune poliția

A dorit să fie vedetă pe Tik Tok, dar s-a trezit cu mașina în gard.

Publicat

Sursa Foto: Știri.md
foto: stiri.md

Este vorba de peripeția unui tânăr dintr-un sat din Ialoveni, care a dorit să se filmeze cum face drifturi pe drumul înzăpezit.

Potrivit ofițerului de presă al IP Ialoveni, Mariana Didenco, polițiștii s-au autosesizat pe cazul dat, urmând să fie stabilite toate circumstanțele, iar șoferul – să fie sancționat conform legislației în vigoare.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii