Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Nici nu a început bine sezonul de vânătoare că deja s-au depistat încălcări. Mai mulți vânători, amendați

La 21 septembrie, mai multe colective de vânători, au ieșit în câmpuri și alte terenuri deschise pentru participare la vânătoare.

Publicat

În scopul asigurării bunei desfășurări a procesului de vânătoare, polițiștii de comun cu colegii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, au efectuat mai multe verificări, stabilind că o parte din cei care erau implicați în plin proces de vânătoare, nu au ținut cont de regulile stabilite de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), în dispoziția din 15.09.2022.

În cadrul verificărilor, a fost depistat un vânător cu armă fără acte în regulă, în două cazuri vânătorii au admis vânatul de porumbei, în afara perioadei premise de vânătoare la aceste păsări (24 septembrie – 15 octombrie), iar în alte două cazuri vânătorii au efectuat mai multe împușcături la o distanță mai mica de 1000 metri de localități.

Astfel, au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție pentru vânătoarea fără autorizaţie (licenţă), fără carnet de vânător sau fără permis de deţinere sau port şi folosire a armei de vânătoare, precum şi vânătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie.


În acest context, Inspectoratului General al Poliției și reprezentanții Inspectoratul pentru Protecția Mediului, au desfășurat astăzi, 23 septembrie, o ședință de lucru cu managerii subdiviziunilor teritoriale ale Societății vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova.

În cadrul ședinței, au fost abordate subiecte privind modul de desfășurare a procesului de vânătoare, inclusiv cu referire la atenționarea președinților colectivelor de vânătoare și a vânătorilor să respecte și să evite împușcarea păsărilor și animalelor, vânatul asupra cărora este interzis, să nu lase arma fără supraveghere, să nu folosească cartușe interzise prin lege și regulile de port și păstrare a armelor de foc, și cele impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, pentru sezonul de vânătoare 2022-2023.


Advertisement

Moldova

Femeie atacată și jefuită în plină stradă, la Buiucani. Suspectul are doar 14 ani

Un minor de 14 ani din capitală este cercetat penal, fiind bănuit de comiterea unui jaf în sectorul Buiucani.

Publicat

Potrivit Poliției, o femeie în vârstă de 35 de ani a anunțat că, în timp ce se afla pe o stradă din sector, un individ necunoscut s-a apropiat de ea, a îmbrâncit-o și i-a smuls telefonul din mână, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor operative întreprinse de ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Buiucani, suspectul a fost identificat, iar bunul sustras urmează să fie recuperat.


Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis pentru jaf, infracțiune care, conform legislației în vigoare, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

Moldova

/AUDIO/ Corupție, fraude și delapidări: Directorul și directorul adjunct al unui unui centru de reabilitare de la Vadul lui Vodă , dar și un intermediar au fost reținuți.

Zeci de descinderi pe întreg teritoriul țării. Directorul și directorul adjunt al unui centru de reabilitare a persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități din orașul Vadul lui Vodă, dar și un intermediar au fost reținuți pentru 72 de ore de ofițerii CNA. Aceștia au ajuns pe mâna ofițerilor anticorupție în urma a peste 50 de percheziții desfășurate pe întreg teritoriul țării în cadrul mai multor dosare de corupere pasivă, trafic de influență și delapidarea averii străine cu folosirea situației de serviciu în procesul de achiziții publice.

Publicat

Potrivit CNA, directorul și directorii adjuncți ai instituției, aflate în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și finanțate din bugetul de stat, ar fi pus la cale o schemă prin care pretindeau sume cuprinse între 10.000 și 40.000 de lei, bani destinați fraudării licitațiilor publice pentru achiziționarea diferitor bunuri și servicii în beneficiul sanatoriului. Mai mult, conducerea nu ar fi înregistrat în contabilitate sumele încasate de la pacienții care plăteau pentru tratamentele balneo-sanatoriale, folosind banii în scopuri personale. Centrul Național Anticorupție a pus la dispoziția presei interceptări audio dintre suspecți.
Ancheta vizează și 12 agenți economici, suspectați că ar fi implicați în aceste fapte ilegale. Toate acțiunile sunt coordonate de procurorii din Chișinău, iar CNA va reveni cu detalii pe măsură ce ancheta avansează. Reamintim că, potrivit legii, persoanele reținute sunt considerate nevinovate până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.




Citește mai departe

Moldova

Mita l-a lăsat fără epoleți. Polițistul din Strășeni care ar fi cerut 300 de euro mită de la un șofer, condamnat.

Polițistul din Strășeni, care în vara anului trecut a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un șofer voia să-și recupereze mașina de la parcarea specială, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Publicat

Potrivit Serviciului protecție și anticorupție al MAI, omul legii va trebui să achite și o amendă de 200 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 6 ani. Cu toate acestea, autoritățile au precizat că, executarea pedepsei a fost suspendată condiționat cu fixarea unei perioade de probațiune pe un termen de 3 ani.
Reamintim că, în data de 8 iunie 2024, un polițist din Strășeni a fost reținut în flagrant când primea mită de la un șofer care voia să-și recupereze mașina de la parcarea specială. Mai exact, omul legii s-ar fi înțeles cu un șofer că-l va ajuta și va organiza eliberarea autovehiculului acestuia de la parcarea specială în schimbul sumei de 300 de Euro. În urma unei operațiuni speciale, demarate de SPIA și PCCOCS, polițistul a fost prins în momentul în care primea cea de-a doua tranșă în sumă de 150 de euro din suma totală pretinsă.


Citește mai departe

topul săptămânii