Rețele de socializare

Moldova

Un bărbat din Ocnița și-ar fi violat fiica vitregă de 12 ani, în timp ce mama se afla la maternitate. Suspectul – pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, au terminat urmărirea penală-n cazul unui bărbat din Ocnița, după ce a violat-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale, care a lăsat-o temporar în grija lui.

Publicat

Astfel, oamenii legii au stabilit că bărbatul cu vârsta de 45 de ani, a făcut cunoștință cu mama victimei de 32 de ani. Traiul comun al acestora a durat patru ani, iar faptele învinuitului au avut loc timp de aproape un an și jumătate și au debutat în perioada în care concubina a fost spitalizată pentru nașterea fiicei mai mici.

În comunicarea cu victima, în scopul convingerii ei, inculpatul îi spunea că ar avea sentimente pentru mama ei. Faptele s-au repetat, inclusiv cu acțiuni violente cu caracter sexual, însoțite de aplicarea forței fizice și în perioadele în care mama victimei era spitalizată ulterior nașterii, timp în care cea de-a doua fiică cu vârsta de șapte ani era lăsată-n grija bunicilor.

Ulterior măsurilor speciale de investigații, faptele acestuia au fost deconspirate și au urmat și percheziții la domiciliul acestuia, unde au fost ridicată o pușcă și 40 cartușe deținute ilegal. La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta este investigat în stare de arest preventiv, începând din iunie 2022, iar acum dosarul a fost trimis în judecată. Copila a beneficiat de consiliere psihologică și actualmente este plasată într-un centru specializat. Deși inculpatul nu a cooperat cu autoritățile în investigarea faptelor sale, ansamblul de probe acumulate îi demonstrează vinovăția la comiterea faptelor, care potrivit legii se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.Advertisement

Moldova

O minoră din Fălești a fost tamponată mortal de un automobil. Copila este petrecută pe ultimul drum

O familie din Fălești își înmormântează astăzi, 5 noiembrie, fetiță de 10 de ani care a fost ucisă într-un accident.

Publicat

Copila fost spulberată pe trecerea de pietoni de o șoferiță în vârstă de 24 de ani, scrie Unimedia.INFO.

Potrivit informațiilor, la data de 02 decembrie aproximativ ora 07:30 dimineața în orașul Fălești o șoferiță în vârstă de 24 de ani, locuitoare a orașului Soroca, conducând automobil de marca „Mitsubishi”, trează cu permis de conducere a efectuat manevra de depășire a două automobile care staționau la trecerea pentru pietoni de a ceda trecerea pietonilor care erau antrenați la traversare carosabilului regulamentar, ignorând regulile de circulație a tamponat o fetiță de 10 ani din orașul Fălești, care traversa partea carosabilă regulamentar pe trecerea pentru pietoni.

Oamenii legii pe caz au pornit o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Ca urmare fetița a fost internată la spital unde a decedat în seara zilei de 3 decembrie.

 


Citește mai departe

Moldova

Peste 1 milion de lei încasați și peste 13 mii de kg de lingouri din aluminiu confiscate, într-un dosar de contrabandă

Procuratura Generală informează, că prin sentința Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, din 28 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 55 de ani de origine turcă și o societate cu răspundere limitată au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Publicat

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe termen de 4 ani cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 4 ani. Compania învinuită a fost sancționată cu amendă în mărime de 200 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita activitate ce ţine de colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, precum şi exportul resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, de baterii de acumulatoare uzate, inclusiv în stare prelucrată, pe un termen de 5 ani.

Din contul ambilor învinuiți s-a încasat în beneficiul statului, suma de 1 374 051.32 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin infracțiune.
Instanța a mai dispus ca lingourile din aluminiu în cantitate de 13 164 kg, deşeurile din aluminiu în cantitate 9 030 kg, ridicate în cadrul cercetării la faţa locului, urmează a fi trecute în folosul statului la intrarea sentinţei în vigoare.

Reamintim că bărbatul, cât și compania învinuită, au fost acuzați de faptul că, în perioada anilor 2013-2014, în lipsa licenței corespunzătoare, au organizat o secție clandestină de colectare, păstrare și topire a resturilor și deșeurilor de metale neferoase ce conțin aluminiu, care nu a fost înregistrată în modul stabilit de legislație la organele competente, unde au colectat, păstrat și confecționat prin topire lingouri din aluminiu în volum de 67 286 kg, pe care le-au exportat treptat la diferite companii din Turcia.


Menționăm că, inculpatul cât și administratorul companiei, în procesul de audiere, nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunilor care li se încriminează, declarând că au activat legal.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Citește mai departe

Moldova

Accident fatal în raionul Căușeni. O femeie de 60 de ani a decedat după ce două vehicule s-au tamponat

Accident fatal în raionul Căușeni. O femeie de 60 de ani a decedat după ce autoturismul în care se afla ca pasageră s-a tamponat cu un alt vehicul.

Publicat

Totul a avut loc în data de 04 decembrie, în jurul orei 18:15, în apropierea localității Griorievca.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Căușeni, Mariana Didenco, la fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un automobil de marca ,,Ford Transit”, condus de un bărbat de 60 ani, la ieșirea din localitate, neadaptând viteza la condițiile de drum, ieșind pe banda de deplasare din sens opus, tamponând automobilul de marca BMW, condus de un tânăr de 25 ani.

Urmare a impactului ambele unități de transport au derapat de pe traseu inversându-se, iar o femeie de 60 ani, având calitatea de pasager în automobilul de marca Ford, în urma traumatismelor primite a decedat la fața locului.


Ambii șoferi fiind testați cu aparatul Drager, s-au constatat rezultate negative la prezența alcoolului în aerul expirat.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în baza art. 264 Cod Penal, pentru a fi stabilite toate circumstanțele producerii accidentului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii