Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Tavanul unui apartament – distrus de un copac, mașini strivite, și 18 localități fără lumină. Bilanțul ploii torențiale de marți

În seara zile de ieri, salvatorii au fost solicitați să intervină în mai multe localități din țară, inclusiv în Chișinău, la pomparea apelor și defrișarea copacilor căzuți în urma precipitațiilor abundente. Potrivit datelor, 18 localități au rămas ieri fără energie electrică. La această oră, mai rămân parțial deconectate 3 localități.

Publicat

Pompierii au efectuat defrișări de copaci și crengi pe mai multe adrese din capitală. Pe strada Iazului nr. 2/4, angajații IGSU au pompat apa dintr-un subsol a unui bloc de locuit, scrie Newsmaker.MD.

La Grătiești, o creangă a căzut peste o conductă de gaz. Pe strada Kiev din capitală, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Defrișări de arbori au fost realizate și pe străzile Matei Basarab, Mihail Sadoveanu și Bogdan Voievod din capitală.


La Comrat, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un arbore căzut peste o conductă de gaz din strada Kirova.

Totodată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în sera zilei de 9 august au rămas parțial deconectați consumatori din 18 localități a raioanelor Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, UTAG Găgăuzia, Cantemir, Cimișlia, Leova, dar și municipiul Chișinău.

În dimineața zile de astăzi, mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 3 localități din raioanele UTAG Găgăuzia și Cantemir. Pentru restabilirea energiei electrice către consumatori în teren lucrează echipele specializate.


Primarul Ion Ceban a anunțat că în capitală se înregistrează copaci smulși, crengi rupte, cabluri doborâte și acoperișuri deteriorate.

„Persoanele care au avut de suferit au fost ajutați și transportați la spital, sunt și decese, din păcate. După inspecția în teren, toți responsabilii sunt întruniți în ședință. Se va lucra în continuare pentru a înlătura consecințele furtunii de ieri care în mare parte a afectat sectorul Rîșcani și Ciocana”, a scris Ceban, pe Facebook.

Menționăm că o femeie din Chișinău s-a pomenit cu un copac în tavan.


Amintim că un bărbat și-a pierdut viața ieri seara în Chișinău, în timp ce se deplasa spre domiciliu. Poliția spune că victima a fost electrocutată. Bărbatul ar fi călcat în apă, unde erau căzute la pământ două fire de electricitate.Moldova

Doi bărbați – reținuți, după ce au transmis prima tranșă de 2000 euro unui în Poliția de Frontieră, pentru facilitarea contrabandei cu țigări

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră de comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Anticorupție, au deconspirat planul a doi bărbați care intenționau să scoată din Moldova 300.000 țigări prin contrabandă, după ce au oferit prima tranșă de 2.000 euro unui angajat cu funcție de conducere al Poliției de Frontieră, în regiunea de sud.

Publicat

Banii au fost primiți sub controlul Procuraturii Anticorupție, după ce polițistul de frontieră i-a denunțat autorităților despre acțiunea ilegală pusă la cale de cei doi. Aceștia au fost reținuți marți, pentru 72 de ore, în momentul în care transmiteau banii, iar percheziții la domiciliile și alte proprietăți ale acestora continuă. Cei doi sunt membri ai unui grup infracțional, domiciliați în sudul țării și au vârste de 37 și, respectiv, 48 de ani.

În baza probatoriului acumulat, bărbații sunt cercetați pentru corupere activă și tentativă de contrabandă și urmează ca procurorii anticorupție să decidă asupra aplicării măsurii preventive, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Tragedie în Chișinău: O minoră de 15 ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul 12

Tragedie în Chișinău: O minoră de 15 ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul 12 al unui bloc locativ.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 26 septembrie, în jurul orei 21.30, pe strada Nicolae Sulac din sectorul Ciocana al capitalei.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de la Poliția Capitalei, Nina Dubovca, minora a decedat imediat după impactul cu solul.

Cazul dat se investighează. La moment polițiștii stabilesc circumstanțele incidentului.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

91 400 dolari americani și 15 400 euro – reținuți pe Aeroport Internațional Chișinău

Funcționarii vamali din cadrul postului vamal Aeroport Internațional Chișinău în conlucrare cu polițiștii de frontieră au contracarat o nouă tentativă de scoatere frauduloasă din țară a valutei, în sumă de 91 400 dolari americani şi 15 400 euro.

Publicat

Cazul a fost înregistrat astăzi, în cadrul postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, sectorul plecare pasageri, unde pentru controlul de specialitate s-a prezentat o pasageră de gen feminin, al rutei Chişinău – Istanbul, selectând coridorul verde ,,nimic de declarat”.

Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, au fost observate obiecte asemănătoare – bancnotelor, în cele din urmă, bagajul pasagerei a fost supus verificării fizice.

Astfel, în rezultatul controlului fizic efectuat de către funcționarii vamali, au fost depistate mijloace financiare în numerar în sumă de 91 400 dolari americani şi 15 400 euro, care urmau a fi scoase ilegal din țară, din motivul nedeclarării acestora.


Documentată pe acest caz este o cetățeancă al Republicii Tadjikistan în vârstă de 51 de ani.

Mijloacele financiarele nedeclarate au fost ridicate, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.


Citește mai departe

topul săptămânii