Rețele de socializare

Moldova

Cazul fetiței de nici doi ani, violate de bunic: Ce a arătat expertiza medicală

Expertiza medico-legală a arătat că fetița de un 1 și 7 luni dintr-un sat din raionul Anenii Noi a fost violată. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății.

Publicat

Ala Nemerenco susține că, la sfârșitul acestei săptămâni, comisia de specialiști va avea şi rezultatul evaluării medicilor de la spitalul raional Anenii Noi, care i-ar fi acordat micuței asistență medicală cu abateri de la protocolul ce vizează managementul clinic al cazurilor de viol, scrie Publika.MD.

„ – Aceasta este deja constatat, dar noi trebuie de asemenea să constatăm dacă toate procedurile au fost urmate cu rigoare. Eu am rugat cât mai repede să avem concluziile comisiei.
– Cunoașteți despre starea fetiței?
– Starea este ok. Starea este satisfăcătoare. Ea își revenise, era veselă. Era spitalizată la Institutul Mamei și Copilului”, a spus Ala Nemerenco.

Cazul s-a produs duminică într-o localitate a raionului Anenii Noi. Un bărbat de 44 de ani şi-ar fi violat nepoata de 1 an şi 7 luni. Mama micuţei a anunţat poliţia şi a povestit că şi-a lăsat copilul în grija bunelului pentru câteva ore. Atunci, fetiţa a fost transportată la Spitalul Raional Anenii Noi, unde a fost examinată de medici. Ulterior, mama copilei a refuzat să o interneze în spital.


Primarul satului în care s-ar fi întâmplat tragedia ne-a spus că bărbatul revenise de trei luni din detenţie, ispăşindu-şi pedeapsa pentru că şi-a înjunghiat o rudă. În prezent, suspectul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă i se va dovedi vinovăţia, bărbatul riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii.Moldova

Doi bărbați – reținuți, după ce au transmis prima tranșă de 2000 euro unui în Poliția de Frontieră, pentru facilitarea contrabandei cu țigări

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră de comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Anticorupție, au deconspirat planul a doi bărbați care intenționau să scoată din Moldova 300.000 țigări prin contrabandă, după ce au oferit prima tranșă de 2.000 euro unui angajat cu funcție de conducere al Poliției de Frontieră, în regiunea de sud.

Publicat

Banii au fost primiți sub controlul Procuraturii Anticorupție, după ce polițistul de frontieră i-a denunțat autorităților despre acțiunea ilegală pusă la cale de cei doi. Aceștia au fost reținuți marți, pentru 72 de ore, în momentul în care transmiteau banii, iar percheziții la domiciliile și alte proprietăți ale acestora continuă. Cei doi sunt membri ai unui grup infracțional, domiciliați în sudul țării și au vârste de 37 și, respectiv, 48 de ani.

În baza probatoriului acumulat, bărbații sunt cercetați pentru corupere activă și tentativă de contrabandă și urmează ca procurorii anticorupție să decidă asupra aplicării măsurii preventive, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Citește mai departe

Moldova

Tragedie în Chișinău: O minoră de 15 ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul 12

Tragedie în Chișinău: O minoră de 15 ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul 12 al unui bloc locativ.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 26 septembrie, în jurul orei 21.30, pe strada Nicolae Sulac din sectorul Ciocana al capitalei.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de la Poliția Capitalei, Nina Dubovca, minora a decedat imediat după impactul cu solul.

Cazul dat se investighează. La moment polițiștii stabilesc circumstantele incidentului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

91 400 dolari americani și 15 400 euro – reținuți pe Aeroport Internațional Chișinău

Funcționarii vamali din cadrul postului vamal Aeroport Internațional Chișinău în conlucrare cu polițiștii de frontieră au contracarat o nouă tentativă de scoatere frauduloasă din țară a valutei, în sumă de 91 400 dolari americani şi 15 400 euro.

Publicat

Cazul a fost înregistrat astăzi, în cadrul postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, sectorul plecare pasageri, unde pentru controlul de specialitate s-a prezentat o pasageră de gen feminin, al rutei Chişinău – Istanbul, selectând coridorul verde ,,nimic de declarat”.

Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, au fost observate obiecte asemănătoare – bancnotelor, în cele din urmă, bagajul pasagerei a fost supus verificării fizice.

Astfel, în rezultatul controlului fizic efectuat de către funcționarii vamali, au fost depistate mijloace financiare în numerar în sumă de 91 400 dolari americani şi 15 400 euro, care urmau a fi scoase ilegal din țară, din motivul nedeclarării acestora.


Documentată pe acest caz este o cetățeancă al Republicii Tadjikistan în vârstă de 51 de ani.

Mijloacele financiarele nedeclarate au fost ridicate, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.


Citește mai departe

topul săptămânii