Rețele de socializare

Moldova

Și-a cumpărat permis fals de conducere pe internet: Un ucrainean, întors din drum la granița moldovenească

Un șofer ucrainean a făcut cale întoarsă la frontieră, pe motiv că folosea un permis de conducere falsificat, acesta riscă și cercetare penală pentru ilegalitatea comisă.

Publicat

Ieri, 4 august 2022, în punctul de trecere a frontierei Tudora, în fluxul de călători prezent pe sensul de intrare în Moldova, a fost identificată persoana dată – cetățean ucrainean de 29 de ani.

Din primele cercetări a documentelor, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul nu corespunde unui act autentic. La audieri, tânărul a confirmat că a apelat la persoane străine, găsite pe rețelele de socializare, să-și perfecteze permisul.

Ar fi oferit pentru servicii 7000 hrivne. Motivul invocat de cetățean – documentul original i-a fost ridicat de către polițiștii ucraineni.


În continuare cazul este cercetat sub toate aspectele legale de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST.Advertisement

Moldova

/FOTO/ Voia să transporte ilegal spre Germania obiecte militare din Cel de-al Doilea Război Mondial

Tentativă de scoatere ilegală a obiectelor militare din timpul celui de-al doilea război mondial, dejucată la vamă.

Publicat

Funcționarii postului vamal Costești de comun cu inspectorii Centrului Chinologic, au supus controlului vamal un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Germania, care transporta pasageri și colete neînsoțite.

În rezultatul controlului fizic al bagajelor și coletelor neînsoțite, au fost depistate mai multe obiecte militare pretinse a fi din timpul celui de-al doilea război mondial, printre care: bandă de muniție, căști de protecție din fier, porthartă, ținte pentru tragere, toate nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile continuă.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer a încercat să transporte spre Italia 9.000 de țigări. Unde a ascuns acesta marfa nedeclarată

Funcționarii postului vamal Leușeni, au supus controlului de specialitate un autocar ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia, condus de către un moldovean în vârstă de 36 de ani.

Publicat

În rezultatul controlului fizic detaliat al mijlocului de transport, inclusiv prin scanare, au fost depistate în canalul de ventilare – 9 000 țigarete, nedeclarate organului vamal.

Pachetele de țigări cu timbru de acciz autohton erau transportate în scopul comercializării acestora pe piața neagră din UE.

Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.Citește mai departe

Moldova

Comportamentul suspect l-a dat de gol: Un bărbat a fost reținut de carabinieri cu droguri asupra sa

Un tânăr de 35 ani din mun. Chișinău a fost surprins de carabinieri pe str. Țărînei, sectorul Buiucani al capitalei care la văzul carabinierilor a încercat să-și schimbe direcția de deplasare.

Publicat

În urma discuțiilor purtate cu individul, acesta a recunoscut că are asupra sa droguri și a prezentat benevol oamenilor legii un pachețel de tip zip-lock în interiorul cărora se afla o substanță de culoare albă-cristalizată cu un miros specific drogurilor.

Bărbatul a fost condus IP Buiucani pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Substanța a fost ridicată și transmisă spre expertiză.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii