Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Operațiune neobișnuită, la Ștefan Vodă. Un cățeluș căzut într-o gură de canalizare a fost salvat de pompieri

În dimineața zilei de 1 august angajații IGSU din orașul Ștefan Vodă au fost solicitați pentru a salva un câine căzut într-o fântână de canalizare de la periferia orașului Ștefan Vodă.

Publicat

Cazul a fost înregistrat la ora 11:15.

Potrivit primelor informații, patrupedul a căzut în gura de canalizare cu adâncimea de 4 metri și nu a mai putut ieși. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori din cadrul Unității salvatori și pompieri Ștefan Vodă care a reușit în mai puțin de 10 minute să scoată la suprafață câinele nevătămat.

Acesta a fost eliberat și transportat într-o zonă sigură.


Potrivit IGSU de la începutul anului angajații instituției au salvat 307 animale din diverse situații.

În acest sens, salvatorii îndemnă oamenii să alerteze Serviciul 112 în cazul în care observă animale sau vietăți aflate în pericol.Moldova

/FOTO/ Voia să transporte ilegal spre Germania obiecte militare din Cel de-al Doilea Război Mondial

Tentativă de scoatere ilegală a obiectelor militare din timpul celui de-al doilea război mondial, dejucată la vamă.

Publicat

Funcționarii postului vamal Costești de comun cu inspectorii Centrului Chinologic, au supus controlului vamal un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Germania, care transporta pasageri și colete neînsoțite.

În rezultatul controlului fizic al bagajelor și coletelor neînsoțite, au fost depistate mai multe obiecte militare pretinse a fi din timpul celui de-al doilea război mondial, printre care: bandă de muniție, căști de protecție din fier, porthartă, ținte pentru tragere, toate nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile continuă.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer a încercat să transporte spre Italia 9.000 de țigări. Unde a ascuns acesta marfa nedeclarată

Funcționarii postului vamal Leușeni, au supus controlului de specialitate un autocar ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia, condus de către un moldovean în vârstă de 36 de ani.

Publicat

În rezultatul controlului fizic detaliat al mijlocului de transport, inclusiv prin scanare, au fost depistate în canalul de ventilare – 9 000 țigarete, nedeclarate organului vamal.

Pachetele de țigări cu timbru de acciz autohton erau transportate în scopul comercializării acestora pe piața neagră din UE.

Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.Citește mai departe

Moldova

Comportamentul suspect l-a dat de gol: Un bărbat a fost reținut de carabinieri cu droguri asupra sa

Un tânăr de 35 ani din mun. Chișinău a fost surprins de carabinieri pe str. Țărînei, sectorul Buiucani al capitalei care la văzul carabinierilor a încercat să-și schimbe direcția de deplasare.

Publicat

În urma discuțiilor purtate cu individul, acesta a recunoscut că are asupra sa droguri și a prezentat benevol oamenilor legii un pachețel de tip zip-lock în interiorul cărora se afla o substanță de culoare albă-cristalizată cu un miros specific drogurilor.

Bărbatul a fost condus IP Buiucani pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Substanța a fost ridicată și transmisă spre expertiză.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii