Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Carabinierul care a împușcat mortal un tânăr în satul Elizaveta a fost condamnat la peste 17 ani de pușcărie

După doi ani și jumătate de examinare a cauzei, suspectul și-a auzit sentința. Carabinierul care a împușcat mortal un tânăr din satul Elizaveta a fost condamnat la 17 ani și șase luni de pușcărie.

Publicat

Magistrații l-au declarat pe Vitalie Tataru vinovat pentru omorul intenționat al lui Semion Botnari. Inculpatul însă susține în continuare că totul a fost din întâmplare.

„Se pronunță dispozitivul sentinței. Se recunoaște vinovat Tataru Vitalie Alexandru se săvârșirea infracțiunii prevăzute de art 145 alin. 3 litera a, Cod Penal și se stabilește pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani și 6 luni.”

Sentința de judecată îl obligă pe Vitalie Tataru să achite familiei lui Semion Botnari prejudiciul moral de 500 000 de lei, dar și cheltuielile de înmormântare în sumă de 37732 de lei. În folosul statului, de la condamnat se vor încasa 15 014 lei pentru cheltuielile de judecată.


GALINA BOTNARI, mama: „În sfârșit am ajuns la finele ședinței, de un an de zile. Sperăm să stea acești ani pe care i-a primit. Pe urmă, Dumnezeu știe ce va fi. Cum am mai spus, fiecare are copiii lor, cred că s-au gândit la ce simțim noi. Noi am cerut mai mult, dar cum este, așa-i. Lasă să stea acolo, cum nu vine copilul meu, așa și el să nu mai vină.”

Amintim că în vara anului 2021, Vitalie Tataru a fost condamnat de prima instanță la 17 ani de detenție pe același capăt de acuzare, însă Curtea de Apel Bălți a casat decizia, din cauza unei erori de procedură. Dosarul a fost întors la rejudecare.Moldova

/FOTO/ Voia să transporte ilegal spre Germania obiecte militare din Cel de-al Doilea Război Mondial

Tentativă de scoatere ilegală a obiectelor militare din timpul celui de-al doilea război mondial, dejucată la vamă.

Publicat

Funcționarii postului vamal Costești de comun cu inspectorii Centrului Chinologic, au supus controlului vamal un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Germania, care transporta pasageri și colete neînsoțite.

În rezultatul controlului fizic al bagajelor și coletelor neînsoțite, au fost depistate mai multe obiecte militare pretinse a fi din timpul celui de-al doilea război mondial, printre care: bandă de muniție, căști de protecție din fier, porthartă, ținte pentru tragere, toate nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile continuă.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer a încercat să transporte spre Italia 9.000 de țigări. Unde a ascuns acesta marfa nedeclarată

Funcționarii postului vamal Leușeni, au supus controlului de specialitate un autocar ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia, condus de către un moldovean în vârstă de 36 de ani.

Publicat

În rezultatul controlului fizic detaliat al mijlocului de transport, inclusiv prin scanare, au fost depistate în canalul de ventilare – 9 000 țigarete, nedeclarate organului vamal.

Pachetele de țigări cu timbru de acciz autohton erau transportate în scopul comercializării acestora pe piața neagră din UE.

Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.Citește mai departe

Moldova

Comportamentul suspect l-a dat de gol: Un bărbat a fost reținut de carabinieri cu droguri asupra sa

Un tânăr de 35 ani din mun. Chișinău a fost surprins de carabinieri pe str. Țărînei, sectorul Buiucani al capitalei care la văzul carabinierilor a încercat să-și schimbe direcția de deplasare.

Publicat

În urma discuțiilor purtate cu individul, acesta a recunoscut că are asupra sa droguri și a prezentat benevol oamenilor legii un pachețel de tip zip-lock în interiorul cărora se afla o substanță de culoare albă-cristalizată cu un miros specific drogurilor.

Bărbatul a fost condus IP Buiucani pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Substanța a fost ridicată și transmisă spre expertiză.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii