Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Vindeau ilegal sol fertil. Doi „comercianți” de pe strada Calea Basarabiei, amendați de IPM

Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a organizat razii în vederea contracarării acțiunilor de comercializare și transportare ilicită a resurselor naturale, cât și a altor contravenții de mediu în sectoarele municipiului Chișinău.

Publicat

Astfel, în perimetrul străzii Calea Basarabiei, și traseul Chișinău-Orhei sensul giratoriu de la Cricova, municipiul Chișinău au fost efectuate verificări.

În rezultat, fost depistate 2 cazuri de comercializare a stratului superior de sol fertil, urmare a decopertării neautorizate a acestuia, prin încheierea proceselor-verbale cu privire la contravenţie în baza art. 120 Cco al RM, iar suma totală a amenzilor aplicată făptașilor constituie 2100 lei.

Au fost depistate două autocamioane unul pe strada Calea Basarabiei altul pe traseul Chișinău-Orhei sensul giratoriu de la Cricova, încărcate cu sol fertil, abandonate de către posesori, acțiunile respective precum, comercializarea stratului de sol fertil, este interzis potrivit art.33, Cod Funciar, nr.828 din 25.12.1991, iar faptele nominalizate constituind şi obiectul contravenției prevăzute de art.263 alin. (1) și art.267, Cod Contravențional, ce ține de competența Organelor Afacerilor Interne, potrivit art.400, Cod Contravențional.


Inspecția pentru Protecția Mediului Chişinău, în temeiul art.440 alin.(6) Cod Contravenţional, urmează să solicite intervenţia organelor de poliţie, în scopul identificării și stabilirii vinovăției/nevinovăției a acestora.

Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, informează că, astfel de razii de control se vor mai desfăşura şi toate cazurile depistate de inspectorii de mediu, precum comercializarea și transportarea ilicită a resurselor naturale inclusiv, substanțele minerale utile solide, produse lemnoase, a stratului de sol fertil, vor fi documentate, iar persoanele care încalcă legea, sunt supuse răspunderii contravenţionale.Moldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii