Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ „Băi, tu ce ești prost?” Un polițist a stropit cu gaze lacrimogene vânzătorii de pe Aleea Gării. IGP: Angajatul ar putea fi concendiat

Un polițist, surprins cum dă cu gaze lacrimogene în oameni, care vindeau pe Aleea Gării. Imaginile au fost filmate de către una dintre femeile care a avut de suferit în urma acțiunilor polițistului și publicate pe Facebook.

Publicat

Partidul Democrația Acasă cere ministrei de Interne să inițieze o anchetă internă pe numele acestui inspector.

„Doamna Revenco, decât să tragă din automat, mai bine să găsească acest inspector și să-l tragă la răspundere. Acești oameni necăjiți, polițistul a venit la ei cu balonașul de gaz în mână. Iată așa au venit vremurile bune, cu tot cu balonașul de gaz”, a declarat Vasile Costiuc

Ministerul de Interne nu a comentat acest video.


Vă atenționăm că imaginile conțin limbaj licențios:

După ce imaginile au fost făcute publice pe internet, IGP a venit cu o reacție. Potrivit instituției, polițistul a fost supus unei anchete de serviciu.

În acest context, vineri, 17 iunie 2022, a fost încheiată ancheta de serviciu în privința acestuia, cu propunerea sancțiunii „Concediere”.


Zilele viitoare urmează să fie emis actul administrativ cu sancțiunea propusă.

Reiterăm că, polițiștii activează zilnic pentru siguranța cetățenilor prin respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, iar încălcarea acestora prin acțiuni neîntemeiate nu este acceptată de conducerea instituției.Moldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii