Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Organizația criminală condusă de hoțul în lege, alias „Patron” și asociații săi – anihilată

Operațiune comună desfășurată de autoritățile din Moldova, Franța și România. Organizația criminală condusă de hoțul în lege, alias „Patron”, dar și asociații săi, a fost anihilată.

Publicat

Investigarea cazului a început în 2019. Forțele de ordine din cele trei state au desfășurat peste 50 de percheziții și au reținut 13 cetățeni moldoveni. 12 dintre ei au fost reținuți în franța, iar al 13-lea – capul grupării, alias „Patron” a fost prins în România.

Anterior el a fost condamnat pentru crearea făbricilor clandestine de fabricare a țigărilor, acestuia fiindu-i acordat rangul de „hoț în lege” în anul 2000, în cadrul structurii de rang al mafiei. Mai mult, el era anunțat în căutare internațională pentru o serie de infracțiuni în Europa.

Mai mult, anterior membrii acestei organizații criminale și liderul lor au fost documentați și condamnați și în Italia în operațiunea „Karakatița.”


Acum, suspecții sunt bănuiți de comiterea mai multor spargeri de case de lux și furturi de accesorii agricole, materiale de construcții, valoarea prejudiciului depășind suma de 500.000 de euro. O parte din mijloacele financiare acumulate erau destinate întreținerii organizației criminale „Patron.”

De asemenea, în timpul perchezițiilor au fost ridicate 1 700 de cutii de țigări, 520 kg de tutun și peste 200.000 euro în numerar, dar și bunuri sustrase și introduse clandestin în Moldova. Forțele de ordine au constatat că grupul era structurat ierarhic și condus de liderul „Patron”, care a numit „supraveghetori” ce coordonau activitățile infracționale ale diferitelor ramuri ale acestei bande care funcționează în diferite țări.

Deși a fost reținut în data de 19 mai, în România, și urma să fie extrădat în Franța, liderul organizației a fost eliberat după 24 de ore deoarece dosarul în care a fost condamnat anterior este remis spre rejudecare.


Cercetările pe caz continuă.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Râșcani: Vehiculul a fost distrus în totalitate

Ghinion pe capul unui automobilist din orașul Rîșcani. Mașina sa a luat foc în locul unde și-ar fi parcat-o.

Publicat

Totul a avut loc în prima jumătate a zilei de 23 iunie, chiar în centrul orașului. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. În acestea se poate vedea mașina cuprinsă de flăcări și învăluită de fum, dar și un echipaj al pompierilor, care încearcă să domolească incendiul.

Potrivit datelor preliminare, automobilul fusese parcat de proprietar în acel loc, iar din motive deocamdată neclare vehiculul a fost cuprins de flăcări.

Incendiul a distrus complet salonul automobilului, care, cel mai probabil, nu va mai putea fi supus reparației.


Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Pompierii împreună cu polițiștii vor investiga cazul pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incendiul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Irigări și ferme ilegale. Agricultori din Drochia, amendați

Irigări ilegale și ferme construite lângă bazinele acvatice. Începutul sezonului nu s-a lăsat fără abateri, comise de agricultori.

Publicat

În unul dintre cazuri, inspectorii de mediu din Drochia au constatat că un agricultor din satul Chetrosu iriga terenul său agricol cu apă din lac fără a avea autorizațiile necesare.

Astfel, el s-a ales cu o amendă de 1200 lei. Într-un alt caz, în aceeași localitate inspectorii de mediu au depistat o mini-fermă pentru creșterea animalelor, improvizată ilegal lângă bazinul acvatic.

De această dată, amenda a constituit 900 de lei.


În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului solicită cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de protecție a mediului unde locuiesc, iar dacă au devenit martori ai unor infracțiuni de mediu să anunțe autoritățile locale sau să apeleze la 112 pentru ca persoanele care se fac responsabile să fie trase la răspundere.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minoră salvată de pompieri

Striga după ajutor prin geam, în timp ce locuința în care se afla era învăluită de fum. Este situația îngrozitoare în care s-a pomenit o fetiță de numai nouă anișori, în capitală.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de23 iunie, într-un apartament de la etajul trei al unui bloc de pe strada Andrei Doga din capitală. La fața locului au intervenit 3 echipe de salvatori. Ajunși la destinație pompierii au stabilit că de la bucătăria unui apartament de la etajul trei al blocului ieșea un fum dens.

Angajații IGSU au constatat că ușa locuinței este încuiată, de aceea salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a acesteia.

Când au pătruns în interior, pompierii au stabilit că fumul toxic era generat de aragazul conectat. Micuța a fost evacuate în cel mai scurt timp din apartament și predată medicilor de pe ambulanță, veniți la fața locului. Din fericire, copila a suferit doar o intoxicație ușoară, iar la moment viața ei este în afara oricărui pericol.


În momentul când s-a întâmplat nenorocirea, părinții fetei se aflau la serviciu, ea fiind acasă de una singură.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști, în cadrul unei anchete.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii