Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ „Cel mai greu era să pătrunzi în spațiul dintre blocuri”. Detalii oferite de alpinistul care a salvat un micuț de 3 ani, încapitală

Perioada estivală este cea mai preferată de copii, întrucât aceștia se pot juca, distra și petrece mult timp afară. Însă pe lângă beneficii, acest timp este și plin de pericole, mai ales pentru micuț.

Publicat

Un incident cu final fericit, care a emoționat întreaga țară a avut loc la începutul lunii mai, în sectorul Botanica al capitalei, unde un băiețel de numai trei ani a căzut de pe acoperiș, în spațiul dintre două blocuri de transformatoare cu înălțimea de peste 5 metri și a rămas blocat între dărâmături. Atunci, la fața locului au intervenit trei echipaje specializate. Ca să-l poată descarcera pe micuț, unul din alpiniști a coborât în spațiul dintre blocuri. Misiunea a fost una dificilă, întrucât lățimea spațiului era de numai 20 de centimetri.

Am discutat cu alpinistul care l-a scos pe micuț dintre blocuri, ca să aflăm cum s-a derulat misiunea, deloc ușoară.

Salvatorul ne-a mai spus că cel mai dificil a fost să pătrundă în acel spațiu deoarece era foarte îngust.


Din fericire, salvatorii au reușit să-l facă pe copil să îndeplinească întocmai instrucțiunile salvatorilor.
t un final fericit, băiețelul scăpând fără nicio zgârietura. Însă, de multe ori, o clipă de neatenție din partea părinților poate avea urmări extrem de grave. De aceea, pompierii și salvatorii vin cu un șir de recomandări pentru părinți și tutore, pentru a evita situațiile de risc. Unul dintre pericole este jocul cu focul.

Un alt risc, la care sunt supuși riscului copiii este înecul, întrucât, bazinele acvatice sunt extrem de atractive în perioada de vară. Uneori, copiii pleacă singuri la scăldat, fără permisiunea părinților, riscul unei tragedii fiind și mai mare.

Un alt risc este și explorarea de către copii a locurilor necunoscute, cum ar fi șantiere sau clădiri părăsite, de unde copiii pot cădea, se pot răni, iar în unele cazuri consecințele sunt extrem de grave. O atenție deosebită trebuie atrasă părinților care au copii mici, preșcolari. Pompierii roagă insistent ca aceștia să nu fie lăsați sub niciun pretext singuri acasă, deoarece ei ar putea în primul rând cădea de la balcon sau de la geamul apartamentelor, ar putea conecta aragazul, s-ar putea electrocuta, și o mulțime de alte pericole îi pasc pe micuți singuri în locuințe.


În caz de situație de risc, părinții și toate persoanele care au în grijă copii trebuie să apeleze cât mai rapid după ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Riscă șapte ani de pușcărie: Un minor de 17 ani, suspectat că a jefuit un bărbat în plină stradă

Un minor de 17 ani a fost reținut de poliția din Soroca, suspectat că ar fi jefuit un bărbat în plină stradă. Totul a avut loc în seara de 23 mai, pe o stradă din oraș.

Publicat

La poliție a apelat victima, în vârstă de 37 de ani care a declarat că un necunoscut s-a apropiat pe la spate, i-a furat suma de 3.000 de lei pe care o avea în buzunarul de la blugi și a fugit într-o direcție necunoscută. La scurt timp bănuitul a fost identificat și escortat la Inspectoratul de Poliție Soroca.

La audieri, minorul și-ar fi recunoscut vina, iar banii sustrași au fost depistați asupra sa.

Dacă va fi găsit vinovat, băiatul de 17 ani riscă până la 7 ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A dat spargerea într-un garaj și a furat instrumente de aproape 9.000 de lei. Suspectul – reținut de poliție

Lupu-și schimbă blana, dar caracterul ba. Este și cazul unui bărbat de 34 de ani, cu antecedente penale, reținut în capital după ce ar fi dat spargerea  într-un garaj și a furat de acolo un aparat de sudat, un compresor, dar și alte instrumente pentru construcții.

Publicat

Căutările suspectului au început după ce proprietarul garajului aflat pe strada Pietrarilor din cartierul Telecentru al capitalei a anunțat că cineva i-ar fi furat bunurile, provocându-i un prejudiciu de 8.680 de lei. După un șir de căutări, bănuitul a fost reținut.

La audieri, el și-ar fi recunoscut vina și a declarat că a a vândut instrumentele sustrase, iar banii i-a cheltuit în scopuri personale.

Oamenii legii au reușit să găsească și  bunurile sustrase, care urmează a fi returnate proprietarului.


Acum recidivistul, originar din raionul Hîncești este cercetat penal pentru furt, iar dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă detenție pe un termen de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii