Rețele de socializare

Moldova

PTF Leușeni: document falsificat și modificări neautorizate la un autoturism

Un cetățean moldovean este documentat pentru deținerea unui act oficial contrafăcut, iar un alt conațional a încercat să introducă în țară un automobil cu numărul caroseriei modificat. Cazurile au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Publicat

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova la pista de control s-a prezentat un tânăr de 31 de ani, domiciliat în orașul Comrat. Acesta se deplasa în calitate de pasager al unei curse din Germania. În timpul verificărilor, călătorul a manifestat un comportament suspect. Astfel, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. Ca rezultat, sub husa telefonului mobil s-a depistat o carte de identitate, eliberată pe un alt nume, pretins a fi eliberată de autoritățile competente din Lituania.
Audiat, tânărul a declarat că identitatea a fost inventată, doar fotografia din act îi aparține. Documentul l-a perfectat în străinătate pentru a se putea angaja mai ușor în câmpul muncii. Ar fi achitat suma de 750 de euro.

Într-un alt caz, la controlul de frontieră s-a prezentat un chișinăuian de 29 de ani. Tânărul se afla la volanul unui automobil, înmatriculat în Republica Moldova. În cadrul controlului asupra actelor de călătorie și informațiilor despre automobil, polițiștii de frontieră au constatat că numărul caroseriei autoturismului a suportat unele modificări.
La audieri, șoferul a declarat că automobilul nu-i aparține și nici nu cunoaşte nimic despre cele depistate. În consecință, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni până la finalul anchetei.

Pe numele celor doi conaționali s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. Totodată, s-a dispus efectuarea expertizelor tehnico-criminalistice. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.Moldova

/VIDEO/ La un pas de tragedie: Momentul în care un camion este cât pe ce să strivească o mașină

La un pas de tragedie: Un camion a fost cât pe ce să strivească o mașină, la intrarea în capitală.

Publicat

Totul a avut loc în data de 24 mai, în jurul orei 13.00, în apropierea sensului Giratoriu de la intrarea în orășelul Cricova.

Imaginile cu momentul periculos au fost expediate la adresa redacției noastre de către șoferița ce se afla la volanul automobilului în cauză.

În secvența video se poate observa cum autocamionul cu betonieră începe a-și schimba banda de deplasare spre stânga fără a se asigura, îndreptându-se direct spre mașina ce se deplasa regulamentar.


Din fericire, șoferița a reușit să accelereze, astfel ca să nu se pomenească strivită între camion și parapetul ce delimitează direcțiile de deplasare.

Cel mai grav este că în mașină se aflau și doi copii minori, care au tras câte o sperietură pe cinste.

Am expediat imaginile și către INSP, iar ofițerul de presă Natalia Golovco, ne-a spus că oamenii legii se vor autosesiza pe caz, șoferul autocamionului urmează a fi identificat și sancționat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Moldova

Un moldovean a încercat să părăsească România cu un auto radiat din circulaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cu bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, care a fost depistat la volanul unui autoturism radiat din circulaţie.

Publicat

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează radiat din circulaţie din 15 februarie 2022.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii