Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Business cu „Amfetamină”, în capitală: Doi bărbați, reținuți pentru comercializarea narcoticelor prin Telegram

Doi bărbați de 30 și, respectiv 33 de ani, au fost reținuți fiind suspectați de vânzarea drogurilor prin intermediul aplicației ,,Telegram”.

Publicat

Aceștia nu sunt la prima abatere, anterior au mai fost cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională a doi bărbați, fiind dispuse mai multe măsuri speciale de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu.

Suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau substanțele narcotice în ascunzișuri, care urmau a fi vândute potențialilor cumpărători.


În cadrul acțiunilor procesual penale efectuate la fața locului, bărbații au recunoscut că dețin asupra lor mai multe pachețele cu substanțe interzise.

Aceștia au predat 36 de pachețele de tip zip-lock, ambalate cu bandă adezivă în care se aflau droguri de tip ,,PVP” și Amfetamină.

Totodată, de la domiciliul unuia dintre suspecți au mai fost ridicate aproximativ 300 gr. de droguri ,,PVP”, pachetele zip lock și două cântare de mici dimensiuni.


Drogurile depistate au fost ridicate și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizei chimice.

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 200 mii de lei.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru ,, Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale în vigoare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.


Acțiunile au fost desfășurate de polițiștii de la IP Botanica, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica.

Polițiștii continuă acțiunile procesuale în vederea documentării și stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii.Moldova

/VIDEO/ La un pas de tragedie: Momentul în care un camion este cât pe ce să strivească o mașină

La un pas de tragedie: Un camion a fost cât pe ce să strivească o mașină, la intrarea în capitală.

Publicat

Totul a avut loc în data de 24 mai, în jurul orei 13.00, în apropierea sensului Giratoriu de la intrarea în orășelul Cricova.

Imaginile cu momentul periculos au fost expediate la adresa redacției noastre de către șoferița ce se afla la volanul automobilului în cauză.

În secvența video se poate observa cum autocamionul cu betonieră începe a-și schimba banda de deplasare spre stânga fără a se asigura, îndreptându-se direct spre mașina ce se deplasa regulamentar.


Din fericire, șoferița a reușit să accelereze, astfel ca să nu se pomenească strivită între camion și parapetul ce delimitează direcțiile de deplasare.

Cel mai grav este că în mașină se aflau și doi copii minori, care au tras câte o sperietură pe cinste.

Am expediat imaginile și către INSP, iar ofițerul de presă Natalia Golovco, ne-a spus că oamenii legii se vor autosesiza pe caz, șoferul autocamionului urmează a fi identificat și sancționat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Moldova

Un moldovean a încercat să părăsească România cu un auto radiat din circulaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cu bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, care a fost depistat la volanul unui autoturism radiat din circulaţie.

Publicat

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează radiat din circulaţie din 15 februarie 2022.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii