Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Ar fi tăiat 11 stejari și frasini în pădurea din localitate: Bărbat din Nisporeni, amendat cu 5.000 de lei

Urmare a sesizării telefonice parvenită la Inspecția pentru Protecția Mediului Nisporeni, de la reprezentantul al Î.S. Întreprinderea pentru Silvicultură „Nisporeni-Silva”, prin care a solicitat implicarea Inspecției într-un caz de tăieri ilicite în fondul forestier de stat gestionat de Ocolul Silvic Nisporeni.

Publicat

Inspectorii de mediu în comun cu colaboratorii Inspectoratului de Poliție Nisporeni și Î.S. Întreprinderea pentru Silvicultură „Nisporeni-Silva” deplasându-se la fața locului s-a constatat că de la începutul lunii mai 2022 de către cetățeanul G.P., locuitor a orașului Nisporeni, au fost admise tăieri ilegale a 11 unități arbori de specia stejar și frasin, cu diametrele cuprinse între 32-46 cm, din parcela 41a trupului de pădure „Mitoc”, din cantonului silvic nr.6 a Ocolului Silvic Nisporeni.

Atare faptă ilicită, contravine prevederilor art.40 din Legea nr. 1515/1993, privind protecția mediului înconjurător.

Inspectorii de mediu au încheiat proces-verbal cu privire la contravenție, în baza art.122 alin. (1) Cod Contravențional, cu aplicarea amenzii în mărime de 100 u.c., ceea ce constituie 5000 lei, făptașului.


Cuantumul prejudiciului cauzat mediului a fost calculat, conform Anexei nr.1 la Codul Silvic nr.887 din 21.06.1996 și constituie 2520,0 lei, totodată masa lemnoasă în volum de 10 m/st, rezultată în urma tăierii ilegale, prin Act de predare-primire, a fost transmisă la Î.S. Întreprinderea pentru Silvicultură „Nisporeni-Silva” .Moldova

/VIDEO/ La un pas de tragedie: Momentul în care un camion este cât pe ce să strivească o mașină

La un pas de tragedie: Un camion a fost cât pe ce să strivească o mașină, la intrarea în capitală.

Publicat

Totul a avut loc în data de 24 mai, în jurul orei 13.00, în apropierea sensului Giratoriu de la intrarea în orășelul Cricova.

Imaginile cu momentul periculos au fost expediate la adresa redacției noastre de către șoferița ce se afla la volanul automobilului în cauză.

În secvența video se poate observa cum autocamionul cu betonieră începe a-și schimba banda de deplasare spre stânga fără a se asigura, îndreptându-se direct spre mașina ce se deplasa regulamentar.


Din fericire, șoferița a reușit să accelereze, astfel ca să nu se pomenească strivită între camion și parapetul ce delimitează direcțiile de deplasare.

Cel mai grav este că în mașină se aflau și doi copii minori, care au tras câte o sperietură pe cinste.

Am expediat imaginile și către INSP, iar ofițerul de presă Natalia Golovco, ne-a spus că oamenii legii se vor autosesiza pe caz, șoferul autocamionului urmează a fi identificat și sancționat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Moldova

Un moldovean a încercat să părăsească România cu un auto radiat din circulaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cu bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, care a fost depistat la volanul unui autoturism radiat din circulaţie.

Publicat

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează radiat din circulaţie din 15 februarie 2022.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii