Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Documente false descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni asupra a doi moldoveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit asupra unor cetăţeni câte un permis de conducere şi un permis de şedere, documente ce s-au dovedit a fi false

Publicat

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, pasager al unui autoturism înmatriculat în Germania.

În data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, pasager al unui autoturism înmatriculat în Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite, ocazie cu care asupra cetăţeanului din R. Moldova au descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor R. Moldova,  iar asupra celuilalt bărbat au descoperit un permis de conducere şi un permis de şedere, ambele cu însemnele autorităţilor din Polonia.


Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, colegii noştri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, fiind false.

În legătură cu documentele cu însemnele autorităţilor din Polonia tânărul a declarat că în timp ce se afla în Germania, a procurat documentele de la un cetăţean ucrainean plătind suma de 1000 de euro pentru a-şi găsi un loc de muncă pe teritoriul acestui stat.

Cu privire la permisul de conducere cu însemnele autorităţilor R. Moldova bărbatul a afirmat că în luna februarie a acestui an,  dorind să se angajeze ca şofer a procurat documentul prin intermediul reţelelor de socializare de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătindu-i suma de 200 de euro.


Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.Moldova

/VIDEO/ La un pas de tragedie: Momentul în care un camion este cât pe ce să strivească o mașină

La un pas de tragedie: Un camion a fost cât pe ce să strivească o mașină, la intrarea în capitală.

Publicat

Totul a avut loc în data de 24 mai, în jurul orei 13.00, în apropierea sensului Giratoriu de la intrarea în orășelul Cricova.

Imaginile cu momentul periculos au fost expediate la adresa redacției noastre de către șoferița ce se afla la volanul automobilului în cauză.

În secvența video se poate observa cum autocamionul cu betonieră începe a-și schimba banda de deplasare spre stânga fără a se asigura, îndreptându-se direct spre mașina ce se deplasa regulamentar.


Din fericire, șoferița a reușit să accelereze, astfel ca să nu se pomenească strivită între camion și parapetul ce delimitează direcțiile de deplasare.

Cel mai grav este că în mașină se aflau și doi copii minori, care au tras câte o sperietură pe cinste.

Am expediat imaginile și către INSP, iar ofițerul de presă Natalia Golovco, ne-a spus că oamenii legii se vor autosesiza pe caz, șoferul autocamionului urmează a fi identificat și sancționat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Moldova

Un moldovean a încercat să părăsească România cu un auto radiat din circulaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cu bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, care a fost depistat la volanul unui autoturism radiat din circulaţie.

Publicat

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează radiat din circulaţie din 15 februarie 2022.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii