Rețele de socializare

Moldova

Un adolescent de 17 ani din Soroca, cercetat penal pentru că a jefuit un bărbat în plină stradă

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, un adolescent de 17 ani ar fi sustras în mod deschis telefonul mobil al unui bărbat din Soroca.

Publicat

Victima de 37 de ani ar fi mers la merket-ul din oraș, în timp ce a fost bruscată de o persoană necunoscută, care i-a sustras telefonul mobil, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, la scurt timp tânărul a fost identificat și escortat la Inspectoratul de Poliție Soroca.

În cadrul audierilor, suspectul, originar din Soroca, și-a recunoscut vina și a predat obiectul sustras.


Pentru că este la prima abatere de la lege, adolescentul este cercetat în stare de libertate, având obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală.

Poliţiștii din Soroca urmează să stabilească dacă adolescentul a fost implicat şi în comiterea altor infracțiuni.

În acest context pentru a nu cădea victima jefuitorilor, Poliția din Soroca vine cu următoarele recomandări:
– Evitaţi plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puţin circulate sau prin locuri neiluminate şi nesigure.
– Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile, etc.), demonstrând persoanelor necunoscute valorile pe care le aveţi în posesie, puteţi rămâne fără ele;
– Țineţi-vă poşeta sau servieta sub braţul, care este opus traficului, în această manieră hoţii prin smulgere nu vor putea acţiona;
– Dacă observaţi că sunteţi urmărit/urmărită, deplasaţi-vă prin zone intens populate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit. Nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor;
– La intrarea în imobil (bloc locativ, instituţie, organizaţie, întreprindere, etc.) fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane dubioase;
– Folosiţi orice motivaţie pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute, instruiţi-vă în acest sens şi membrii familiei;
– Când ascensorul nu funcționează, fiţi atenţi la cei care urcă scările odată cu dumneavoastră, păstraţi distanţa în timpul deplasării pentru a vă crea siguranţă;
– Evitaţi transportarea unor sume mari de bani/obiecte de valoare fără măsuri corespunzătoare de siguranţă.


Anunţaţi imediat Poliția, în cazul în care ați fost victima unui jaf/tâlhării adresațivă la cea mai apropiată secție sau sector de poliție şi depuneţi o sesizare, în care să descrieţi cele întâmplate ori la serviciul 112.


Moldova

Update: Biserica din Ungheni a fost spartă și vandalizată de cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Poliția oferă noi detalii despre vandalizarea și jaful din Biserica din orașul Ungheni. Oamenii legii au reținut cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Publicat

Potrivit datelor oferite de ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, polițiștii au stabilit că 5 minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani, din mun. Ungheni au pătruns în biserica Sf Andrei și au sustras o cutie în care se aflau bani și pungi cu haine destinate pentru donații.

La moment, minorii sunt audiați în prezența părinților și se stabilește sancțiunea acestora.

Anterior aceștia se aflau în vizorul poliţiei.


Amintim că totul a avut loc în data de 18 ianuarie.

În imaginile de la fața locului se vede cum vandalii au dat jos icoane, lumânări, diferite obiecte din biserică. Au răscolit prin altar și dulapuri, și au lăsat un adevărat dezastru în urma lor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Cinci automobile s-au ciocnit în lanț la Fălești. Un șofer a fugit de la locul accidentului

Vremea instabilă de astăzi a dat mari bătăi de cap șoferilor. Două accidente grave au avut loc în nordul Republicii Moldova. Din cauza lapoviței și a neadaptării vitezei la condițiile nefavorabile, în apropiere de satul Catranîc, raionul Fălești, cinci mașini s-au ciocnit în lanț, iar una a derapat de pe carosabil și a ajuns într-un șanț.

Publicat

Șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului, scrie Nordnews.md

„Motivul că cel care este vinovat s-a dus de la fața locului, asta este. Accidentul este ușor, sunt mașini avariate, mai mult nimic”, a spus un șofer.

„Din ce cauză s-a întâmplat? Este lunecos, vânt, timp nefavorabil”, a spus un alt șofer.


Potrivit poliției, șoferul care ar fi provocat accidentul a pierdut controlul asupra volanului și s-a ciocnit de alte automobile.

„Din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, șoferii nu s-au adaptat la condițiile climaterice. Șoferii au derapat de pe traseu. Fără traumați. Ce riscă șoferul vinovat? Deja o să stabilească inspectorul din cadrul IP Fălești pe accidente rutiere, va stabili cine este vinovatul”, a declarat Ion Gajos, Inspector Serviciul de Patrulare Fălești.

Tot astăzi, la intrarea în satul Răcăria, raionul Rîșcani s-au tamponat violent două automobile. Fără a se asigura, o șoferiță a ieșit pe traseul principal, unde a fost tamponată din față de un alt autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.


Amintim că, ieri, meteorologii au emis o alertă de Cod Portocaliu de vânt puternic, pe alocuri cu ninsori.

Citește mai departe

Moldova

Trei moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră ucraineni pentru încălcarea regimului de frontieră

Polițiștii de frontieră ai detașamentului Izmail au reținut imediat trei cetățeni moldoveni care au trecut ilegal granița moldo-ucraineană în afara punctului de control.

Publicat

După spusele călătorilor care s-au identificat ca locuitori al raionului Ceadîr-Lunga din Republica Moldova, ei nu au vrut să-și piardă timpul cu „formalitățile de frontieră” la punctul de control, așa că au decis să meargă direct. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit mai târziu, bărbații nu aveau la ei niciun act de identitate.

Călătorii au fost reținuți pentru 72 de ore de organele de drept di țara vecină pentru identificarea identității acestora.

Ulterior ei vor fi aduși la răspundere administrativă pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a Ucrainei.


Citește mai departe

topul săptămânii