Rețele de socializare

Moldova

O tânără ar fi fost violată de un individ în spatele casei concubinului său, la Rezina

Un tânăr a fost reținut, după ce ar fi violat-o pe concubina unui cunoscut. Incidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 21:15, în localitatea Tarasova, din raionul Rezina.

Publicat

Bănuitul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 33 de ani, iar victima o tânără de 30 de ani. Oamenii legii au fost sesizați de către concubinul victimei, un bărbat în vârstă de 57 de ani, care a comunicat că aceasta ar fi fost violată în propria sa gospodărie, scrie Deschide.md

Solicitată telefonic, Elena Băetrău, ofițerul de presă al IP Rezina, a declarat pentru Deschide.MD că, preliminar, la fața locului, polițiști au stabilit că solicitantul și presupusa victimă sunt concubini, iar la 13 ianuarie aceștia împreună cu doi vecini au sărbătorit „Anul Nou” pe stil vechi, unde au și consumat băuturi alcoolice.

„Ulterior, concubinul a plecat să ajute un consătean, lăsând-o pe femeie acasă. Revenind acasă, a auzit cum femeia solicita ajutor fiind în spatele casei, îndreptându-se într-acolo, găsindu-i pe ea și pe cunoscutul de 33 ani la sol fără lenjeria de corp pe ei. Din cele relatate de către victimă, în cadrul audierilor, bărbatul ar fi chemat-o la o discuție. iar în consecință a forțat-o să întrețină un raport sexual cu el, contrar voinței sale”, a declarat Băetrău.


Reprezentantul IP Rezina ne-a comunicat că pe cazul dat a fost pornit un proces penal conform prevederilor art. 171 din Codul Penal, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 ore .Advertisement

Moldova

/FOTO/ Înăsprirea legii nu-i sperie: Inspectorii de Mediu au amendat zeci de persoane care prindeau ilegal pește

Înăsprirea legii nu-i sperie: Inspectorii de Mediu au amendat zeci de persoane, prinse la pescuit ilegal. Asta în condițiile în care recent a fost modificată legislația, astfel cuantumul despăgubirilor pentru un exemplar din fauna acvatică, indiferent de dimensiune și greutate, a fost majorat considerabil de la 10 unități convenționale (500 de lei) până la 300 de unități convenționale – ( 15 000 lei).

Publicat

Inspectorii de mediu IPM Rîșcani, au efectuat un razii de contracarare a braconajului piscicol pe malurile râului Prut și râului Ciugur în preajma localităților Dumeni, Duruitoarea Nouă și Văratic.

În rezultatul raziilor efectuate au fost depistate și ridicate 3 plase din monofilament fără stăpâni.

Un alt caz a fost depistat de inspectori, doi pescari care intenționau de a pescui ilicit în perioada de prohibiție, cu ajutorul minciogurilor confecționate artizanal.


Au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție în baza elementelor constitutive ale contravenției prevăzute de art.114 alin. (2) Cod Contravențional, cu aplicarea sancțiunilor contravenționale sub formă de amendă în mărime totală de 950 lei.

Grupul operativ al Direcţiei control resurse cinegetice şi piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), au efectuat razii în vederea contracarării braconajului piscicol în raioanele: Criuleni, Dubăsari, Orhei și Ștefan Vodă.


Urmare a intensificării controalelor efectuate în perioada de reproducere a ihtiofaunei, inspectorii de mediu au întocmit sumar 22 procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor amenzi în sumă totală de – 13 200,0 lei, prejudiciile cauzate mediului de către persoanele delincvente, calculate și înaintate pentru recuperare de agenții constatatori ai IPM constituie suma de – 19 850,0 lei, concomitent, au fost ridicate în calitate de corpuri delicte: o barcă și unelte interzise pentru pescuit, cum ar fi: 13 plase și 4 fatci.

În plină perioadă de prohibiție au fost identificate, documentate și sancționate șapte persoane care braconau cu scule interzise, și respectiv 15 persoane care practicau pescuitul ilicit, cu undița, în râurile Nistru și Răut. Pe numele acestor persoane au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție în temeiul art. 114 alin. (1), Cod Contravențional, fiind sancționate cu amenzi a câte 12 u.c. (600,0 lei), fiecare.

Un caz relevant a avut în extravilanul satului Molovata, raionul Dubăsari, au fost depistați în flagrant doi consăteni, care au capturat într-o plasă din rîul Nistru 8 exemplare de pești de specia caras argintiu, în cantitate de 6,0 kg, cauzînd prin acțiunile sale resurselor biologice acvatice prejudicii estimate la – 12 300, lei, fapt pentru care au fost supuși sancțuinilor sub formă de amendă maximă prevăzută de art. 114 alin. (1) în mărime de 12 u. c. – (600,0 lei), fiecare, fiindu-le ridicate și sculele de pescuit.


Utilizând transportul naval din dotare a fost supus inspectării și lacul de acumulare Dubăsari, din apele căruia au fost ridicate opt plase braconierești instalate de persoane neidentificate, din pânzele cărora au fost eliberați în mediul natural acvatic în stare vie pești de diferite specii, în cantitate de 9,0 kg.

Pe malul acestui obiectiv acvatic, în sectorul intravilan al satului Vășcăuți, raionul Orhei, două persoane rămase neidentificate au abandonat o barcă confecționată artizanal în care se găseau două plase, care au fost ridicate de către inspectori.


Inspectorii de mediul din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Orhei, au întreprins razii de contracarare a cazurilor de pescuit illegal în perioada de prohibiție pe râurile Nistru sectorul satului Vîșcăuți-Lopatna și Răut sectorul satului Mașcăuți-Furceni.
Au fost întocmite 7 procese – verbale cu privire la contravenție conform art. 114 alin.(1), Cod Contravențional , două procese-verbale au fost întocmite pentru pscuit illegal pe râul Nistru, cu aplicarea amenzilor în sumă de 1200 lei, prejudicial cauzat mediului în sumă de 3000 lei, cinci procese – verbale cu privire la contravenție pentru pscuit illegal pe râul Răut, cu aplicarea amenzilor în sumă de 3000 lei. Au fost ridicate 10 scule de pescuit (undițe).
Pentru depozitarea deșeurilor de grajd pe teren public a fost întocmit un process – verbal, cu privire la contravenție conform art. 154 alin.(1), cu aplicarea sancțiunii sub formă de amendă în sumă de 600 lei.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atenție, consumatori. Pește vândut în condiții anti-sanitare și fără date despre termenul de valabilitate

Pește vândut în condiții anti-sanitare și fără date despre termenul de valabilitate. În perioada 12-18 mai, ansa a verificat peștele proaspăt și congelat vândut în punctele de comerț.

Publicat

Astfel, printre încălcările admise se numără necorespunderea normelor sanitare veterinare, lipsa prețului, dar și lipsa informației cu referire la termenul de valabilitate, producător și alte mențiuni obligatorii pentru informarea consumatorului.

Prin urmare, administratorii magazinelor care au admis aceste încălcări s-au ales cu procese verbale, iar experții au prelevat și probe de pește pentru teste de laborator.

Dacă vor fi identificate loturi neconforme, acestea vor fi imediat extrase din comerț.


În acest context, ansa recomandă cumpărătorilor atunci când procură pește să se asigură că el are ochii strălucitori, branhiile de culoare deschisă, solzii lipiți strâns de corp și miros specific peștelui.

În caz de neconformității, clienții se pot adresa către ansa cu reclamații.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Noi detalii despre tânărul împușcat în cap la Sîngerei. Acesta ar fi fost omorât sub ochii iubitei sale

Crimă cu semne de întrebare, în raionul Sîngerei. Un tânăr de 29 de ani a decedat după ce a fost împușcat în cap.

Publicat

Totul s-a întâmplat în dimineața de 23 mai, în jurul orei 03.00 într-o pădure din satul Țîplești.

În dimineața tragediei, tânărul, împreună cu iubita sa de 35 de ani se deplasau prin pădure îndreptându-se spre o stână, iar la un moment dat, simțindu-se obosiți ar fi decis să se culce. La un moment dat, ambii ar fi auzit niște sunete asemănătoare împușcăturilor.

Tânărul s-ar fi ridicat de jos ca să vadă ce se întâmplă, iar în clipa următoare a căzut la pământ fiind împușcat în cap. Speriată, femeia a alergat în satul vecin să cheme ajutoare. Ea le-ar mai fi declarat polițiștilor că imediat după ce concubinul său a fost împușcat ar fi auzit huruitul motorului unui vehicul care s-a deplasat într-o direcție necunoscută.


INA BANARI, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE SÎNGEREI: „Pe cazul dat, organul de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Sîngerei, a pornit o cauza penală în conformitate cu prevederile articolului 145 Cod Penal al RM, „Omor intenționat”.

Portalul Deschide.md, care citează surse apropiate anchetei scrie că împușcătura ar fi fost trasă dintr-o armă cu lunetă de la o distanță de aproximativ 300 de metri.

Aceeași sursă menționează că, o versiune preliminară ar fi că tânărul de 29 de ani ar fi fost împușcat de braconieri, care puteau să-l confunde cu un animal sălbatic.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii