Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Mită și consum de droguri la frontieră: Mai multe ilegalități, depistate în punctul de trecere Cahul

Un caz de corupere activă, denunțat de polițiștii de frontieră și alte patru incidente privind deținerea actelor falsificate sunt rezultatele activității în 24 de ore, consemnate în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Publicat

Un șofer de microbuz, fără documentul ce-i permite transportarea coletelor, a încercat să corupă un polițist de frontieră, ca ultimul să-și îndeplinească necorespunzător obligațiunile de serviciu. În cadrul controlului trecerii frontierei de stat acesta a înmânat actele de călătorie, dar și bani. Angajatul Poliției de Frontieră a exclus orice tentativă de a lua mită, raportând cazul pentru a fi luate măsurile legale ce se impun. Documentat este un cetățean moldovean, care urma să ajungă în Finlanda.

La alți patru conaționali au fost ridicate o carte de identitate românească, două permise de conducere românești și un certificat al testului RT-PCR Covid-19, pe motiv că prezentau semne clare de falsificare.

Într-un caz este cercetat șoferul unui autocar de pe ruta Moldova-Italia. În timpul controlului suplimentar, efectuat în baza analizei de risc, bărbatul a prezentat un plic numerotat, declarând că l-ar fi preluat de la centrul de colectare a firmei transportatoare. La analiza conținutului, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile române pe numele unei persoane străine. În cadrul verificării amânunțite s-a confirmat prezența indicilor de falsificare.


Un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 36 de ani este documentat după ce a prezentat certificatul testului RT PCR Covid-19 falsificat. Acesta era în calitate de pasager al autocarului R.Moldova-Franța. Audiat, tânărul a recunoscut că prin intermediul unei persoane a făcut rost de document, achitând o sumă de 500 de lei.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit un alt pasager din același autocar, un moldovean de 31 de ani, originar din raionul Ialoveni. În portmoneul personal al bărbatului a fost descoperit un permis de conducere românesc, emis cu datele de identitate ale posesorului, care la fel prezenta semne de falsificare. Tânărul a declarat că ar fi obținut permisul peste hotare și pentru care ar fi achitat suma de 200 de euro. Totodată, la verificarea bagajelor personale, polițiștii de frontieră au găsit, ascuns printre lucruri, un dispozitiv artizanal utilizat pentru consumul de substanțe narcotice sau psihotrope. În acest sens, a fost inițiat și un proces penal, conform art. 217, al.2 Cod Penal al RM.

Încheie șirul ilegalităților un tânăr din raionul Ștefan-Vodă, prezentat în PTF Cahul ca pasager al unui autocar cu ruta Moldova – Marea Britanie. Asupra acestuia, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc, cu indici de falsificare. Și de această dată, în portmoneul pasagerului de 27 de ani a fost depistat documentul. Tânărul a mărturisit că și-ar fi perfectat actul acum doi ani în Franța. Pentru a face rost de un act ce corespunde cerințelor europene, ca ulterior ușor să se angajeze la muncă, tânărul ar fi apelat la serviciile unui intermediar, ultimul i-a perfectat actul contra sumei de 200 de euro.


În toate cazurile, actele cu indici de falsificare au fost ridicate, iar în dependență de rezultatul expertizei vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.Moldova

Update: Biserica din Ungheni a fost spartă și vandalizată de cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Poliția oferă noi detalii despre vandalizarea și jaful din Biserica din orașul Ungheni. Oamenii legii au reținut cinci minori. Toți au fost reținuți și sunt audiați

Publicat

Potrivit datelor oferite de ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, polițiștii au stabilit că 5 minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani, din mun. Ungheni au pătruns în biserica Sf Andrei și au sustras o cutie în care se aflau bani și pungi cu haine destinate pentru donații.

La moment, minorii sunt audiați în prezența părinților și se stabilește sancțiunea acestora.

Anterior aceștia se aflau în vizorul poliţiei.


Amintim că totul a avut loc în data de 18 ianuarie.

În imaginile de la fața locului se vede cum vandalii au dat jos icoane, lumânări, diferite obiecte din biserică. Au răscolit prin altar și dulapuri, și au lăsat un adevărat dezastru în urma lor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Cinci automobile s-au ciocnit în lanț la Fălești. Un șofer a fugit de la locul accidentului

Vremea instabilă de astăzi a dat mari bătăi de cap șoferilor. Două accidente grave au avut loc în nordul Republicii Moldova. Din cauza lapoviței și a neadaptării vitezei la condițiile nefavorabile, în apropiere de satul Catranîc, raionul Fălești, cinci mașini s-au ciocnit în lanț, iar una a derapat de pe carosabil și a ajuns într-un șanț.

Publicat

Șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului, scrie Nordnews.md

„Motivul că cel care este vinovat s-a dus de la fața locului, asta este. Accidentul este ușor, sunt mașini avariate, mai mult nimic”, a spus un șofer.

„Din ce cauză s-a întâmplat? Este lunecos, vânt, timp nefavorabil”, a spus un alt șofer.


Potrivit poliției, șoferul care ar fi provocat accidentul a pierdut controlul asupra volanului și s-a ciocnit de alte automobile.

„Din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, șoferii nu s-au adaptat la condițiile climaterice. Șoferii au derapat de pe traseu. Fără traumați. Ce riscă șoferul vinovat? Deja o să stabilească inspectorul din cadrul IP Fălești pe accidente rutiere, va stabili cine este vinovatul”, a declarat Ion Gajos, Inspector Serviciul de Patrulare Fălești.

Tot astăzi, la intrarea în satul Răcăria, raionul Rîșcani s-au tamponat violent două automobile. Fără a se asigura, o șoferiță a ieșit pe traseul principal, unde a fost tamponată din față de un alt autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.


Amintim că, ieri, meteorologii au emis o alertă de Cod Portocaliu de vânt puternic, pe alocuri cu ninsori.

Citește mai departe

Moldova

Trei moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră ucraineni pentru încălcarea regimului de frontieră

Polițiștii de frontieră ai detașamentului Izmail au reținut imediat trei cetățeni moldoveni care au trecut ilegal granița moldo-ucraineană în afara punctului de control.

Publicat

După spusele călătorilor care s-au identificat ca locuitori al raionului Ceadîr-Lunga din Republica Moldova, ei nu au vrut să-și piardă timpul cu „formalitățile de frontieră” la punctul de control, așa că au decis să meargă direct. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit mai târziu, bărbații nu aveau la ei niciun act de identitate.

Călătorii au fost reținuți pentru 72 de ore de organele de drept di țara vecină pentru identificarea identității acestora.

Ulterior ei vor fi aduși la răspundere administrativă pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a Ucrainei.


Citește mai departe

topul săptămânii